Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 12. 2014,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 12. 2014, 17.17

8 let

Potres v Zavrču vzel tudi trenerja, ki odhaja pokončno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni palček iz Haloz bo v spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije zaigral v močno spremenjeni in pomlajeni zasedbi. Prihaja tudi nov trener, saj se Željko Orehovec poslavlja od stolčka.

Zavrč, prvoligaški nogometni fenomen, ki mu v svetu težko najdemo par, saj prihaja iz zaselka z okrog 80 prijavljenimi prebivalci, je v jesenskem delu osvojil peto mesto. Lahko bi bil še višje, a je s črnim nizom v zadnjih krogih izgubil stik z najboljšo četverico (Domžale, Maribor, Celje in Olimpija). "Dve tretjini jesenskega dela smo igrali dober nogomet, nato pa so nas različne okoliščine nekoliko ustavile, tako da smo osvojili peto mesto, s katerim pa smo lahko zelo zadovoljni. Zakaj? Zato, ker smo vse tekme igrali praktično v gosteh. Domače tekme smo igrali na Ptuju, pravzaprav kar na nevtralnem igrišču. Rad bi videl, kako bi se odrezala Celje in Olimpija, če bi vse tekme igrala v gosteh," je dejal Željko Orehovec in nam pojasnil, da od danes ni več trener Zavrča.

Posla se je loteval pošteno in bil predan delu

Hrvaški strokovnjak, ki je trenerski položaj nasledil po odhodu Viktorja Trenevskega – pred tem mu je pomagal kot pomočnik –, tako ne bo več trener Zavrča, ni pa še rečeno, da s tem tudi zapušča klub. Obstaja velika verjetnost, da bo klubu, kjer je preživel poltretje leto, ob čemer je zelo zadovoljen z doseženim, ostal zvest in da bo v prihodnje opravljal kakšno drugo vlogo. Več bo znanega po ponedeljku, ko bo zasedal izvršni odbor kluba in objavil ime novega stratega. "O tem, zakaj nisem več trener, ne bi rad govoril. Posla sem se loteval pošteno in bil predan delu. Raje bi se posvetil jesenskemu delu, v katerem smo uresničili zadani cilj. Pred začetkom sezone smo dobili 13 novih, večinoma mladih igralcev. Osvojili smo 29 točk, kar je tudi naša realnost. To je soliden rezultat, vreden spoštovanja. Lahko bi jih imeli še več, a smo pred koncem izgubili vzdušje, ki smo ga imeli na začetku," je potožil, a ni želel govoriti o podrobnostih. Prihranil jih je za kakšno drugo priložnost.

"Žal smo izgubili na zadnjih štirih tekmah, a to so bila zelo zahtevna gostovanja. Takrat smo imeli tudi velike težave s poškodbami in kartoni, nekateri igralci pa so odšli še pred zadnjo tekmo v tej sezoni," je opisal ovire, s katerimi se je spopadal pred zadnjimi dvoboji.

''Miranu Vuku je treba podati kapo dol"

Vodstvo kluba, ki ga poosebljata vplivna brata Miran in Roman Vuk, je jeseni želelo izpolniti dva cilja. V Zavrču postaviti novo osrednjo tribuno s streho, ki bo zagotovila ugodje zvestim gledalcem, hkrati pa osvojiti tako veliko točk, da bi se oddaljili od položajev, kjer lahko pričakuješ krčevit boj za obstanek. Za izpolnjevanje finančnih obveznosti sta brata našla veliko posluha.

"Pred Miranom Vukom je treba sneti kapo. V prenovo štadiona je vložil veliko sredstev, plače niso zamujale, žal mi je le, da nismo do konca zdržali v boju za tretje mesto. Je pa tako, da od mladih igralcev ne moreš takoj pričakovati dobre igre in rezultatov. Potrebna je potrpežljivost," opozarja na zahtevnost procesa pomladitve ekipe, posledice racionalizacije stroškov.

Kakšna bo kadrovska sestava pomlajenega Zavrča? Okostje novincev bodo sestavljali mladi igralci, ki jih Zavrč pozorno spremlja na območju od Maribora do hrvaške prestolnice baroka, Varaždina. "Takšna je politika kluba. Miran se je odločil za mlade, obstanek je skoraj že tu." Zavrč zagotovo zapušča Damir Biškup, ki je bil njegov pomočnik, odšlo pa je tudi ogromno nogometašev (Dugolin, Brdar, Benić, Mrmić, Antolek, Sambolec, Čeh, Šafarić, Srnec, Jertec, Hočevar, Kresinger, Roškar, Kristić in Dedić). Novega stratega bo čakala zahtevna naloga, saj bo moral hitro uigrati zasedbo, zbrano z vseh vetrov. Ostalo je le osem igralcev, ki so nastopili v jesenskem delu (Polić, Ranilović, Matjašič, Cvek, Težak, Datković, Kovačić in kapetan Kelenc), drugi novinci pa prihajajo večinoma iz Hrvaške, tako da bo Zavrč glede na sestavo igralcev še naprej veljal za slovensko-hrvaško nogometno postojanko.

Najbolj znani imeni "spomladanskih" novincev sta Ante Mitrović, ki prihaja iz Kopra, in posojeni napadalec splitskega Hajduka Tomislav Kiš, ki je jeseni blestel v Gorici v drugi hrvaški ligi. Prišli so še Sebastijan Antić (Pomorac, 19 let), Filip Petanjek (Varaždin, 20 let), Antonio Brzoja (Varaždin, 20 let), Ivan Novoselec (Varaždin, 19 let), Mate Monjac (Pomorac, 18 let), Kevin Kokorović (Rijeka, 19 let), Josip Balić (Dugopolje, 21 let), Rok Zorko (Podvinci, 21 let) in Blaž Dobaj (Aluminij, 18 let).

Ne spreglejte