Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2022,
17.30

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Mihajlo Baić Nikola Petković NK Celje NŠ Mura nogometna tržnica

Sreda, 17. 8. 2022, 17.30

1 leto, 8 mesecev

Nogometna tržnica, 17. avgust

Mura našla menjavo za Petkovića, Udinesejev talent v Tottenham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mura Domžale Petković | Mura se je za okrepitev v napadu odločila po poškodbi Petkovića. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura se je za okrepitev v napadu odločila po poškodbi Petkovića.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Tukaj so sredine novice z nogometne tržnice. V slovenski prvi ligi bomo odslej gledali nekdanjega srbskega reprezentanta iz mlajših selekcij Mihajla Baića.

Novo moč v napadu ima Mura. To je 19-letni napadalec Mihajlo Baić, ki je v Mursko Soboto iz Osijeka prišel na enoletno posojo. Zanj naj bi se zanimala tudi ljubljanska Olimpija. Srbski napadalec, ki ima tudi hrvaško državljanstvo, je bil v mlajših selekcijah član FK Čukarički, Crvene Zvezde in Spartaka iz Subotice. Bil je član mlajših selekcij srbske reprezentance in je na 12 tekmah dosegel sedem golov.

Mura se je za okrepitev v napadu odločila po poškodbi Nikole Petkovića. Zaradi poškodbe meniskusa bo odsoten približno štiri mesece. 

Miroslav Iličić ni več član Celja

Hrvaški nogometaš Miroslav Iličić ni več član Celja, potem ko sta obe strani sporazumno prekinili pogodbo. Štiriindvajsetletni napadalec, ki je kariero začel pri Grobničanu in nato igral za mladinske selekcije Rijeke, je k Celju prišel januarja letos iz Istre 1961 in vknjižil dva nastopa. Pred tem je igral še za Orijent in Slaven Belupo.

Kehrer iz Pariza v London

West Ham United je potrdil prihod nemškega branilca Thila Kehrerja. Petindvajsetletnik, ki je nazadnje igral za Paris Saint-Germain, je z novim delodajalcem podpisal štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Kehrer je Londončane po pisanju otoških medijev stal slabih 12 milijonov evrov in še nekaj dodatkov. Sicer pa je Nemec po 33 nastopih za Schalke poleti 2018 prestopil v PSG za 39 milijonov evrov.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal za West Ham. To je najboljša liga na svetu in se veselim igranja v njej," je za spletno stran West Hama povedal nemški reprezentant, ki je šesta poletna okrepitev Londončanov po maroškem branilcu Nayefu Aguerdu, francoskem vratarju Alphonsu Areoli, italijanskem napadalcu Gianluci Scamacci, krilnem igralcu iz Slonokoščene obale Maxwelu Cornetu in vezistu Flynnu Downesu.

Udinesejev talent po novem Tottenhamov

Tottenham je iz Udineseja, kjer igrata slovenska reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol, pripeljal 19-letnega Destinyja Udogieja. Mladi Italijan je podpisal petletno pogodbo, bo pa v sezoni 2022/23 ostal še v Vidmu. Po podatkih Transfermarkta so Londončani zanj odšteli 18 milijonov evrov.

"Zelo sem vesel. Lep občutek je ob selitvi v angleško ligo oziroma k Tottenhamu. Prepričan sem, da bom ob delu s trenerjem Antoniom Contejem še napredoval. Za zdaj pa je pomembno to, da se vrnem k Udineseju in odigram dobro sezono," je za Tuttomercatoweb dejal nadarjeni Italijan, ki se najbolje znajde na levi strani kot bočni branilec ali krilni igralec. V prejšnji sezoni je na 35 tekmah prispeval pet golov in tri podaje.

Premiki tudi pri Interju

Svojo finančno plat pa popravljajo pri milanskem Interju, katerega član je nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Potem ko so modro-črni z nekaj izjemami zadržali praktično vse nosilce igre in med drugim pripeljali Romeluja Lukakuja, so se odločili poslati nekaj svojih mladeničev v druge klube.

Tako je pred dnevi 23-letni Andrea Pinamonti šel k Sassuolu na posojo, a z obvezno odkupno klavzulo v višini 20 milijonov evrov, 19-letni Cesare Casadei se bo za 15 milijonov evrov in še pet milijonov bonusov preselil k Chelseaju, Sebastiano Esposito pa bo po novem pri Anderlechtu, ki lahko nogometaša nato odkupi za 10 milijonov evrov.

Anderlecht pa je medtem levega bočnega branilca Sergia Gomeza za 13 milijonov evrov prodal angleškemu Manchester Cityju.

Estupinan bo okrepil Brigton #video

Brighton se je okrepil z branilcem Pervisom Estupinanom. Ta bo pri angleškem klubu zapolnil vrzel po odhodu Marca Cucurelle k Chelseaju. Brighton je za 24-letnika njegovemu prejšnjemu delodajalcu Villarrealu odštel približno 20 milijonov evrov.

"Zelo smo veseli, da smo pripeljali Pervisa in zapolnili igralni položaj, na katerem smo iskali novega igralca. Pervis ima tako reprezentančne izkušnje kot tudi izkušnje z igranjem v ligi prvakov, evropski in španski ligi," je dejal trener Brightona Graham Potter.

Estupinan je leta 2016 podpisal za Watford, a nato štiri sezone kot posojen nogometaš igral za Granado, Almerio, Mallorco in Osasuno, leta 2020 pa se je pridružil Villarrealu. Nogometaš, ki je zbral 26 nastopov za ekvadorsko izbrano vrsto, je z novimi delodajalci podpisal petletno pogodbo.

Aljoša Matko
Sportal Uradno: Matko se vrača na slovenske zelenice
Ne spreglejte