Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2020,
10.11

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Torek, 9. 6. 2020, 10.11

3 leta, 10 mesecev

Presenečeni boste: Ronaldo ni najbogatejši nogometaš na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Španski športni časnik Marca je sestavil seznam najbogatejših nogometašev na svetu. Presenetljivo se na vrhu seznama ni znašel Cristiano Ronaldo, edini nogometaš, ki je v karieri zaslužil že več kot milijardo ameriških zelencev, ampak komaj 22-letni Faiq Bolkiah, kapetan reprezentance Bruneja in igralec Leiciester City.

Mladenič si bajnega bogastva, ki ga pri Marci ocenjujejo na 20 milijard ameriških dolarjev, seveda ni pridobil z igranjem nogometa, ampak z družinsko dediščino.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib) on

Faiq Bolkiah je sin brunejskega princa Jefrija Bolkiaha in nečak brunejskega sultana Hassanala Bolkiaha. Sultan, eden od najbogatejših ljudi na svetu, mu je v oporoki zapustil neverjetnih 20 milijard dolarjev.

Slabše kot v finančnem svetu mu gre na nogometnih zelenicah. Leta 2016 je oblekel dres britanskega Leicester Cityja, a še vedno zaman čaka na povabilo v prvo postavo ekipe. Do zdaj je priložnost dobil zgolj na prijateljskih tekmah, je pa zvestobo klubu lani podaljšal za še eno leto. Za reprezentanco Bruneja je odigral šest tekem in prispeval en zadetek.

Rojen je bil v Los Angelesu, ima pa brunejsko in ameriško državljanstvo.

Cristiano Ronaldo je s 450 milijonov ameriških dolarjev vrednim premoženjem "šele" na 2. mestu najbogatejših nogometašev. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je s 450 milijonov ameriških dolarjev vrednim premoženjem "šele" na 2. mestu najbogatejših nogometašev. Foto: Reuters

Šele drugi na seznamu najbogatejših nogometašev je napadalec torinskega Juventusa, 35-letni Portugalec Cristiano Ronaldo. Pri Marci so njegovo bogastvo ocenili na 450 milijonov dolarjev, kar je 50 milijonov več, kot jih ima njegov največji konkurent, 32-letni Argentinec Lionel Messi. Ronaldo je edini nogometaš na svetu, ki je v karieri zaslužil več kot milijardo ameriških zelencev oz. 900 milijonov evrov.

Do 4. mesta na lestvici se je treba spustiti za kar nekaj milijonov. Zlatan Ibrahimović jih ima "samo" 200, Neymar 185, šesto mesto pa s 160 milijonov dolarjev vrednim bogastvom zaseda Wayne Rooney.

V najbogatejšo deseterico spadajo še Gareth Bale in Andres Iniesta s 120 milijoni dolarjev ter Paul Pogba, ki naj bi bil "vreden" 85 milijonov ameriških dolarjev.

Preberite še:

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo zaslužil že več kot milijardo!
Ne spreglejte