Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
3. 7. 2014,
6.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luis Suarez Liverpool Barcelona Alexis Sanchez Luis Enrique Ivan Rakitić Alen Halilović

Četrtek, 3. 7. 2014, 6.26

8 let

Ni več dvoma: Luis Suarez odhaja v Barcelono, a za koliko?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Konec skrivalnic. Simpatije velike Barcelone do urugvajskega napadalca Luisa Suareza so vsak dan večje. Zdi se, da je le še vprašanje časa, kdaj bo do selitve iz Anfielda na Camp Nou tudi prišlo.

Čeprav se je Urugvajec s svetovnega prvenstva po novem incidentu z grizenjem nasprotnikov predčasno in neslavno poslovil, se Katalonci na to ne ozirajo in si želijo sicer izjemnega napadalca videti v svojih vrstah. Javna skrivnost je, da so se ravno v sredo že začeli intenzivni pogovori med izvršnim direktorjem Liverpoola Ianom Ayrom in delegacijo Barcelone. "Pogovori so bili izredno produktivni. Interes prestopa je na obeh straneh, zato bi se lahko vse skupaj hitro rešilo. Nikakor pa še ni nič uradnega," je dejal vir, ki so ga citirali prav vsi največji mediji na Otoku. Ta je dodal, da je trenutna ponudba Kataloncev kar 88 milijonov evrov. Bo ta dovolj mamljiva za Liverpool?

Dejstvo je, da hoče Liverpool, seveda če se že odpove svoji alfi in omegi, tudi mastno zaslužiti. Britanski mediji ugibajo, da se igralčeva odkupna klavzula, ki se je povečala po decembrskem podaljšanju pogodbe (2018), giblje kar med 88 in 100 milijoni evrov. Med tema dvema številkama je tudi vsota, ki jo hoče Liverpool dobiti. Katalonski ponos za zdaj še ni pripravljen na tako ponudbo, vse skupaj bi si lahko olajšal, če bi v ceno vključil tudi Alexisa Sancheza, vprašanje pa je, ali si Čilenec želi na Anfield. Če si ne, ga klub v to ne more prisiliti, tako bi lahko Suareza v svoje gnezdo zvabili le z desetinami milijoni evrov, za katere bi morali skoraj oropati banko.

Suareza opevata tudi predsednik in športni direktor Barcelone

Da je vse skupaj vse prej kot nedolžno, dokazujeta predsednik Barcelone Josep Marie Bartomeu in njen športni direktor Andoni Zubizarreta s komentiranjem in hvaljenjem dejanja Luisa Suareza. Obema se zdi njegovo javno opravičilo Gioru Chielliniju poteza, ob kateri bi človek moral potočiti kakšno solzico. "Suarez je izjemen igralec, pravi zvezdnik. Vsi hočemo, da se čim prej vrne na zelenice. To govorim kot ljubitelj nogometa. Z opravičilom Italijanu je pokazal, da mu je žal. Drugače pa je Suarez član Liverpoola, zato ne bi bilo prav in pošteno, če bi se o njem pogovarjali tudi glede česa drugega," se je vprašanju o morebitni selitvi v Katalonijo izvil Bartomeu, še bolj neposreden in zaljubljen v Suareza pa je deloval Zubizarreta: "Suarez je pokazal, da je pravi športnik. Priznal je napako in se pokesal za to, kar je storil. To nikakor ni lahko."

Javno opravičilo pogoj za podpis

To so le govorice, a zdi se logično. Barcelona naj bi od Suareza celo zahtevala, da se javno opraviči Chielliniju. To je 27-letni Urugvajec tudi storil, le dan po tem, ko je za javnost povedal, da je izgubil ravnotežje in se ponesreči z zobmi zadel v branilčevo ramo, Italijan pa mu je vse skupaj opravičil in dejal, da upa, da se mu zniža štirimesečna kazen neigranja. Z opravičilom v žepu se bo Barcelona zagotovo tudi pritožila na izrečeno kazen in mnogi menijo, da bi se ta ravno zaradi opravičila lahko tudi znižala.

Izjemna klubska sezona

Luis Suarez je iz Ajaxa v Liverpool prišel poleti 2010 za 28,5 milijona evrov. V štirih sezonah je za klub iz Anfielda zbral 133 nastopov in dosegel 82 zadetkov. Najbolj uspešna je bila ravno zadnja, ko je na 33 tekmah v Premier League dosegel kar 31 golov, izbran je bil tudi za najboljšega posameznika lige.

Barcelona kupila dva vratarja in dva Hrvata

Barcelona, ki jo bo v novi sezoni vodil Luis Enrique, je že do 1. julija že podpisala štiri nove igralce. To sta vratarja Nemec Marc-Andre ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) in Čilenec Claudio Bravo (Real Sociedad) ter Hrvata Alen Halilović (Dinamo Zagreb) in Ivan Rakitić (Sevilla). Vsi skupaj so Barcelono stali okoli 45 milijonov evrov.

Ne spreglejte