Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 4. 2021,
11.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

21

Natisni članek

Florentino Perez Aleksander Čeferin Superliga

Sobota, 24. 4. 2021, 11.00

3 leta

Zgodba na daljavo se nadaljuje

Ni videti konca: Perez odločno odgovarja na besede Čeferina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

21

Florentino Perez | Perez: "Nekaj moramo narediti."  | Foto Guliverimage

Perez: "Nekaj moramo narediti."

Foto: Guliverimage

Čeprav je že nekaj časa jasno, da je nogometna superliga doživela polom, Florentino Perez, predsednik Reala in eden glavnih pobudnikov te lige, še vedno vztraja pri svojem. Kaj je tokrat odgovoril na petkove besede Aleksandra Čeferina?

Preučujejo nove korake za superligo

Florentino Perez se še vedno ne da in vztraja pri svojih stališčih. "Živimo v demokratični Evropi in nihče ne bi smel razmišljati o nečem takšnem. V tem trenutku preučujemo nove korake za superligo. Morda je najbolje, da v ligi igrajo štiri najboljše ekipe iz posamezne lige," je v uvodu povedal 74-letni Španec, ki ga po njegovem videnju skrbi za prihodnost današnjega nogometa.

"Nekaj moramo narediti. Mladi igralci odhajajo iz nogometa, ker jim je dolgočasen v primerjavi z drugimi stvarmi. Štiri milijarde ljudi po svetu gleda nogomet in polovica jih navija za klube iz superlige," je v intervjuju za španski as še povedal Perez.

Aleksander Čeferin je bil v petek jasen v svoji izjavi. | Foto: Reuters Aleksander Čeferin je bil v petek jasen v svoji izjavi. Foto: Reuters

Čeferin je bil v petek jasen: Klubi se bodo morali odločiti

V petek je bil Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, ponovno jasen in odločen, da tisti klubi, ki bodo še naprej vztrajali v superligi, bodo izključeni iz lige prvakov. Vemo namreč, da Real Madrid, Juventus in Barcelona še vedno niso uradno odstopili.

"Kristalno jasno je, da se bodo klubi morali odločiti, ali so del superlige ali se imajo za evropski klub," je v telefonskem intervjuju za AP dejal Čeferin. "Če rečejo, da so superligaši, potem seveda ne morejo igrati lige prvakov ... In če so pripravljeni storiti nekaj takega, potem naj igrajo svoje tekmovanje," je bil jasen Čeferin. 

Abramovič obžaluje odločitev za superligo

astnik Roman Abramovič in upravni odbor Chelseaja, angleškega nogometna prvoligaša, globoko obžalujeta odločitev, da se je klub pridružil kontroverzni evropski superligi, iz katere je le 48 ur po ustanovitvi tako kot tudi drugi angleški klubi tudi izstopil, poroča BBC.

"To je odločitev, ki jo globoko obžalujemo in je ne bi smeli sprejeti. Smo pa jo, ker nismo hoteli zaostajati za drugimi velikimi angleškimi in tujimi tekmeci. Vsi pa smo hitro dojeli, da smo storili napako," je dejal Abramovič.

"Od izstopa iz lige smo si vzeli čas, da se neposredno pogovorimo z različnimi navijaškimi skupinami in poslušamo njihova stališča ter pomisleke. Naša ambicija s Chelseajem je bila vedno, da postane najboljši klub na svetu, tako na igrišču kot na drugih področjih. Želimo ga vrniti skupnosti," so še sporočili iz kluba. (STA)

JB Morgan
Sportal Navijačem Arsenala prekipelo, Čeferin z ultimatom
Aleksander Čeferin
Sportal Večje od Aleksandra Čeferina
Antoine Griezmann Lionel Messi
Sportal "Kaj je težava? Da imajo nogometaši namesto sedem samo šest ferrarijev."
Ne spreglejte