Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Samir Handanović Valter Birsa Kevin Kampl Josip Iličić

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

7 let, 12 mesecev

Oblaka opazuje Juventus, Bezjak že trese mreže (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kako so se odrezali slovenski legionarji? Kevin Kampl v Avstriji še naprej blesti kot strelec in podajalec, Roman Bezjak je leto 2014 odprl z zadetkom, Jana Oblaka je opazil tudi sloviti Juventus.

Samir Handanović: Inter je po dolgem času razveselil navijače z odmevnim uspehom in skalpom močnejšega tekmeca. V Firencah je premagal Fiorentino z 2:1 in zaostanek za četrtim mestom znižal na pet točk. Za tretjeuvrščenim Napolijem, to mesto v italijanskem prvenstvu pelje v ligo prvakov, je še vedno oddaljen ogromnih 11 točk. Ljubljančan, ki so ga igralci klubov iz serie A izbrali za najboljšega v sezoni 2012/13, je branil vso tekmo. Prekinil je prekletstvo Firenc, saj je v zadnjih petih nastopih – od tega štirikrat med vratnicama Udineseja – v tem mestu prejel kar 20 zadetkov. V soboto je le enega, a tudi to ni preprečilo, da je Inter osvojil tri točke.

Jan Oblak: Vodilna Benfica je v nedeljo gostovala pri zadnjeuvrščenem klubu Pacos de Ferreira in upravičila vlogo favoritinje. Zmagala je z 2:0, Škofjeločan pa je znova ohranil mrežo nedotaknjeno. Lizbončani so v portugalskem prvenstvu zadržali štiri točke prednosti pred Portom. Mladi slovenski vratar je pred dnevi po poročanju portugalskih medijev doživel novo priznanje. Njegovo imenitno formo so opazili tudi pri Juventusu, ki počasi išče naslednika italijanskega reprezentančnega vratarja Gianluigija Buffona. Imajo ga za enega najbolj obetavnih evropskih vratarjev, v isti koš pa so postavili še Španca Davida de Geo, Belgijca Thibauta Courtoisa in Nemca Marc-Andreja ter Stegna.

Siniša Anđelković*: Palermo ostaja najboljši klub v drugi italijanski ligi. V nedeljo je remiziral na dvoboju brez zadetkov proti Ceseni (0:0), na koncu pa bil zadovoljen, saj je dvoboj končal le z devetimi igralci. Kranjčan je igral vso tekmo, Armin Bačinović, ki je na izhodnih vratih kluba, ni kandidiral za nastop. Gregor Balažic: Ukrajinsko prvenstvo se bo nadaljevalo 1. marca.

Mišo Brečko: Köln je v nedeljo na gostovanju pri Sandhausenu upravičil vlogo favorita in ga premagal z 1:0. Kozlički v drugi nemški ligi ostajajo na prvem mestu, Trboveljčan pa je kapetanski trak nosil vso tekmo. Pred Greuther Fürthom (klub Gorana Šukala), s katerim se bodo pomerili prihodnji ponedeljek, imajo šest točk prednosti. Od prve do zadnje minute je igral tudi občasni slovenski reprezentant Dominic Maroh.

Boštjan Cesar: Chievo je na gostovanju pri vodilnem Juventusu častno prodal kožo. Izgubil je z 1:3 in ostal na predzadnjem mestu, Ljubljančan pa je zaradi kazni kartonov (rumenih je v tej sezoni zbral že 12) počival, tako da je preskočil odmevno srečanje v Torinu.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto doma remiziral z Bnei Yehudo (2:2). Gostitelji so izgubljali že z 0:2, a je Izraelec Omer Damari z dvema goloma poskrbel za točko. Ljubljančan je odigral vso tekmo, njegov klub je na lestvici na petem mestu.

Bojan Jokić*: Villarreal je v španskem prvenstvu še vedno zelo visoko, čeprav v zadnjem času ne osvaja veliko točk. V soboto je doma izgubil s Celto iz Viga (0:2), oba zadetka je prejel v zadnjih sedmih minutah, na lestvici pa kljub temu še vedno zaseda imenitno peto mesto. Za vodilnim trojcem (Barcelona, Real in Atletico) zaostaja 20 točk. Gorenjec je odigral vso tekmo, v 9. minuti pa prejel rumeni karton. To je bil njegov drugi v tej sezoni, zbral pa je pet prvenstvenih nastopov. Tekma je postregla z nenavadnim koncem, saj so domači navijači v 87. minuti vrgli na zelenico solzivec, dvoboj pa se je zaradi tega zavlekel še za 30 minut. Krivca še iščejo.

Dejan Kelhar*: Brežičan bo v dresu Crvene zvezde na tekmi srbskega prvenstva najverjetneje debitiral prihodnjo nedeljo.

Miral Samardžić: Vodilni Šerif bo prvo letošnjo tekmo odigral konec februarja, ko bo doma gostil ekipo Speranţa Cahul. V prvenstvu Moldavije ima pred prvim zasledovalcem 11 točk prednosti.

Andraž Struna: PAS Giannina je v nedeljo ostala brez točk na tekmi grškega prvenstva pri Panioniosu (0:2). Koprčan je na igralnem položaju desnega bočnega branilca igral vso tekmo, njegov klub je po 25 nastopih na osmem mestu.

Valter Birsa: Milan je v petek stežka strl odpor Bologne (1:0). Na San Siru je tri točke gostiteljem z izjemnim strelom z razdalje zagotovil Mario Balotelli, slovenski reprezentant pa je temnopoltemu soigralcu zaploskal s tribun, saj zaradi poškodbe še ne kandidira za srečanja. Milan v sredo čaka dvoboj osmine finala lige prvakov z madridskim Atleticom, v domačem prvenstvu pa je poskočil na deveto mesto.

