Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 4. 2009,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 4. 2009, 12.20

8 let

Prašnikar avtor čudeža, Novakovič 15. v sezoni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minuli konec tedna sta v evropskih ligah od Slovencev nase najbolj opozorila Bojan Prašnikar, ki je dosegel pomembno zmago z Energie Cottbusom, in Milivoje Novakovič, ki je zabil nov gol za Köln.

Nemčija Energie Cottbus, ki ga vodi Bojan Prašnikar, je pripravil največje presenečenje minulega konca tedna v najmočnejših evropskih ligah. Pred domačimi navijači je v prvi nemški ligi z 2:0 premagal vodilni Wolfsburg, ki je v Cottbus prišel po nove točke po desetih zaporednih prvenstvenih zmagah, a se opekel in domov odšel praznih rok. Energie je skočil na 15. mesto na prvenstveni razpredelnici, ki ob koncu sezone zagotavlja obstanek. Köln je četrtič zapored izgubil kljub temu, da je Milivoje Novakovič na gostovanju pri Hannovru v 47. minuti zabil gol z glavo in znižal zaostanek svoje ekipe na 1:2, kar je bil tudi končni izid tekme. Novakovič, ki je zabil 15. prvenstveni gol v tej sezoni, je igral 90 minut. Od prve do zadnje minute je v gostujoči ekipi igral tudi Mišo Brečko.

V drugi ligi je bil minuli konec tedna za slovenske nogometaše neuspešen. Nürnberg je gostoval pri Frankfurtu in izgubil z 1:2. Dominic Maroh je igral 90 minut. Nürnberg se bori za napredovanje med elito, a je po tokratnem porazu padel na četrto mesto, ki ob koncu sezone ne zagotavlja napredovanja. Koblenz je doma gostil Alemannio Aachen in klonil z 0:2. Matej Mavrič je igral od prve do zadnje minute, medtem ko Gorana Šukala ni bilo v kadru za tekmo. Wehen je po novem porazu praktično že tretjeligaš. Je zadnji in ima za mesti, ki zagotavljajo obstanek, devet točk zaostanka. Tokrat je izgubil v gosteh pri Kaiserslauternu z 0:1. Aleša Kokota ni bilo v kadru gostujoče ekipe

Španija Betis je v elitni španski ligi gostoval pri Espanyolu v Barceloni in drugič zapored izgubil. Katalonci so bili boljši z 2:0, Branko Ilič pa za ekipo iz Seville spet ni igral. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Anglija West Bromwich Albion je po 13 prvenstvenih tekmah brez zmage tokrat le osvojil tri točke. Pred domačimi navijači je odpravil Sunderland s 3:0. Robert Koren je igral 90 minut. WBA ima še nekaj malega možnosti za obstanek, a je težko verjeti, da bo kapetanu slovenske reprezentance in soigralcem uspelo. Za 17. mestom, ki zagotavlja obstanek, štiri tekme do konca sezone zaostaja za šest točk.

Italija Udinese je v prvi ligi drugič zapored zmagal. Gostoval je v Veroni pri Chievu in zmagal z 2:1. Samir Handanovič je branil 90 minut, medtem ko Jana Koprivca ni bilo v kadru ekipe.

V drugi ligi je Zlatko Dedič igral 60 minut za Frosinone, ki je z 1:1 remiziral proti Pisi na domačem igrišču. Točko je osvojila tudi Mantova Jasmina Handanoviča, ki je z 0:0 remizirala v gosteh pri Brescii.

Francija V elitni francoski ligi je Auxerre drugič zapored zmagal. Z 2:1 je bil doma boljši od Caena. Valter Birsa je igral 85 minut. Drugič zapored je v prvenstvu zmagal tudi Grenoble, za katerega je 90 minut nastopil Boštjan Cesar. Z 1:0 je zmagal v gosteh pri Le Havru. Bojan Jokič je igral v prvem polčasu za Sochaux, ki je doma remiziral proti Valenciennesu z 1:1.

Belgija Marko Šuler in Zlatan Ljubijankič sta igrala 90 minut pri zmagi Genta nad Roselarom s 3:1. Ljubijankič si je prislužil tudi rumeni karton. Opozorilo je prejel tudi Dejan Kelhar, ki je od prve do zadnje minute nastopil za Cercle Brugges, ki je doma izgubil proti Genku z 0:2.

Nizozemska Tim Matavž je okreval po poškodbi in zaigral od 73. minute za Groningen, ki je doma remiziral proti Willemu II brez zadetkov. Dalibor Stevanovič je poškodovan in ni nastopil za Vitesse, ki je doma odpravil Utrecht s 6:1.

Avstrija V avstrijski Bundesligi je bil minuli konec tedna na sporedu dunajski derbi med Rapidom, ki je bil v vlogi domačina, in Austrio. S 3:2 je zmagal Rapid, za goste pa je 90 minut igral Mile Ačimovič.

V drugi ligi je Wiener Neustadt Saša Fornezzija izgubil prvič po 15 tekmah. Z 0:1 je izgubil proti Gratkörnu. Slovenski vratar je branil od prve do zadnje minute.

Romunija Politehnica Temišvar je v prvi ligi gostovala pri Glorri Bistriti in zmagala z 1:0. Dare Vršič spet ni igral, medtem ko je Dejan Rusič nastopil v zadnjih enajstih minutah tekme. Politehnica Iasi je doma izgubila proti Unirei z 0:2. Domen Beršnjak je igral 90 minut, medtem ko Andrej Pečnik tokrat ni dobil priložnosti za igro. Jan Pahor in Andrej Rastovac nista igrala za Farul Constanto, ki je doma izgubila proti Dinamu Bukarešti z 1:4.

Rusija Aleksander Radosavljevič je igral od 62. minute za Tom Tomsk, ki je izgubil v gosteh pri Moskvi z 1:2.

Švedska Andreja Komaca ni bilo v kadru Djurgardna, ki je v gosteh pri Hässelholmu zmagal z 2:0. Miran Burgič še vedno okreva po poškodbi in ni igral za AIK, ki je z 2:1 zmagal v gosteh pri Norrköpingu.

Hrvaška Varteks je v Varaždinu doživel katastrofo in izgubil proti zagrebškemu Dinamu z 1:6. Sandro Bloudek je tekmo začel v začetni enajsterici domače ekipe in na igrišču ostal do 82. minute. V tem času si je prislužil rumen karton.

Kitajska Shenhua iz Šanghaja je v elitni kitajski ligi izgubila v gosteh pri Changchunu z 0:1. Aleksandar Rodić je igral od prve do zadnje minute.

Srbija Danijela Marčete ni bilo v kadru Partizana, ki je na domačem štadionu s 4:1 premagal Beograd in si tudi teoretično zagotovil naslov prvaka. Mirnes Šišič je za Crveno zvezdo, ki je doma premagala Borac z 2:0, igral do 66. minute.

Japonska Klemen Lavrič ni igral za Omiyo Ardijo, ki je doma izgubila proti Alibrex Niigati z 0:1. Vseh 90 minut je presedel na klopi za rezerve.

Ciper Anton Žlogar je za Omonijo, ki je v Nikoziji premagala AEL z 2:0, igral 90 minut.

Turčija Kocaelispor je v elitni turški ligi po dolgem času zmagal. Z 1:0 je doma premagal Anatalyaspor z 1:0. Luka Žinko je igral v zadnjih treh minutah tekme.

Bolgarija Mitja Mörec je sedel na klopi Slavije Sofije, ki je v elitni bolgarski ligi izgubila petič zapored. Doma je klonila proti Pirinu Blagoevgradu z 2:3.

Ne spreglejte