Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
17.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

David Luiz Gary Cahill Chelsea

Torek, 15. 5. 2012, 17.05

7 let, 12 mesecev

Olajšanje za di Mattea: Luiz in Cahill na treningu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski strateg in klubska legenda Chelseaja, Roberto di Matteo, bo v finalu lige prvakov pogrešal štiri kaznovane igralce. Zato bi bil vsak dodaten izostanek še toliko bolj boleč.

Vrnitev Davida Luiza in Garyja Cahilla, oba sta imela težave s poškodbo stegenske mišice, je zlata vredna za zdesetkano zasedbo ''modrih''. Zavzameta lahko odgovorna položaja v osrednjem delu obrambe, kjer bo manjkal kapetan John Terry. Če kdo od omenjenih povratnikov ne bo nared, bo na delo vskočil Portugalec Jose Bosingwa, ki je po prvotnem scenariju mišljen kot zamenjava za kaznovanega Srba Branislava Ivanovića na položaju desnega bočnega branilca. Di Matteo pa ima glede sestave obrambne postavitve v rokavu še enega aduta, saj bi se lahko v zadnjo vrsto preselil tudi izkušeni Ganec Michael Essien, na desni strani pa zaigral Paolo Ferreira. Na svojo priložnost čaka tudi mladi Španec Oriol Romeu.

Če gre Luizu in Cahillu, oba sta bila z igrišča odsotna skoraj mesec dni, na bolje in se bosta udeležila torkovega treninga, pa je pod vprašajem bavarski nastop Florenta Maloudaja. Francoz si je v zadnjem premierligaškem nastopu v tej sezoni poškodoval stegensko mišico, tako da je na tekmi z Blackburnom odšepal v slačilnico še pred koncem prvega polčasa. V zvezni vrsti bo zagotovo manjkal kaznovani Portugalec Raul Meireles. Poleg Johna Obija Mikela in Franka Lamparda, ki naj bi imela zasidrani mesti v udarni enajsterici, se tako odpira možnost za Maloudaja, a je nastop ''Floja'' pod vprašajem. Če se mu ne bo potrebno preseliti med branilce, bi lahko vrzel na sredini igrišča zapolnil Essien.

V boju za mesta v napadu kaže najboljše Didierju Drogbaju in Fernandu Torresu (Chelsea je odigral zadnjih 20 minut na tekmi z Blackburnom v postavitvi 4-4-2), če pa bi se di Matteo odločil za postavitev le z enim napadalcem, bi okrepil napade po krilnih položajih, kjer bi lahko Salomon Kalou dobil prednost pred Danielom Sturridgom.

Ne spreglejte