Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
15. 5. 2016,
17.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

7

Natisni članek

Darko Milanič NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 15. 5. 2016, 17.31

6 let, 7 mesecev

Po naslovu Olimpije so se javili tudi iz Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,78

7

"Čeprav bi se športnik moral veseliti po zmagi, se tokrat ne moremo. Smo razočarani. Tega ne moremo in ne želimo skriti," je po zmagi v Novem mestu, ki pa je bila, kot se je izkazalo nekaj minut po zadnjem sodnikovem žvižgu, pirova, dejal trener Maribora.

Darku Milaniču ni uspelo osvojiti še petega naslova državnega prvaka na klopi Maribora. Čeprav je njegova ekipa v gosteh pri Krki zmagala s 3:1 in Novomeščane poslala v drugo ligo, razlogov za veselje v taboru Mariborčanov ni bilo. Iz Velenja, kjer je Olimpija z enajstmetrovko v izdihljajih tekme premagala Rudar z 1:0 in prvič po 21 letih čakanja prišla do naslova prvaka, so prišle slabe novice. Maribor je krog pred koncem prvenstva, v zadnjem krogu bo gostil Gorico, ostal brez možnosti za šesti zaporedni naslov.

 

"Približali smo se in skupaj z našimi navijači upali, da bomo nasprotnika prehiteli, a se ni izšlo," je povedal Primorec na klopi najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba, ki bo kljub grenki sobotni izkušnji sezono skušal zaključiti z lovoriko.

  | Foto:

V soboto se bodo pripravljali za finale

Čez deset dni ga z ekipo namreč čaka finale pokalnega tekmovanja, v katerem se bo pomeril s Celjem. "Jasno je, da bomo zdaj povsem osredotočeni na finale pokala. Vse bomo naredili, da na treningih in ob pogovorih z igralci med tednom ostanemo v želenem stanju, v soboto preizkusimo nekaj novih rešitev proti Gorici, potem pa se pripravimo na finale, ki je za nas zelo pomemben," je povedal 48-letni trener.

Ni jim uspelo, zato se morajo vrniti še močnejši

"Ni nam uspelo v boju za naslov prvaka, zato moramo priti v novi sezoni na igrišče še močnejši. Ne čaka nas nič lažja situacija, kot ta med to sezono, ki je bila res polna raznoraznih dogodkov. Moramo biti močni, igrati dober, tekmovalni nogomet, v katerem ni več prostora za spodrsljaje. V takšni ali drugačni obliki. Imamo dovolj motiva, da iz teh izkušenj postavimo temelj nove uspešne zgodbe," je dodal.

Ne spreglejte