Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2013,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 24. 6. 2013, 12.41

8 let

Olimpija verjetno na Slovaško, Domžale z Astro, Celje z Norvežani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski tekmeci so dobili tekmece v ligi Europa. Domžale v prvem krogu kvalifikacij z Astro, Celje z norveškim Tromsøjem, Olimpijo pa v drugem krogu čaka zmagovalec gruzinsko-slovaškega dvoboja.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je udeležence prvega kroga kvalifikacij po "zemljepisnem" ključu razdelila v sedem skupin, ki pa Celjanom ni bil pisan na kožo, saj se je uresničila možnost, da se pomeri z enim izmed oddaljenih "severnjakov". Slovenske pokalne podprvake čaka obračun z norveškim Tromsøjem, ki je bil lani po podaljških usoden za ljubljansko Olimpijo. Bodo izbranci Miloša Rusa bolj uspešni? Voda na norveški mlin je podatek, da norveško prvenstvo že poteka, Celjani pa še uigravajo zasedbo, s katero se želijo čim boljše predstaviti na evropskih tleh in si zagotoviti napredovanje v drugi krog, kjer bi jih čakal zmagovalec finsko-azerbajdžanskega dvoboja IFK Mariehamn/Inter Baku.

Veliko bližje gostovanje na evropskem uvodu čaka Domžalčane, ki jih je doletel "balkanski tekmec". Lahko bi se pomerili z "nekdanjimi brati" iz Jugoslavije (predstavniki Srbije, BiH oziroma Črne gore) ter Bolgarije, a jim je žreb dodelil romunskega kandidata, Astro iz Ploiestija. Dvoboji prvega kroga bodo potekali 4. in 11. julija. Če bodo Domžalčani napredovali, se bodo odpravili na Ciper ter pomerili z Omonio iz Nikozije. Žreb drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa je ljubljanski Olimpiji, ki je vstopila s statusom nenosilca, dodelil zmagovalca srečanja med Torpedom (Gruzija) in Žilino (Slovaška). Pri slednji je pred leti uspešno igral ljubljenec zeleno-belih navijačev Dare Vršič, ki še nosi dres dunajske Austrie. Slovaki so pred leti izkusili tudi nastop v skupinskem delu lige prvakov, v dvoboju z Gruzinci pa veljajo za favorite.

Dvoboji drugega kroga kvalifikacij bodo 18. in 25. julija.

Ne spreglejte