Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

2

Natisni članek

Dejan Lovren izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 20.00

5 let, 5 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Nihče ne ve, kako mu je to uspelo: Hrvat v središču pozornosti #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

2

Ponedeljek je in čas, da vam ponudimo (ob)nogometno dogajanje v prejšnjem tednu, ki smo ga izbrskali na družabnih omrežjih. Pred vami je Sportalov izbor z družabnih omrežij.

Stvari, ki jih lahko narediš, ko Pogba izvaja enajstmetrovko

Zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba je na nedeljski tekmi angleške premier league poskrbel za smeh. Pri izvajanju kazenskega strela z 11 metrov se je žogi približeval tako počasi, da bi mu sodnik, če se malce pošalimo, kmalu pokazal rumeni karton za zavlačevanje igre.

Za nameček mu je strel vratar Evertona Jordan Pickford ubranil, odbitek pa je nato Francoz le pospravil v mrežo in rdeče vrage popeljal v vodstvo.

Po tekmi so se na račun zanimive izvedbe Pogbajeve enajstmetrovke šalili na vse mogoče načine. Nekdo je našel primerjavo med njim in rekordnim tekom Usaina Bolta. Jamajčan je 100 metrov pretekel hitreje kot Pogba nekaj metrov in poskrbel za pravo uspešnico.

Pošalil je tudi Luke Shaw, Pogbajev soigralec:

Na račun muhastega zvezdnika se je pošalil tudi soigralec Luke Shaw, ki je tvitnil, da lahko tem v času narediš velik preobrat v karieri in podaljšaš pogodbo. Anglež je bil še pred meseci prvi kandidat za odhod iz Uniteda, zdaj pa je standardni član prve postave. Z Unitedom je za nagrado podpisal tudi novo pogodbo.

Navijači Uniteda so to v zgodbo hitro vpletli tudi Liverpool, a zdi se, da so malce pretiravali. Po njihovem mnenju bi bilo mogoče prej zagotoviti, da bi Liverpool osvojil premierligaško medaljo kot Francoz izvedel enajstmetrovko, a v tem zapisu je sarkazma poln koš. Kako tudi ne, Liverpool ni osvojil angleškega prvenstva že skoraj 30 let.

Spet si je dal duška

V nedeljo je na španskem el clasicu Barcelona s 5:1 ponižala Real in še poglobila njegovo veliko krizo. Po tekmi si je Gerard Pique tako kot pred osmimi leti, ko so Katalonci galaktike premagali s 5:0, dal duška in dvignil svojo široko odprto dlan. Lokalnim bolnišnicam je že dejal, da bomo morali čez devet mesecev znova okrepiti osebje, saj se bo v tistem obdobju porast rojstev.

Glede na to, kako nemočen je bil Real, je bil nekoliko sočuten tudi Pique, ki je sicer njihov oster nasprotnik. Ob skandiranju svojih navijačev ''Sergio Ramos, ku**** sin'' jim je s prstom pokazal, da to ni prav. Gesta se je najbrž zdela prikupna tudi navijačem Reala, veliko vprašanje pa je, ali bi to storil tudi, če bi Barcelona izgubljala. Hm.

Mojstrovina Slovenca, ki odmeva

Mladi slovenski reprezentant Alen Ožbolt, ki je v tem poletju z bolgarsko ekipo Lokomotiv Plovdiv, je pri novem delodajalcu dosegel prvi zadetek. Na prvih treh tekmah se ni naigral, proti Bistritsi pa odigral vseh 90 minut in se vpisal med strelce.

Dosegel je zadetek za vodstvo 2:0 in to storil na izjemen način. Šlo je za zadetek, ki odmeva po Bolgariji. Označili so ga za enega od najlepših v tej sezoni bolgarske prve lige.

Neymarja obmetavali z vsem mogočim

Vroč derbi na Velodromu med Marseillom in PSG, ki ga je spet dobil pariški velikan, ni minil brez dogodkov, ki ne spadajo na nogometna igrišča.

