Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 18.24

8 let

Olimpijo okrepil nekoč najboljši strelec lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je po Dejanu Djermanoviću svoje vrste okrepila s še enim napadalcem. Gre za starega znanca slovenskih zelenic, Nikolo Nikezića. Črnogorec je v preteklosti bil član Domžal in Gorice.

Jeseni je zadetke v ''zeleno-belem'' dresu dosegal predvsem Dare Vršič, izostal pa je števičnejši prispevek njegovih soigralcev, ki se ponašajo z delovnim nazivom napadalcev. Želja strokovnega vodstva, tudi Kosičevega naslednika Bojana Prašnikarja, se je zato nanašala na prihod svežih moči v konici napada. Po prihodu Dejana Djermanovića je sledila še sklenitev pogodbe z izkušenim Črnogorcem, ki je bil v sezoni 2006/07 najboljši strelec 1.SNL, zato je zadovoljstvo športnega direktorja nepopisno: ''Nikolo smo si želeli že poleti, a nam takrat, podobno kot z Djermanovićem, ni uspelo. Tokrat je drugače in lahko rečem, da smo danes močnejši, kot smo bili včeraj. Ob Bešiću, Djermanoviću in Valenčiču smo dobili še izkušenega napadalca. V slovenski ligi je svojo kakovost že pokazal in lahko veliko da Olimpiji,'' je prepričan Milenko Ačimović, ki je s tem nakazal ogrodje moči v napadu, s katerim naj bi Ljubljančani povečali raznovrstnost strelcev.

Od ruskih mafijcev prek Katalonije v Olimpijin objem

Tridesetletni Nikezić pozna dobro slovenska prvoligaška prizorišča. Če je poprej branil barve Domžal in Gorice, osvajal tudi lovorike (tako klubske kot individualne), nato pa se podal na pot v tujino, bo zdaj oblekel dres Olimpije, kjer bo združil moči z nekdanjimi prijatelji. Izpostavil je ''vrtnico'' Sašo Ranića, pa tudi Srba Sretena Sretenovića, s katerim sta lani v Rusiji doživljala mučne in nasilne neprijetnosti, ki so s posredovanjem sindikata FiFPro dvignile veliko prahu. ''Vesel sem, da se vračam v Slovenijo in to h klubu, ki je tu najbolj zveneče ime. Z Miletom Ačimovićem in ostalimi ljudmi v klubu sem se zelo hitro dogovoril. Na Slovenijo me vežejo le lepi spomini, poznam tudi Ljubljano in se mi ne bo težko privaditi. V prvem obdobju v Sloveniji sem se odlično počutil, verjamem, da bo tudi zdaj tako,'' je za klubsko stran poudaril črnogorski legionar, ki bi se rad pod Prašnikarjevim vodstvom zavihtel do mest, ki peljejo v Evropo. V zadnjih dneh je treniral v domovini, že v torek pa se bo pridružil soigralcem pri Olimpiji, ki opravljajo ta teden ''peklenski'' del uvodnih priprav v Duplici. Po nesrečnem obdobju v Rusiji, ki se je končal z odškodninskim zneskom veljakov Kubana, se je jeseni mudil pri španskem drugoligašu Gironi, nato pa se je vrnil v deželico na sončni strani Alp, kjer je nekdaj kazal najboljše predstave kariere. V 54 nastopih v 1. SNL je dosegel 32 zadetkov.

Po zaključku jesenskega dela se je veliko pisalo o zanimanju Olimpijinega vodstva za nekatere nogometaše Hita Gorice. Predvsem prvega strelca Vita Pluta in najboljšega podajalca Gorana Galešića, v ponedeljek pa je bila sklenjena enoletna pogodba z nekdanjim napadalcem Novogoričanov, ki je bil pred leti v dresu ''vrtnic'' najboljši strelec prvenstva, leta 2004 pa je branil barve reprezentance takratne Srbije in Črne gore na olimpijskem turnirju v Atenah.

Ne spreglejte