Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 12. 2011,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Porto Zenit

Torek, 6. 12. 2011, 11.40

8 let

Porto trepeta, Ciprčani nazdravljajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skupina G je postregla s senzacijo. V osmini finala bo zaigral APOEL, ki bo drevi gostil zadnjeuvrščeni Šahtar. Na Portugalskem se bo odločalo o drugem mestu. Porto mora nujno premagati Zenit.

Pred začetkom skupinskega dela lige prvakov je marsikdo verjel v možnost, da srečanje v Nikoziji ne bo več odločalo o ničemer. Logična razmišljanja so segala v smer, da si bo Šahtar, ki je v minuli sezoni zaigral v četrtfinalu lige prvakov, zagotovil preboj v osmino finala, ciprski palček pa bo obsojen na zadnje mesto. Nato pa so se stvari obrnile na glavo. Senzacija iz Nikozije se je poigrala z živci navijačev Zenita, Porta in Šahtarja. Čeprav ima na papirju najcenejšo ekipo, v kateri ni izpostavljenih zvezdnikov, je sklepno dejanje skupinskega dela dočakal na prvem mestu. In to brez poraza. Dvoboj med Apoelom in Šahtarjem tako nima tekmovalnega imperativa. Ciprčani lahko z zmago zadržijo prvo mesto, na roko jim gre tudi remi (če se bo brez zmagovalca končal tudi dvoboj v Portu), v ospredju pa bo proslavljanje največjega dosežka ciprskega klubskega nogometa vseh časov. V minuli sezoni se je med najboljše prerinil danski Köbenhavn, tokrat je največjim ponagajal APOEL. Srbski ''čudodelec'' Ivan Jovanović želi tekmovanje končati na prvem mestu. ''Kot da bi sanjali. Naš dosežek dokazuje, da se v nogometu obrestuje trdo delo,'' meni trener Apoela, ki se bo drevi pomeril z neprimerno bogatejšim tekmecem iz Donjecka, ki bo po tej tekmi končal z evropskim izletom. Gostje bodo igrali za čast, radi bi se od Evrope poslovili vsaj z zmago. Na voljo bodo vsi razen Dmitrija Čigrinskija. Pri gostiteljih bodo manjkali Pinto, Paulo Jorge (oba kaznovana), Ailton, Ivan Tričkovski in William Boaventura.

Portugalski klub je v minuli sezoni osvojil ligo Europa, v tej pa je načrtoval odmeven dosežek v ligi prvakov. Če drevi ne bo na ''zmajevem'' štadionu premagal Zenita, bo prejel le tolažilno nagrado, nastop v 1/16 lige Europa. Portugalci so ob nepravem času ostali brez poškodovanega ''dirigenta'' Fredyja Guarina, pri gostih bo manjkal napadalec Aleksander Keržakov. ''Računam na podporo 12. igralca. Naši navijači bodo tokrat odločilnega pomena. Upam, da bodo gostom pripravili tako vročo dobrodošlico kot smo je bili sami deležni v Rusiji,'' sporoča trener Vitor Pereira, ki je konec minulega tedna počival, saj je Porto že izpadel iz pokalnega tekmovanja. Brez tekme so ostali tudi nogometaši Zenita, saj se je koledarski del prvenstva (prva polovica) za letos že zaključil. Italijanski strateg Luciano Spalletti bo naredil vse, da njegovi izbranci ostanejo neporaženi. S tem bi izpolnil cilj in klub iz St. Peterburga potisnil med 16 najboljših. ''Na štadionu Dragao ni nobenemu lahko. Čeprav nam zadostuje že remi, bomo igrali na zmago,'' je dejal nekdanji trener Rome, ki z Zenitom ni izkusil poraza že 14 zaporednih tekem.

Ne spreglejte