Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2014,
20.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Gorica Olimpija

Sobota, 25. 10. 2014, 20.08

5 let, 2 meseca

Olimpija po dveh letih do treh točk v Novi Gorici (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji.

Novogoričani so imeli v zadnjem obdobju veliko uspeha proti Ljubljančanom, pred domačimi gledalci proti njim niso izgubili že od septembra 2012, tudi v tej sezoni pa je Gorica edina ekipa v prvenstvu, ki je tudi iz Stožic odšla neporažena. Toda zeleno-beli za razliko od Novogoričanov v tej sezoni kažejo precej boljši obraz kot v prejšnji(h), kar so dokazali tudi v novogoriškem športnem parku. Ob zanesljivi zmagi se je med strelce vpisal tudi nekdanji član Gorice Miran Burgić in tako dal svoj delež k osmi zmagi v sezoni, s katero Ljubljančani ostajajo skupaj z Mariborom najtesnejši zasledovalec vodilnih Domžal. Gorica je na drugi strani doživela že deveti poraz in zaostaja že za 14 točk za petim Zavrčem.

Ljubljančani so povedli v praktično prvi nevarnejši akciji, v deveti minuti, ko je z roba kazenskega prostora z nizkim strelom Vasjo Simčiča premagal Miha Zajc. Ob rahli pobudi so domači do prvega strela prišli v 28. minuti prek Marshala Mfona Johnsona, ki pa je bil nenatančen, tako kot tudi v 34. minuti. Gledalci sicer v tem delu igre niso videli kakšne obilice obetavnih akcij, zaključnih strelov je bilo bore malo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani podvojili prednost, po akciji Filipa Valenčiča in Aleksandra Rodića je zadel prvi, ko je žogo čez Simčiča poslal v mrežo. Potem so nekaj strelov sprožili domači prek Alessia Innocentija in Simoneja Napolija, a v 61. minuti je udaril nekdanji igralec Gorice, zdaj pa napadalec Olimpije Miran Burgić.

Po vsega šestih minutah v igri je po dolgi podaji prišel do žoge pred Simčičem in jo poslal v prazno mrežo. Zmagovalec je bil odločen, še toliko bolj v 66. minuti, ko je moral Innocenti zaradi prekrška nad Antoniom Delameo Mlinarjem in drugega rumenega kartona iz igre. Gosti sicer številčne prednosti niso unovčili, sprožili so še strela prek Burgića in Maria Jurčevića, a je ostalo pri njihovi vseeno izdatni zmagi.

Ne spreglejte