Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 9. 2014,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Real Madrid

Torek, 16. 9. 2014, 13.30

8 let

Noro: Real Madrid vreden toliko kot 56 Mariborov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski prvak Maribor nas bo v tej sezoni razvajal v prestižni druščini evropskih velikanov. Ekipa madridskega Reala, ki brani naslov, je vredna skoraj 700 milijonov evrov, Barcelona pa dobrih 600!

Za evropsko krono se bo v osmih različnih skupinah potegovalo 32 klubov. V boj za veliki finale, ki ga bo na začetku junija prihodnje leto gostil Berlin, se bodo podali najboljši nogometaši na svetu, naslov pa brani madridski Real. Beli baletniki se ponašajo z najdražjo ekipo.

Po podatkih nemške strani transfermarkt.de, ki ima temeljit pogled na dogajanje na nogometni tržnici, so nogometaši desetkratnega evropskega prvaka vredni kar 673 milijonov evrov. Tako so z naskokom najdražja ekipa, saj je drugouvrščena Barcelona vredna ''le'' 606 milijonov evrov.

Mariborčani so z napredovanjem v skupinski del lige prvakov poskrbeli za ogromen uspeh, ki je še toliko večji, saj imajo vijolice med vsemi najnižjo vrednost ekipe. Znaša slabih 12 milijonov evrov, torej 56-krat manj od vodilnega madridskega Reala. V skupini G se bo mariborska zasedba pomerila tudi z londonskim Chelseajem, ki premore kopico nogometašev svetovnega kova, vrednost ekipe pa krepko presega 400 milijonov evrov, natančneje kar 444,5 milijona evrov. Polovico manj je vreden Schalke (208 milijonov evrov), uvodni tekmec vijolic v skupinskem delu lige prvakov, lizbonski Sporting pa ima v slačilnici nogometno bogastvo, ocenjeno na slabih 140 milijonov evrov.

Ludogorec edini novinec, Oblak in Bezjak edina slovenska legionarja

Edini udeleženec lige prvakov, ki bo v omenjenem tekmovanju nastopil prvič, je Ludogorec. Bolgarski prvak iz Razgrada bo domače tekme igral na večjem štadionu v Sofiji, njegove barve pa brani tudi slovenski napadalec Roman Bezjak.

Korošec ni edini slovenski legionar v ligi prvakov, saj se za položaj prvega vratarja pri madridskem Atleticu poteguje Jan Oblak. Španskim prvakom pripisujejo veliko možnosti za odmeven dosežek v ligi prvakov. V prejšnji sezoni so se rdeče-beli uvrstili v finale in se nato v Lizboni že spogledovali z zgodovinskim naslovom, od katerega jih je ločilo le nekaj sekund …

Največ slovenskih nogometašev bo seveda zaigralo za Maribor, ki ima po 15 letih priložnost, da si priigral prvo domačo zmago v ligi prvakov. Leta 1999 je za gostujočo v Kijevu poskrbel kar Ante Šimundža, zdajšnji trener vijoličastih junakov, ki so po zmagi nad Celticom dvignili Slovenijo na noge in poskrbeli, da se je vrnila na elitni nogometni zemljevid, sestavljen zgolj iz udeležencev prestižne lige prvakov.

Ne spreglejte