Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2011,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Pevnik

Torek, 5. 4. 2011, 19.25

8 let

Pevnik z Rudarjem osvojil tudi Lendavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši lendavske Nafte so v 26. krogu PrveLige izgubili proti Rudarju z 1:2. Velenjčani so pod vodstvom Roberta Pevnika zmagali že četrtič zapored.

Neprepričljiva Nafta in v spomladanskem delu sezone odlični Rudar sta se borila za pomembne točke - gosti za priključek z vrhom, domači za obstanek. Uspešnejši so bili gosti, ki so dosegli še četrto zmago zapored, Nafta pa je še drugič v nizu igrišče zapustila sklonjenih glav.

Že v drugi minuti so bili Lendavčani blizu vodstva, toda silovit strel Arpada Vaša z 22 metrov je za las zgrešil cilj. Gosti so odgovorili bolj konkretno in v 13. minuti so iz svojega prvega napada prišli v vodstvo. Pred tem so naftaši zapravili žogo na sredini, podajo z desne strani pa je Dragan Čadikovski z volejem s 14 metrov preusmeril v levi spodnji kot domačih vrat.

Veselje trajalo le tri minute

V 26. minuti je pravo "bombo" sprožil Amel Mujaković, Aleš Ajlec pa je žogo odbil. Dve minuti pozneje bi lahko domači kaznovali Velenjčane, a je po podaji Bojana Matjašeca z leve strani Luka Prašnikar z glavo zapravil izjemno priložnost za izenačenje. Naftaši so ujeli Velenjčane v 34. minuti, ko je bil po podaji Matjašeca z leve strani Vedran Vinko hitrejši od vratarja gostov in iz neposredne bližine potisnil žogo v mrežo.

Veselje domačih je trajalo le tri minute. Po še eni od številnih napak Naftine obrambe je Elvis Bratanović iz podobnega položaja, a tokrat z druge strani, zadel za novo vodstvo Rudarja. Zadnje minute prvega dela so minile v znamenju Nafte, Prašnikar pa je v 39. in 43. minuti zapravil novi dve izjemni priložnosti. Pri prvi je bila z dveh metrov prava umetnost zgrešiti, toda Prašnikar z glavo ni zadel žoge.

Prvo priložnost so si v nadaljevanju priigrali gosti, ko je v 56. minuti s prostega strela poskusil Mujaković, a je bil Ajlec na mestu. V odprtem srečanju sta se Nafti ponudili priložnosti v 67. in 68. minuti, obakrat pa je bil v glavni vlogi Vinko.

Najprej je po samostojnem prodoru nastreljal vratarja Safeta Jahića, ki mu je pokril vrata, po kotu z desne strani pa je žogo poslal čez gol. Še v isti minuti je nevarno streljal Uroš Korun, zanesljivi Ajlec pa se ni dal presenetiti in ohranil upanje domačih, ki pa je splahnelo po zadnjem sodnikovem žvižgu.

Fotoutrinki s tekme:







Ne spreglejte