Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
15.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

1. SNL NK Aluminij Sandro Jovanović Marcus Thuram Juventus Juan Cuadrado Luis Castro nogometna tržnica Al Nassr Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sobota, 1. 7. 2023, 15.30

10 mesecev

Nogometna tržnica, 1. julij

Aluminij s petim novincem, Prelec se vrača v Avstrijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Ruben Loftus-Cheek | Ruben Loftus-Cheek uradno pri Milanu. | Foto Guliverimage

Ruben Loftus-Cheek uradno pri Milanu.

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici je vroče. Kdo se seli, kdo ostaja?

Marcelo Brozović
Sportal Nova okrepitev v Olimpiji, Hrvata premamila nora ponudba Savdijcev, a ...

Angleški nogometaš Ruben Loftus-Cheek je novi član italijanskega Milana. Sedemindvajsetletni vezist je bil nazadnje član angleškega Chelseaja, z rdeče-črnimi iz prestolnice mode pa je podpisal štiriletno pogodbo. Milan je za Loftus-Cheeka po informacijah italijanskih in angleških medijev odštel 16 milijonov evrov, z bonusi za uspešnost pa bi lahko ta znesek še nekoliko narasel.

Angleški vezist je kariero začel prav pri Chelseaju, za katerega je zbral 155 nastopov in dosegel 13 golov ter 18 podaj. Kot posojen nogometaš londonskih modrih je igral še za mestna tekmeca Fulham in Crystal Palace. Za angleško reprezentanco je zbral deset nastopov, med strelce pa se ni vpisal.

Prelec se vrača v Tirol
Nik Prelec
se vrača v Avstrijo. Dvaindvajsetletnik je pred petimi meseci iz Tirola odšel na Sardinijo v Cagliari, zdaj pa so ga Italijani za eno sezono posodili nekdanjemu delodajalcu. Prelec je v prejšnji sezoni odigral 13 tekem za Tirolce in dosegel šest ligaških golov, med zimskim premorom pa je za 1,3 milijona evrov odšel v Cagliari. Prelec se bo tako v tirolski ekipi spet pridružil Sandiju Ogrincu, medtem ko v klubu ne bo več Žana Roglja, ki je pred tem prestopil v Belgijo k Charleroiju.

Kolumbijec se po osmih sezonah poslavlja od Juventusa

Petintridesetletni kolumbijski bočni branilec Juan Cuadrado se je odločil, da bo po osmih sezonah zapustil Juventus, so v petek sporočili iz italijanskega kluba. "Hvala Panita! To je bilo osem bogatih, posebnih, nepozabnih sezon," je ob zadnjem dnevu kolumbijskega reprezentanta na svoji spletni strani zapisal Juventus.

Juan Cuadrado po osmih sezonah zapušča Juventus. | Foto: Reuters Juan Cuadrado po osmih sezonah zapušča Juventus. Foto: Reuters

Cuadrado, ki je v Torino prišel leta 2015 iz Chelseaja, je s staro damo osvojil 11 naslovov, vključno s petimi scudetti (2016, 2017, 2018, 2019, 2020) in štirimi italijanskimi pokali (2016, 2017, 2018, 2021). Cuadrado je k Chelseaju prišel februarja 2015 za 31 milijonov evrov, a se na Otoku ni znašel. Cuadrado je za moštvo iz Torina tako prvič kot posojeni igralec zaigral že v sezoni 2015/16. Od 22. maja 2017 pa se je Torinčanom pridružil za stalno.

Namesto Cuadrada bodo v Juventusu poslej stavili na krilnega igralca Lilla Timothyja Weaha. Sin Georgea Weaha je v četrtek opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo z bianconeri, po poročanju medijev, za pet let. Ta prestop naj bi bil formaliziran v prihodnjih dneh, po uradnem odprtju prestopnega roka.

Sandro Jovanović je novi član rdeče-belih

Pri NK Aluminij so predstavili petega novinca poletnega prestopnega roka. Njihov dres bo oblekel 21-letni zvezni napadalec Sandro Jovanović, ki se v Kidričevo seli iz velenjskega Rudarja, pri katerem je začel kariero. Jovanović je kot član knapov v prvi ligi nastopil že v sezoni 2019/2020 ter v desetih prvoligaških nastopih dosegel zadetek. V 2. slovenski nogometni ligi je za knape vknjižil sedemdeset nastopov, v lanski sezoni pa v petindvajsetih prvenstvenih tekmah tudi petkrat zatresel mrežo nasprotnika.

