Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
8.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Chelsea Real Madrid Borussia Dortmund

Torek, 18. 9. 2012, 8.58

6 let, 7 mesecev

Padale odločitve: skupino smrti preživela Real in Borussia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tako v skupini A, B, C in D smo po sredinem petem krogu dobili ekipe, ki so si že zagotovile osmino finala lige prvakov. Napredovali Real, Borussia, PSG, Porto, Milan, Malaga, Arsenal in Schalke.

Z zanimanjem smo spremljali predvsem dogajanje v skupini smrti, skupini D, v kateri so prvaki štirih držav. Manchester City je imel že pred petim krogom bolj malo možnosti za napredovanje, že na začetku tekme pa je zvezdniški zasedi Cityja življenje dodatno zagrenil Karim Benzema. Madridčani so imeli še kar nekaj priložnosti, ki pa jih niso izkoristili, proti koncu tekme pa so do izenačenja prišli domači, ko je enajstmetrovko v gol spremenil Sergio Agüero, ki je po sporni sodniški odločitvi poskrbel tudi za številčno oslabljenost gostov. Izključen je bil branilec Alvaro Arbeloa. Kljub temu so Madridčani ohranili točko in si tako krog pred koncem zagotovili napredovanje. Ob španskih prvakih so v osmini finala še nogometaši Borussie Dortmund, ki so s kar 4:1 v Amsterdamu premagali Ajax.

V skupini A je PSG z 2:0 zmagal v Kijevu proti tamkajšnjemu Dinamu, Porto pa je bil doma s 3:0 pričakovano boljši od tekmeca, ki je v kvalifikacijah izločil Maribor, zagrebškega Dinama. Hrvaški prvaki tako še naprej nadaljujejo s katastrofalnimi igrami v ligi prvakov. Pet tekem, pet porazov in razlika v zadetkih 0:13 je njihov trenutni izkupiček. Tako Portugalci kot Francozi so prav tako že v osmini finala.

Podobno velja za Arsenal in Schalke v skupini B. Ta je ponudila zmago Londončanov, ki je brez težav pred domačimi navijači premagal Montpellier, medtem ko je imel Schalke v Gelsenkirchnu veliko več dela z Olympiakosom. Do zmage je prišel šele v 77. minuti, ko je zadel Christian Fuchs.

V skupini C si je Malaga z remijem pri Zenitu v tekmi, ki je bila v zgodnejšem terminu, prvič v zgodovini kluba zagotovila mesto med najboljšimi 16 evropskimi klubi, Milan pa je s 3:1 zmagal v Bruslju, kjer je tekmo proti Anderlechtu sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, in prav tako napredoval.

V sredo smo torej dobili potnike v nadaljnje tekmovanje v prav vseh štirih skupinah, ki so bile na sporedu. Zdaj preostajajo neodgovorjena zgolj vprašanja, kdo bo napredoval s prvega mesta in kdo bo sezono nadaljeval v ligi Europa.

Derbi torkovega večera je bil v Torinu, kjer je Juventus v skupini E gostil Chelsea in zasluženo prišel do zmage s 3:0. Zadeli so Fabio Quagliarella v prvem ter Arturo Vidal in Sebastian Giovinco v drugem polčasu. Šahtar je na Danskem proti Nordsjaellandu dvakrat zaostajal, pa potem prišel do preobrata in pričakovane zmage. Ob koncu je bilo 5:2 za ukrajinskega prvaka. Junaka zmage sta bila Brazilca Luiz Adriano, ki je zabil tri gole, in Willian, ki se je med strelce vpisal dvakrat. Pred zadnjim krogom je na prvem mestu Šahtar z desetimi, ki si je že zagotovil napredovanje, drugi pa Juventus z devetimi točkami. Tretji je Chelsea s sedmimi točkami, ki pa ima v zadnjem krogu najlažje delo. V Londonu bo pričakal Nordsjaelland, medtem ko se obeta zelo zanimiv obračun med Šahtarjem in Juventusom v Donecku.

V skupini H bo prav tako zelo pestro v boju za drugo mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje. CFR Cluj, ki je doma premagal Brago, in Galatasaray, ki je z golom Buraka Yilmaza, ki je zabil že peti gol v tej sezoni lige prvakov, doma odpravil rezervno zasedbo Manchestra Uniteda, v zadnji krog vstopata s sedmimi točkami. Cluj čaka gostovanje na Old Traffordu, Galatasaray bo igral v Bragi.

V skupini F je Lille prišel do prvih točk v ligi prvakov v tej sezoni in premagal BATE z 2:0 v Minsku. Valencia in Bayern sta na Mestalli remizirala z 1:1, kar pomeni, da sta si že zagotovila napredovanje.

Barcelona si je z zmago v Moskvi nad Spartakom s 3:0 v skupini G prav tako že zagotovila napredovanje, junak pa je bil kdo drug kot Lionel Messi. Zadel je dvakrat in je zdaj že pri 80. golih v tem koledarskem letu. Hkrati je skočil na drugo mesto večne lestvice strelcev vseh časov v ligi prvakov (56 golov) in na drugo mesto večne lestvice strelcev v evropskih pokalih (57). Na drugi tekmi v tej skupini je Benfica v Lizboni premagala Celtic z 2:1. V zadnjem krogu bo zelo zanimivo, saj so Portugalci in Škoti trenutno skupaj na drugem mestu s sedmimi točkami. V zadnjem krogu Benfica gostuje v Barceloni, Celtic pa gosti Spartak.

Uradno: Chelsea odpustil Di Mattea Odmevi po tekmi Juventus : Chelsea V Londonu Robertu Di Matteu že iščejo naslednika Di Matteo: Trdno stojim za izborom proti Juventusu Nezaslišana poteza Luiza Adriana

Odzivi po tekmi Valencia : Bayern Ribery: Bayernov spodrsljaj proti Valencii ni katastrofa

Nov mejnik Lionela Messija Odzivi po tekmi Spartak Moskva : Barcelona Odzivi po tekmi Benfica : Celtic

Odmevi po tekmi Galatasaray : Manchester United (Alex Ferguson) Odmevi po tekmi Galatasaray : Manchester United (Fatih Terim)

Odzivi po tekmi Porto : Dinamo Zagreb

Odzivi po tekmi Arsenal : Montpellier Odzivi po tekmi Schalke : Olympiakos

Odzivi po tekmi Zenit : Malaga Odzivi po tekmi Anderlecht : Milan Odzivi po tekmi Manchester City : Real Madrid (Joe Hart)

Odzivi po tekmi Ajax : Borussia Dortmund Odzivi po tekmi Manchester City : Real Madrid (Jose Mourinho) Odzivi po tekmi Manchester City : Real Madrid (Joe Hart)

Ne spreglejte