Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 7. 2021,
9.23

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Tudi to je šport Tudi to je šport

Petek, 16. 7. 2021, 9.23

2 leti, 9 mesecev

Tudi to je šport

Poglejte, kako je Messi presenetil 100-letnega navijača #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Iz Argentine prihaja zgodba, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Govori o gospodu Hernanu, velikem oboževalcu Lionela Messija, ki si vsak njegov gol vestno zapiše v svojo beležnico, in Messiju, ki ga je ob 100. rojstnem dnevu presenetil s posebnim sporočilom.

Don Hernan je pred dnevi praznoval častitljiv jubilej –100. rojstni dan –, njegov vnuk Julian Mastrangelo pa je poskrbel, da je zgodba o njegovem dedku in vestnem zapisovanju zadetkov prišla tudi do Messija, ki se mu je posebej za to priložnost oglasil preko videosporočila.

Gospod najprej ni mogel dojeti, kaj gleda na telefonskem zaslonu, a ko se je zavedel, da je na drugi strani ekrana Messi in da mu je prav on čestital za vstop v novo stoletje življenja, ga je to zelo ganilo.

"Zdravo, Hernan. Zgodba o tebi je prišla do mene in zdelo se mi je noro, da vse moje zadetke spremljaš na tak način. Želim ti poslati velik objem in se ti zahvaliti za to, kar počneš, zato, ker me spremljaš in ker mi želiš samo najboljše. Upam, da se kmalu vidimo," je sporočil nogometni velemojster, ki je pred dnevi z reprezentanco Argentine osvojil naslov prvaka južnoameriškega nogometnega prvenstva in s tem tudi prvo lovoriko v državnem dresu.

"Moj dedek se ne spozna na sodobno tehnologijo. Nima ne telefona, ne interneta, ne računalnika. Vsak Messijev gol si zapiše v beležko. Spremlja prav vse njegove tekme z Barcelono. Če se zgodi, da si tekme ne more ogledati na televiziji, me pokliče in vpraša, koliko golov je zabil," je za argentinske medije ozadje zgodbe pojasnil vnuk gospoda Hernana. Če je Hernanova statistika pravilna, in ne dvomimo, da je, bi moral imeti v svoji beležnici zabeleženih 844 golov. 

Gospod Hernan s svojim vnukom, ki je poskrbel, da je dedkova zgodba prišla do Messija:

 

Ne spreglejte