Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 10. 2014,
10.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nik Omladič Boban Jović NK Olimpija NK Olimpija Milenko Ačimović

Petek, 17. 10. 2014, 10.49

7 let, 12 mesecev

Omladič bi lahko podoživljal Jovićevo trpljenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo Olimpije se je očitno odločilo, da bo Nik Omladič do nadaljnjega spremljal tekme le s tribun. Eden izmed najboljših igralcev zeleno-belih nima urejenega statusa, saj noče podaljšati pogodbe.

Če je bila prihodnost ljubljanskega kluba po koncu stresne sezone 2013/14 zaradi kolebanja predsednika in glavnega sponzorja Izeta Rastoderja, ali sploh še nadaljevati zgodbo z vodenjem Olimpije, močno vprašljiva in postavljena pod številne vprašaje, zdaj nad Stožicami sije sonce. Zmaji v Prvi ligi Telekom Slovenije marljivo nabirajo točke in so uvrščeni tik pod vrhom, za branilci naslova iz Maribora zaostajajo le točko, po všečnem nastopu na večnem derbiju v Ljudskem vrtu (bilo je 3:3, Olimpija pa je prejela izenačujoči zadetek v sodnikovem podaljšku) pa je v sredo nadigrala Radomlje. Zadnjeuvrščeno ekipo je premagala s 4:0, zeleno-beli pa so zapravili še kopico priložnosti, med drugim tudi strel z bele točke. Že tretji v tej sezoni. Izvajal pa ga ni Nik Omladič, kot je bil primer na nedavnem domačem srečanju proti Koprčanom, pač pa Miha Zajc. Omladiča sploh ni bilo v ekipi, čeprav je zdrav kot dren in pripravljen na izzive. Ni bil tudi kaznovan. Na tribunah se je znašel zaradi odločitve vodstva, da mu do nadaljnjega ne poda priložnosti, ker ni pristal na podaljšanje pogodbe. Omladiču se sodelovanje z Olimpijo na papirju izteče konec sezone, s pogoji, ki mu jih je nudil klub za podaljšanje pogodbe, pa ni bil zadovoljen. Ponudbo je zavrnil, vodstvo kluba pa mu je namenilo vlogo gledalca. zadovoljen. Ponudbo je zavrnil, vodstvo kluba pa mu je namenilo vlogo gledalca.

Jović se je iz vsega veliko naučil

Tako se ponavlja zgodba nekdanjega kapetana Olimpije Bobana Jovića, ki je podobne neugodnosti doživljal leta 2012. Takrat je bil v vrhunski formi, vedno glasnejši so bili pozivi nogometne javnosti, da bi si zaslužil državni dres, nato pa se je znašel v nemilosti, ker ni našel skupnega jezika z Olimpijo. Na ledu je bil več mesecev.

"O mojih težavah se je v medijih veliko ugibalo, sam lahko povem, da finance v nobenem trenutku niso bile vprašljive. Tako kot moja ljubezen in pripadnost do Olimpije. Žal mi je, da se je razpletalo na tak način. Vsi smo se iz tega veliko naučili, to je bila šola zame, za mojo družino, predstavnike, zastopnike," je po neprijetnem prisilnem počitku dejal Boban, da jabolko spora ni izhajal iz različnih finančnih pogledov, pa je priznal tudi klub. Izgubil je pol sezone igranja, trpele so tudi njegove predstave, saj je potreboval ogromno časa, da je ujel ritem, s katerim je pred tem navduševal javnost in spadal med najboljše nogometaše v 1. SNL.

Omladič v tej sezoni prvi strelec Olimpije

Bi se lahko zdaj Jovićeva zgodba preslikala v življenje 25-letnega zveznega igralca, ki blesti z levo nogo? V zadnjih sezonah so ga pestile številne zdravstvene težave, tako da ni mogel pokazati vsega, kar premore, v zadnjih mesecih, ko se je uspešno otepal poškodb, pa je med najbolj zaslužnimi, da se je Olimpija v domačem prvenstvu znašla tako visoko ter v dvanajstih tekmah utrpela le en poraz.

Dosegel je že pet zadetkov in si skupaj z Andražem Šporarjem deli prvo mesto na klubski lestvici, s tem, ko se je preselil na tribune, pa sta si tako Olimpija kot on zabila začasen avtogol. V času odsotnosti Omladiča se vračajo tudi spomini na nemile dogodke, ko so mu jezni pristaši Olimpije po eni izmed skromnih predstav zeleno-belih, teh pa v prejšnji sezoni resnično ni manjkalo, poškodovali jeklenega vozička.

Športnega direktorja Aćimovića, ki ostaja trdno zasidran v ljubljanskem projektu, ena od njegovih primarnih nalog pa je, da zagotovi dolgoročne pogodbe z najboljšimi igralci, čaka težka naloga. Olimpija se bo v soboto mudila v Velenju, nato odhaja še v Novo Gorico, odsotnost enega izmed najbolj ključnih igralcev pa bi se lahko še kako poznala.

Najprej bo zeleno-bela četa gostovala pri Rudarju, nekdanjem klubu Omladiča, kjer igra tudi Damjan Trifković. Ta je po koncu prejšnje stresne sezone zapustil ljubljanski klub. Potekla mu je pogodba, pri Olimpiji pa je vladal tak organizacijski kaos, da na drugi strani ni našel primernega sogovornika. Ni se mogel z nobenem sestati, še manj pa pogovoriti o morebitnem nadaljevanju v zmajevem gnezdu.

Zdaj je položaj obraten. Klub se je na organizacijskem polju okrepil, vrnil se je športni direktor in kot klubska legenda požel simpatije privržencev, rezultati so za začetek sezone odlični, za nameček se je po zaslugi simpatične akcije, ki je v sredo na tribune privabila številne mlade nadobudneže, prvič v tej sezoni v Stožicah na prvoligaški tekmi zbralo nekaj tisoč gledalcev. Težava zdaj tiči drugje, saj je Omladič nezadovoljen s ponujenim s strani kluba, klub pa trmasto vztraja pri svojem, da igralcu ne bo tako dvigoval cene. Pogajanja med igralcem in Aćimovićem še niso obrodila sadov. Če ne bodo še dolgo, bo svetlolasi nogometaš iz Šmartnega ob Paki podoživljal Jovićevo trpljenje.

Ne spreglejte