Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 10. 2012,
7.25

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valencia Lille Bayern München

Torek, 23. 10. 2012, 7.25

4 leta, 8 mesecev

Nov čudež v Belorusiji? Bayern ne bi smel imeti težav

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Beloruski prvak BATE Borisov je največja senzacija nogometne lige prvakov. Lahko s čudeži nadaljuje tudi proti Valencii? Bayern bo poskušal v Franciji pozabiti na spodrsljaj iz prejšnjega kroga.

Če bi kdo pred začetkom lige prvakov rekel, da bo BATE po dveh krogih na vrhu skupine, v kateri so še Bayern, Valencia in Lille, imel pa bo stoodstotni izkupiček, ga ne bi jemali resno. Pa se je zgodilo prav to. Beloruski prvak je najprej šokiral Lille, potem je premagal še Bayern in mu prizadejal sploh prvi poraz v sezoni. Zdaj bo poskušal s senzacijami nadaljevati tudi proti Valencii. Španci so trenutno pri treh točkah in v boju za napredovanje potrebujejo zmago, čeprav ne bi bili povsem nezadovoljni niti z remijem. Zagotovo pa so v Belorusijo prišli po poln izkupiček.

Ekipa BATE se je doslej sicer že šestkrat merila s španskimi ekipami, pa ni zmagala še niti enkrat. Proti Valencii še ni igrala. Drevišnja tekma je njena prva proti tej ekipi. Valencia doslej še nikoli ni igrala proti kateremukoli beloruskemu klubu.

''Smo v zelo dobrem položaju, a nismo naredili še ničesar. Pred nami je še velik boj, če se želimo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje oziroma vsaj v ligo Europa. Valencia je ena izmed najboljših španskih ekip. Na Iberskem polotoku je takoj za Barcelono in Realom, kar dovolj pove o njeni kakovosti. Ne bo nam lahko. Veseli bi bili tudi, če bi osvojili točko. Remi bi bil uspeh,'' pred tekmo pravi trener beloruske senzacije Viktor Gončarenko. Njegov izkušeni kolega na španski klopi je o tokratnem nasprotniku pričakovano govoril z izbranimi besedami. ''BATE je izjemno uigrana in tudi dobra ekipa, kar so Belorusi pokazali že na prvih dveh tekmah. Verjetno je zdaj vsem jasno, da se z njimi ne gre šaliti. Čaka nas izjemno pomembna tekma. Kaj je naš cilj? Če ne bi izgubili, bi bilo dobro, a seveda gremo na zmago. Če bomo osvojili le točko, potem bomo morali na naslednji tekmi doma skorajda nujno zmagati. Smo optimisti,'' pravi Mauricio Pellegrino, ki je v španskem prvenstvu z Valencio trenutno šele na osmem mestu.

Če bo Lille izgubil še tretjo tekmo zapored, se lahko od sanj o napredovanju kar poslovi, zelo daleč pa bo tudi tretje mesto in morebitno nadaljevanje sezone v ligi Europa. Na drugi strani bo Bayern poskušal popraviti spodrsljaj z gostovanja v Belorusiji, kjer je doživel prvi in tudi edini poraz v sezoni, ki je zanj sicer odlična. Trinajst tekem in dvanajst zmag. Bavarci so v tej sezoni resen kandidat za evropsko krono. V prejšnji so nesrečno izgubili v finalu pred domačimi navijači, tokrat bodo poskušali narediti vse, da pridejo do naslova. Lille je na drugi strani v slabi formi. Poleg tega, da je v ligi prvakov izgubil obe tekmi, je v zelo slabem položaju tudi v prvenstvu. Trenutno je šele enajsti.

Trener Lilla ne bo mogel računati na Martina Debuchyja, ki je bil izključen v prejšnjem krogu, poškodovan pa je Rio Mavuba, medtem ko je nastop Francka Berie še pod vprašajem. Bavarci bodo lahko pozdravili vrnitev Davida Alabe. Še vedno ni okreval Mario Gomez, a trenerja Bayerna to ne skrbi preveč, saj je Hrvat Mario Mandžukić v odlični formi. V tej sezoni je zabil že kar deset golov v vseh tekmovanjih. Zadel je tudi na zadnji tekmi, ko je Bayern v prvenstvu s 5:0 premagal Fortuno Düsseldorf.

''Igramo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Če želimo do pozitivnega izida, bomo morali od sebe dati 120 odstotkov. To je tekma med Davidom in Goljatom. Bayern ima nekaj zvezdnikov svetovnega nogometa, ki lahko v vsakem trenutku tekme odločijo zmagovalca. Franck Ribery je najboljši izmed njih, a to ne pomeni, da ga bomo striktno pokrivali. Če bi se osredotočili le nanj, bi nas hitro kaznoval kdo drug. Treba bo igrati ekipno in narediti vse, da pridemo do pozitivnega rezultata. Vse razen poraza bi bilo za nas sprejemljivo,'' pred tekmo pravi trener Lilla Rudi Garcia. ''Liga prvakov je najboljše klubsko tekmovanje na svetu, lahkih nasprotnikov ni. Morali se bomo pošteno potruditi, da pridemo do zmage, kar je seveda naš cilj. Če bomo tekmeca le malo podcenjevali, bomo hitro kaznovani. Tega se zavedam, verjamem, da podobno razmišljajo tudi moji varovanci. O Lillu vem vse, dobro sem se pripravil nanj. Gre za dobro organizirano ekipo, ki se zna dobro braniti. Upam, da bomo prišli do treh točk, ki bi bile za nas izjemnega pomena v boju za nadaljnje tekmovanje,'' pa je pred tekmo povedal izkušeni trenerski maček na klopi najbolj trofejnega nemškega kluba Jupp Heynckes.

Ne spreglejte