Sandro Jovanović je novi član NK Aluminij. | Foto: NK Aluminij Sandro Jovanović je novi član NK Aluminij. Foto: NK Aluminij

"Odločitev, da pridem v Kidričevo, ni bila težka, Aluminij bo nastopil v prvi ligi, ki je prvorazredno tekmovanje. Sam vidim, da je ogromno prostora za napredek, kar se mi zdi zelo pomembno. Pogoji v Kidričevem so odlični, soigralci so me sprejeli dobro, za zdaj deluje vse dobro, osredotočen sem na delo. Z igrami si želim izboriti mesto v začetni enajsterici, sem pa prepričan, da lahko s svojimi igrami pomagam rdeče-belim k dobri uvrstitvi Aluminija na prvenstveni lestvici," je v klubski mikrofon dejal 21-letnik.

Iz Kopra odhaja še Golubović
Pomembno kadrovsko spremembo so sporočili tudi Koprčani, saj se od njih poslavlja dosedanji prvi vratar Adnan Golubović. Ta je tako eden od številnih igralcev, ki so v poletnem prestopnem roku zapustili rumeno-modre, med njimi so tudi Anis Jašaragić, Adam Vošnjak, Matthias Fanimo, Rudi Požeg Vancaš, Žan Benedičič, Milan Šimčak, Karlo Bilić in Bright Edomwonyi. Prišli pa so Andraž Ruedl, Mamadou Diarra, Gabriel Groznica, Jan Koprivec, Enej Marsetič, Nardin Mulahusejnović, Omar Kočar, Mark Pabai in Nik Omladič.

Thuram uradno član nerazzurrov

Francoski nogometni napadalec Marcus Thuram je po izteku pogodbe z nemško Borussio Mönchengladbach podpisal pogodbo o igranju za milanski Inter. Pri skoraj 26 letih se je za avtorja 13 golov v tej sezoni v nemški bundesligi pričakovalo, da se bo pridružil francoskemu PSG. A se to ni zgodilo. Nogometni svetovni podprvak s Francozi je sprejel ponudbo nerazzurrov. Inter Milano je preteklo sezono v serie A končal na tretjem mestu.

Marcus Thuram je novi član Interja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marcus Thuram je novi član Interja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z Milančani se je zavezal za obdobje petih let, je sporočil sam na Instagramu. Po obdobjih pri Sochauxu, Guingampu in Mönchengladbachu je sin Liliana Thurama odprl novo poglavje v Interju, s katerim se bo naslednjo sezono vrnil v ligo prvakov. "Marcus Thuram teče hitro. Vedno je tekel hitro, da bi dosegel svoje cilje in premagal vse ovire," so v soboto zapisali pri italijanskem klubu.

Nova portugalska moč pri Al Nassru

Luis Castro se seli k Al Nasru, katerega prvi zvezdnik je njegov rojak Cristiano Ronaldo. | Foto: Guliverimage Luis Castro se seli k Al Nasru, katerega prvi zvezdnik je njegov rojak Cristiano Ronaldo. Foto: Guliverimage Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo bo nogometnem klubu Al Nassr iz Savdske Arabije dobil novo portugalsko pomoč. Na Arabski polotok se bo preselil 61-letni Luis Castro, ki je bil nazadnje trener brazilske Botafoge, so v petek sporočili iz kluba iz Ria de Janeira. "Trener Luis Castro je Botafogo obvestil o njegovi odločitvi, da je sprejel ponudba kluba iz tujine, s čimer so se končale njegove zadolžitve kot trenerja ekipe," so sporočili iz brazilskega kluba.

Castro je pred dvema tednoma povedal, da je prejel finančno mamljivo ponudbo savdske ekipe za dveletno pogodbo. Klub Al Nassr še ni uradno obvestil o prihoda trenerja. Castro je v sezoni 2018/19 vodil portugalsko zasedbo Vitoria Guimaraes, v sezonah od 2019 do 2021 je bil trener Šahtarja iz Donecka, v sezoni 2021/22 je vodil katarsko zasedbo Al Duhail, preden je postal trener Botafoge.

Sevilla
Sportal Igrali bodo ligo prvakov, a prodajajo celotno ekipo

 

Ne spreglejte