Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2018,
22.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica

Sreda, 4. 4. 2018, 22.00

6 let

Pokal Slovenije, polfinale (prvi tekmi)

Olimpija po preobratu do zmage v zadnji minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Leon Benko | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši Olimpije, ki premočno vodijo v slovenskem prvenstvu, so v prvi tekmi polfinala slovenskega pokala v Stožicah po preobratu proti Celju zmagali z 2:1. V torek je Aluminij presenetil v Novi Gorici.

Po navdušujočem sobotnem derbiju v Stožicah proti Mariboru (1:1), po katerem je Olimpija zadržala prednost desetih točk pred Mariborčani na vrhu lestvice, so Ljubljančani na zelenico največjega slovenskega štadiona stopili tudi v sredo, tokrat v pokalnem tekmovanju.

Maloštevilni gledalci na tribunah so pričakovali zanesljivo zmago, a jih je že na samem začetku tekme šokiral Dario Vizingar, ki je Celjane popeljal v vodstvo. Komaj 19-letni Hrvat je imel že v naslednji akciji stoodstotno priložnost, da bi vodstvo gostov še povišal, a na srečo Ljubljančanov ni zadel.

Celjani, ki jih s klopi vodi nekdani trener Olimpije Dušan Kosić, so tudi v nadaljevanju tekme igrali zelo dobro in si priigrali še nekaj priložnosti, a še drugič na tekmi niso znali zadeti. To je znala Olimpija izkoristiti. Najprej je na začetku drugega polčasa za 1:1 zadel še en Hrvat, Dario Čanađija, v zadnji minuti pa je za zmago z 2:1 zadel rezervist Issah Abass in Ljubljančanom odprl vrata velikega finala.

Finale bo v Stožicah

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je odločil, da bo finale pokala Slovenije za tekočo sezono 30. maja v Stožicah, so sporočili z NZS.

"Finale pokala Slovenije bo tudi letos potekal v obliki finalnega pokalnega dne, saj bosta na isti lokaciji oziroma njeni bližini odigrani tudi finalni tekmi v mladinskem in ženskem pokalu. Izvršni odbor je pri odločitvi o izbiri prizorišča upošteval infrastrukturno-varnostne standarde, kakovost prizorišča, organizacijske vidike in ekonomske dejavnike," so zapisali pri NZS.

Največji slovenski stadion je gostil že pokalni finale v letih 2011 in 2012, ko se je na obračunih med Domžalami in Mariborom oziroma Celjem in Mariborom zbralo 6000 in 4132 gledalcev.

Ibrahim Arafat Mensah je v zadnjih dneh junak Aluminija. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ibrahim Arafat Mensah je v zadnjih dneh junak Aluminija. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Aluminij v torek presenetil v Novi Gorici

Že na prvi polfinalni tekmi smo videli veliko presenečenje. Aluminij je v gosteh premagal Gorico in z eno nogo že stopil v finale pokale. Potem ko je ganski napadalec Ibrahim Mensah že konec tedna tri zadetke zabil Triglavu, je blestel tudi v Novi Gorici. Dosegel je oba zadetka Kidričanov, za vendarle nekaj upanja  Primorcev pred povratno tekmo pa je poskrbel Leon Marinič.

Povratni tekmi bosta odigrani prihodnjo sredo (Celje – Olimpija) in četrtek (Aluminij – Gorica). Finale bo na sporedu konec maja, najverjetneje bo ponovno prizorišče koprska Bonifika.

Prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije:

 

Ne spreglejte