Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Olimpija s petardo utrdila primat vodilne, Krka zaustavila nalet Zavrča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je v Stožicah nadigrala Krško, Haložani so v Novem mestu remizirali, a tudi izgubili trenerja, Gorica je remizirala s Celjem, Maribor ni imel težav s Koprom. Remi v Velenju.

Olimpija je izkoristila idealno priložnost in proti moštvu Krškega prekinila niz dveh srečanj brez zmage. Strateg Pušnik se je razhudil ob slabi igri nekaterih varovancev, ki trkajo na vrata članske ekipe in so med tednom izgubili proti Iliriji. Proti Krškemu je upravičeno pričakoval tri točke. Začelo se je v tem slogu, saj je Olimpija povedla po golu Lucasa Eliasa Ontivera v že 14. minuti. Vodstvo Olimpije je v 39. minuti povišal Nik Kapun. Ontivero je zadel še drugič v 54. minuti. Vajo je ponovil tudi Kapun v 68. minuti. Končalo se je s 5:0, ko je z enajstih metrov zadel prvi strelec lige Andraž Šporar.

Zavrč ni uspel zmagati še šestič zapored. Niz se je prekinil v Novem mestu, kjer Krka v tej sezoni ni tako prepričljiva in izgublja točke. Haložani so bili v naletu in napovedovali boj za višja mesta, toda prvi gol v mreži je končal pri Zavrču, krivec Marin Perić v 34. minuti. Zavrč je v 52. minuti za končni izid izenačil preko Veljka Batrovića.

Sobotni del 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je začel v Novi Gorici. Vrtnice so bile večji del uvodnega dela sezone na prvem mestu in bi se z zmago lahko vrnile na vrh. Toda celjani so jih to preprečili. Gostje so celo vodili do samega konca tekme, ko je v zadnjih sekundah za domače gol prispeval Matija Škarabot.

Velenjčane, ki so pred kratkim sklenili sodelovanje z nemškim partnerjem, od katerega si obetajo veliko lepega, so imeli zahtevno nalogo, saj je bila v gosteh Elsnerjeva četa, navajena osvajanja točk na gostovanjih. Tekma se je končala brez golov.

Največji sobotni spopad je bil v Ljudskem vrtu. Maribor je igral s Koprčani, ki so mu v začetku sezone preprečili, da bi klubske trofejne police okrasil še s svežo superpokalno lovoriko. Tokrat je bilo drugače in po tradiciji medsebojnih tekem v Ljudskem vrtu. Domači so namreč gladko zmagali, Marcos Tavares, pa je dosegel dva gola in se na lestvici najboljših strelcev 1. SNL vseh časov na tretjem mestu izenačil z Erminom Rakovićem. Koper tako v Mariboru ni zmagal že več kot šest let.

Ne spreglejte