Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
19. 2. 2015,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Basel Porto Julen Lopetegui

Četrtek, 19. 2. 2015, 13.56

8 let

Porto je bil boljši od Liverpoola in Reala (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po prvi tekmi med Baslom in Portom so lahko z izkupičkom bolj zadovoljni Portugalci, ki so bili vse srečanje boljši, na koncu pa se je obračun na St. Jakob Parku končal z remijem (1:1).

Švicarji so hitro povedli, in sicer že v enajsti minuti prek Derlisa Gonzaleza, nato pa so nadzor nad potekom srečanja prevzeli gostje in bili na koncu tudi nagrajeni. Potem ko je Walter Samuel igral z roko v kazenskem prostoru, je z bele točke zadel Danilo.

"Vedeli smo, da v osmini finala ni lahkih tekem. Ni tekem, kjer bi zmage prihajale kar same od sebe, a bili smo pripravljeni na vse scenarije, zato tudi po prejetem zadetku nismo delali panike in si na koncu priborili zasluženi remi. Menim, da bi si zaslužili celo več, saj so Švicarji zadeli iz svoje edine priložnosti, mi pa smo si priigrali kar nekaj lepih priložnosti," je na novinarski konferenci dejal trener Porta Julen Lopetegui.

"Pokazali smo kakovost in ekipni duh proti ekipi, ki je na tem štadionu povzročala toliko težav Realu in Liverpoolu. V skupinskem delu je bil Basel celo boljši od omenjenih dveh, na naši tekmi ni bilo tako, zato sem še toliko bolj vesel. Rezultat je ugoden za nas," je dodal 48-letni Španec na klopi portugalskega prvaka.

Na povratni tekmi bo bolje

Po prvi tekmi kaže, da ne bo nič s prvo Baslovo uvrstitvijo v četrtfinale evropskih pokalov po letu 1974, o kateri so pred dvobojem s Portom tako na glas govorili, a trener Paulo Sousa še ni obupal: "Drugi polčas sem gledal z veseljem, saj imam rad velike izzive. Porto nam je grenil življenje, zlahka bi dosegel tudi drugi zadetek, a ostalo je pri remiju, ki nam še daje upanje pred povratnim srečanjem. Zdaj imamo nekaj časa, da nekatere igralce še bolje pripravimo, in prepričan sem, da bomo na Dragau pokazali boljši obraz."

Ne spreglejte