Josip Iličić: Fiorentina je ostala v sobotnem derbiju italijanskega prvenstva brez točk, čeprav je računala na pomoč domačega občinstva. Na štadionu Artemio Franchi je izgubila proti Interju (1:2). Kranjčan je odigral vso tekmo, navijači pa so pogrešali kakšno izmed njegovih mojstrskih potez, s katerimi jih je v zadnjem obdobju že nekajkrat razveselil. Zaostanek Fiorentine za vodilnim Juventusom se je povečal na 19 točk, Napoliju, ki je tretji, pa gleda v hrbet za šest točk.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg se v domačem prvenstvu še vedno norčuje iz tekmecev. Na gostovanju v Gradcu so rdeči biki do kolen poteptali Sturm. Vodili so že s 4:0, nato pa so črno-beli v izdihljajih srečanja le dosegli častni gol. Tako je bilo 4:1, ponovno pa je blestel zvezni igralec iz Solingena. V 32. minuti je dosegel zadetek, prispeval pa je tudi podajo za drugi gol gostov. Slovenski as, ki pri Salzburgu nosi številko 44, igra odlično. To je bil njegov že osmi zadetek v tej sezoni, na lestvici najboljših strelcev si deli 11. mesto. Na dvoboju velja omeniti še enega bolj nesrečnih avtogolov, ki ga je zakrivil vratar Sturma Benedikt Pliquett. Osmešil se je, ko je zgrešil žogo, ki mu jo je vrnil branilec. Salzburg ima pred drugouvrščenim Grödigom (v soboto je s 3:0 ugnal WAC, strelec je bil tudi Korošec Tadej Trdina, to je že njegov peti gol v tej sezoni) 17 točk prednosti.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo doma na tekmi 24. kroga nizozemskega prvenstva premagal Go Ahead Eagles z 1:0. Ljubljančan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Osmouvrščeni Groningen je enakomerno razporedil rezultate, saj je v 24 nastopih osemkrat zmagal, remiziral in izgubil. Tudi gol razlika je izenačena (41:41).

Rene Krhin*: Bologna je v petek izgubila na gostovanju pri Milanu, zadetek pa je prejela v 86. minuti. Slovenski reprezentant je v igri prebil vso tekmo, Bologna pa ostaja na 16. mestu.

Jasmin Kurtić: Torino bo v ponedeljek gostoval pri Veroni, nekdanji zvezni igralec Bele krajine in Gorice pa naj bi dvoboj začel na rezervni klopi. To je dvoboj sosedom na lestvici, osmouvrščeni bo igral pri sedmouvrščenem.

Dejan Lazarević: Chievo je na gostovanju pri vodilnem Juventusu drago prodal kožo. Izgubil je z 1:3 in ostal na predzadnjem mestu, Domžalčan pa je ostal na klopi za rezervne igralce.

Dalibor Stevanović: Slask iz Vroclava je prvo letošnjo tekmo v poljskem prvenstvu odigral v nedeljo in izgubil na gostovanju pri Lechu v Poznanu (1:2). Slovenski legionar ni kandidiral za srečanje, Slask ostaja na skromnem 13. mestu.

Robert Berić: Graški Sturm je v nedeljo na UPC Areni občutil moč razigranega vodilnega Salzburga, ki je že po pol ure vodil s 3:0, na koncu pa zmagal s 4:1. Krčan je odigral 59 minut, Sturm, ki ga vodi Darko Milanič, ostaja na sedmem mestu. "Vedeli smo, da je Salzburg zelo močan. Brutalna razlika v kakovosti. Pozitivno je, da smo po 0:3 še težili k kombinatorni in podjetni igri, iz tega poraza ne mislim delati tragedije. Salzburg je pač veliko boljši klub. Sem pa optimist," je po dvoboju dejal Izolan.

Roman Bezjak: Ludogorec iz Razgrada je odigral prvo letošnjo tekmo. V prestavljeni tekmi jesenskega dela je v gosteh s 3:0 nadigrali Neftohimik in se povzpel na prvo mesto. Zmago v Slivenu je v 73. minuti potrdil Korošec, ki se ni znašel v začetni enajsterici, ampak v igro vstopil šele sredi drugega polčasa. Dosegel je že njegov 11. zadetek v bolgarskem prvenstvu, tako da se je na lestvici najboljših strelcev povzpel na tretje mesto. Ludogorec ima tri točke prednosti pred Lovečom, v četrtek pa ga čaka evropska poslastica (Lazio).

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden je v soboto izgubil na gostovanju v Frankfurtu pri FSV (2:3). Primorec je odigral vso tekmo, Dynamo pa ostaja na zelo nevarnem 16. mestu, ki zagotavlja dodatne kvalifikacije za obstanek v drugi nemški ligi.

Zlatan Ljubijankić*: Japonsko prvenstvo se bo za Omiyo Ardijo začelo 2. marca.

Tim Matavž*: Primorec je bil z eno nogo in pol že pri ruskem Rubinu, a zdravstveni pregled ni podal zelene luči. Za zdaj ostaja na Nizozemskem, v petek pa ni kandidiral za srečanje med PSV in Heraclesom, ki so ga rdeče-beli dobili z 2:1. Na lestvici so se povzpeli na peto mesto, za vodilnim Ajaxom zaostajajo 13 točk.

Milivoje Novaković*: Japonsko prvenstvo se bo za Shimizu S-Pulse začelo 1. marca.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda bo prvo letošnjo tekmo odigrala prihodnjo nedeljo, 23. februarja, ko bo doma pričakala Javor iz Ivanjice.

Ne spreglejte