Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 1. 2017,
14.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Memphis Depay Manchester United Lyon Louis van Gaal Jose Mourinho

Petek, 20. 1. 2017, 14.44

6 let, 6 mesecev

Memphis Depay iz Manchester Uniteda v Lyon

Novi Ronaldo, ki to ni bil, bo srečo iskal v Franciji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Memphis Depay | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mladi nizozemski zvezdnik Memphis Depay, ki so ga v Angliji pred letom in pol kupili z velikimi pričakovanji, je zapustil Manchester United in se za 18,5 milijona evrov preselil v Lyon.

Memphis Depay je prestopil v vrste sedemkratnega francoskega prvaka, ki je trenutno na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, Lyon. Odškodnina, ki so jo zanj odšteli Francozi, utegne v prihodnosti še narasti.

Če se bo Lyon uvrstil v ligo prvakov, bo moral za 22-letnega Nizozemca odšteti še okoli šest milijonov evrov, kar pomeni, da bo celotna odškodnina nekje okoli 25 milijonov evrov, kar je še vedno manj, kot je Manchester United zanj odštel poleti 2015, ko je PSV Eindhovnu nakazal 34 milijonov evrov.

Nizozemskega reprezentanta, ki je v Evropi zablestel že kot zelo mlad in bil v sezoni 2014/15 najboljši strelec nizozemskega prvenstva, je leta 2015 v klub pripeljal njegov rojak, nedavno upokojeni Louis van Gaal.

Novega Cristiana Ronalda je Jose Mourinho postavil na hladno

Zanj se je takrat zanimalo veliko število najboljših evropskih klubov, a v boju za njegov podpis je bil uspešen le Manchester United. "To je fant, ki bo postal novi Cristiano Ronaldo," so takrat govorili na Old Traffordu in Depayju nadeli dres s številko 7, ki ga je v Manchester Unitedu nosil sloviti Portugalec, danes najboljši nogometaš na svetu, ki zdaj že vrsto let navdušuje v Real Madridu.

Kot 20-letnik je na svetovnem prvenstvu v Braziliji dosegel dva gola za Nizozemsko. | Foto: Reuters Kot 20-letnik je na svetovnem prvenstvu v Braziliji dosegel dva gola za Nizozemsko. Foto: Reuters

Depay tako visokih napovedi še zdaleč ni upravičil. V prejšnji sezoni je igral dokaj redno, zbral je 48 nastopov v vseh tekmovanjih in dosegel sedem golov, v tej, ko je v klub prišel Jose Mourinho, je bil redko v ekipi, na katero je stavil Portugalec. V prvenstvu je igral le na štirih tekmah in zbral vsega 20 minut igre. V ligi Europa je nastopil na treh tekmah, a na igrišče vselej prišel s klopi. Njegov edini nastop, ki ga je začel od prve minute, se je zgodil v pokalnem tekmovanju, zato je bilo jasno, da bo pozimi zamenjal klub.

Kot 20-letnik na svetovnem prvenstvu do brona in dveh zadetkov

Depay, ki je v PSV Eindhovnu nekaj časa igral s slovenskim napadalcem Timom Matavžem, je tudi nizozemski reprezentant. V dresu Nizozemske je zbral 27 tekem in zabil pet golov. Igral je tudi na svetovnem prvenstvu 2014, na katerem so Nizozemci osvojili bronasto medaljo.

Na prvenstvu v Braziliji je dosegel dva gola.

Ne spreglejte