Navijači domačega ponosa so se že pred tekmo spopadli s policijo, na tekmi pa so se lotili tudi Neymarja, v katerega so ob izvajanju kota metali vse živo. Kovance, vžigalnike in tudi mini steklenice, ki bi mu lahko, če bi ga zadele v glavo, povzročile hude poškodbe.

''Pristojni organi bodo morali nekaj ukreniti. Vedno, ko pridem sem, je isto. To se ne sme več dogajati. Gledalci nimajo nobenega spoštovanja,'' je po tekmi bentil brazilski zvezdnik.

V Urugvaju ni šale

Kapetan Atletica Diego Godin je pred časom v enem izmed intervjujev dejal, da si v Urugvaju že kot otrok soočen s situacijami, ki krepijo bojevnika v tebi. Da to drži, dokazuje tudi posnetek, kjer so nekaj letni fantje v eni izmed igralnic igrali nogomet.

Eden izmed njih je brez žoge nekajkrat brcnil nasprotnika, ta pa mu ni ostal dolžen in ga je zrušil v naslednjem napadu. Vse se je končalo z jokom in intervencijo staršev.  

Ko zamujaš v obrambi ...

Sredi preteklega tedna je PSG v ligi prvakov gostil Napoli. Obramba Italijanov je vedela, da jih čaka težka naloga, kako tudi ne, če ti nasproti stoji ekipa, ki ima v napadi Neymarja, Kyliana Mbappeja in Edinsona Cavanija.

Pri enem izmed prodorov Mbappeja je njegov rojak v vrstah Napolija Kalidou Koulibaly pri zamujanju pokrivanja soigralca kar porinil za francoskim najstnikom in nasmejal svet. Moramo reči, da zamisel in izvedba nista bila slaba, Mbappe je imel tako spet senco na svojem hrbtu.

 

Zlatko ostal praznih rok in razočaral navijače

Švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović je s svojim LA Galaxyjem zgrešil končnico profesionalne ameriške lige MLS. Šved in soigralci bi morali premagati Houston Dynamo, a so kljub vodstvu že z 2:0 na koncu izgubili s 2:3 in ostali brez izločilnih bojev.  

Navijači niso ostali tiho:

Zlatan je med tednom nastopal tudi v oddaji Jamesa Cordena in v svojem slogu zabaval ljudi. Med drugim je pokazal tudi svoje plesne veščine. Čeprav je Šved zase pravi, da je kot lev, da mu ni enakega, počasi izgublja svojo moč. Vsaj kar zadeva predstave na zelenicah.

Tajske dečke počastili tudi na Old Traffordu

Mladi nogometaši iz Tajske, ki so jih pred meseci rešili iz popravljene jame, zdaj hodijo po svetu in se družijo z nogometnimi zvezdniki. Minuli konec tedna jih je gostil Manchester United, ki je na Tajskem zelo priljubljen. Navdušenja ni moglo skrivati niti 12 junakov, ki so se v času obiska v Manchestru srečali s Josejem Mourinhem, ogledali pa so si tudi tekmo proti Evertonu. 

Zabil zadetek in zaprosil dekle

Venezuelski napadalec Eduard Bello je po doseženem zadetku stekel na tribune in zaprosil svoje dekle, to ni moglo skriti solza, potezo 23-letnega nogometaša pa so z navdušenjem pozdravili tudi navijači.

Kdo je spotaknil Dejana Lovrena?

Z angleških zelenic prihaja nov smešen posnetek. Branilec Liverpoola in hrvaške reprezentance Dejan Lovren je pri vračanju v obrambo padel sam od sebe. Videti je bilo, kot bi mu nekdo za sekundo zvezal nogi, Lovren pa se je prekucnil na nos.

Po tekmi se mu je smejal tudi soigralec James Milner, ki je ob krohotu še zapisal, da upa, da tega ni nihče videl, v istem trenutku pa je video objavil na svojem uradnem Instagramovem računu. Ni kaj, če imaš take prijatelje, sovražnikov niti ne potrebuješ.

Ne spreglejte