Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Luka Koper

Sreda, 11. 5. 2011, 20.08

8 let

Olimpijin niz zaustavljen na mitski Bonifiki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bitko za tretje mesto sta v derbiju 33. kroga elitne slovenske nogometne lige bila Luka Koper in Olimpija. Koprčani so dosegli dva cilja: zaustavili blestečo Olimpijo in se utrdili na tretjem mestu.

Na koprski lepotici, kjer sta se za tretje mesto borili domača ekipa in v spomladanskem delu sezone neustavljiva Olimpija, smo bili priča slovenskemu spektaklu. Slednji je ponudil odgovor o tem, kdo se tri tekme pred koncem tekmovalne sezone nahaja na tretjem mestu in o tem, kdo je po silno dolgem času padel: Bonifika ali Olimpija. Toda tokrat je padla Olimpija.

Potem ko Nedžad Okčič zaradi poškodbe v ekipo ni mogel uvrstiti Danijela Marčeto in kaznovanega Aljaža Strune, je imel gostujoči strateg nemalo težav s sestavo ekipe. Zaradi poškodb so namreč na tribunah obsedeli Tomo Šokota, Saša Ranič, Sreten Sretenović, Zoran Zeljkovič in Milan Anđelkovič, od prve minute pa je to pot zaigral mladi Nik Omladič, ki se je vrnil po poškodbi v Ljudskem vrtu, z zadetkom proti CM Celju pa je nakazal, da kljub vse težavam še ni pozabil igrati nogometa.

Bešič za vodstvo "zmajčkov" …

Srečanje so morda nekoliko bolje začeli, če štejemo priložnosti, Ljubljančani, saj sta v 4. minuti do prvih priložnosti prišla že Omladič in Davor Škerjanc, a je domači vratar Igor Nenezič, ki je med vratnicama zamenjal Ermina Hasiča, preprečil kakršnokoli presenečenje. Nekaj minut za tem se je priložnost ponudila Milanu Ostercu, a je njegov strel končal mimo vrat. Domačini so še naprej pritiskali in v 16. minuti je iz bližine naravnost v Damirja Botonjiča streljal Dejan Marjanovič.

V 20. minuti je Olimpija prešla v vodstvo. Akcijo je začel Blaž Božič, ki je podal do Adnana Bešiča, slednji je žogo prepustil Davidu Kašniku, ki je žogo podal na desno stran proti Daretu Vršiču. Nekdanji igralec Luke Koper je žogo podal na strel Aneju Lovrečiču, a jo je Lovrečič slabo zadel, kar se je izkazalo za lepo podajo in Adnan Bešič je Olimpiji zagotovil prednost. Slednja bi lahko bila v 27. minuti še višja, saj je po podaji Vršiča streljal Škerjanc, a je bil Nenezič na pravem mestu.

… Hadžič za izenačenje

Potem ko se do konca prvega polčasa ni zgodilo nič drastičnega, so še vedno aktualni državni prvaki vendarle prišli do izenačenja. Vse se je zgodilo tako rekoč v zadnji minuti prvega dela igre, torej pred odhodom na premor, ko je iz kota na glavo Milana Osterca podal Konstantin Vassiljev, za izenačenje pa je poskrbel domači branilec Damir Hadžič. Slednji je tako vnesel nervozo v ljubljanski tabor in veselje v domačega ter poskrbel za odprt drug polčas.

Začetek drugega dela igre je naznanil zamenjavo v zeleno-belem taboru, katerega je zapustil Škerjanc, Dušan Kosič pa je v igro poslal mladega Petra Stojanoviča. Kmalu zatem bi do vodstva lahko prišli branilci naslova, a se je izkazal gostujoči kapetan Kašnik in žogo izbil v kot.

Za prvo menjavo na tekmi se je v 52. minuti odločil tudi Okčič, ki je priložnost ponudil Bojanu Đukiču, iz igre pa je poslal Dejana Marjanoviča.

… in Hadžič za vodstvo

"Kanarčki" bi lahko v vodstvo prišli v 56. minuti, ko je imel sijajno priložnost za zadetek Milan Osterc, a je preprečljivo veselje domačinov sijajno rešil branilec Miroslav Cvijanovič. Toda vse to ni bilo dovolj, saj so Koprčani zapretili in se dve minuti pozneje tudi veselili.

Med strelce se je vnovič vpisal Hadžič, ki je dosegel drugi zadetek na tekmi in nasploh drugega v tem prvenstvu.

Kosič se je minuto za golom odločil še za drugo menjavo na tekmi, ko je v ogenj namesto Aneja Lovrečiča poslal Enesa Rujoviča, v 72. minuti pa je zamenjavo opravil še Okčič, ki je namesto Mitje Brulca priložnost ponudil Ivici Gubercu.

Olimpija prvič padla v drugem delu

Najbolj vroča ekipa spomladanskega dela sezone iz slovenske prestolnice je po drugem zadetku povsem padla, domačini pa bi lahko premoč kronali v 77. minuti, ko je bil pred nasprotnikovimi vrati Davor Bubanja, a je Botonjič strel ubranil. Minuto pozneje je Kosič opravil še zadnjo menjavo na tekmi, saj je na zelenico poslal Stefana Smiljaniča, z igrišča pa poslal Nika Omladiča. Za isto potezo se je v 85. minuti odločil še začasni koprski strateg, ko je iz igre poslal Milana Osterca, priložnost pa ponudil Davidu Bunderli.

Do konca srečanja se ni zgodilo praktično nič, Koprčani pa so premagali v spomladanskem delu sezone suvereno Olimpijo in zadržali tretje mesto, na katerem imajo sedaj štiri točke prednosti pred "zmajčki". Zeleno-beli druščini, za katero je imel v izdihljajih srečanja lepo priložnost za izenačenje Peter Stojanovič, pa tudi po 24 letih ni uspelo osvojiti tri točke na Bonifiki. Padla je Olimpija, ki je tako nanizala prvi spomladanski poraz, Bonifika pa za Ljubljančane ostaja še naprej zakleta …

Ne spreglejte