Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
19.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Lionel Messi Lionel Messi Gerard Pique Joe Hart Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Antonella Roccuzzo

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 19.41

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Ni še pozabila: Messijevo dekle Gerardu Piqueju reklo ne

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Ponedeljek je tukaj in čas je za nogometne posebnosti v preteklem tednu. Kaj zanimivega se je zgodilo na nogometnih igriščih in ob njih?

Angleški vratar ga je spet lomil

Torino je bil blizu tega, da v soboto vzame skalp vročemu Interju, a ga je na cedilu pustil njegov zvezdniški vratar, ki v Italiji igra kot posojen nogometaš Man Cityja. Joe Hart je naredil napako pri obeh zadetkih Milančanov in bil glavni razlog, da se je Inter domov vrnil s točko. Poglejte si, kaj je počel reprezentant Anglije.

Prva napaka

Druga napaka

 

Conte se je zagugal od veselja

Chelsea in Antonio Conte meljeta naprej. V ponedeljek sta v četrtfinalu pokala FA izločila Manchester United, konec tedna pa v prvenstvu še Stoke City. Ob zadetku za zmagi 2:1 je Italijan seveda slavil, kot zna le on. Tokrat se je zagugal na rezervni klopi. Londončani imajo pred zadnjimi deseti krogi deset točk prednosti pred tekmeci, kar pomeni, da so pravzaprav že prvaki.


Tako nekako je bilo na dvoboju med Barcelono in PSG

Vsi najbrž dobro veste, kaj se je zgodilo v osmini lige prvakov na dvoboju med Barcelono in Parižani. Zadnji so pred domačimi gledalci razbili Katalonce (4:0), na povratni tekmi pa tudi s pomočjo sodniških napak izgubili z 1:6 in se poslovili od tekmovanja.

Bilo je nekako tako, kot je videti nova posebna majica branilca francoskih prvakov Marquinhosa, enkrat tako, naslednji trenutek pa drugače.

 

Banana, ki je rešila življenje

Banane na nogometnih igriščih niso najbolja zaželene, saj jih gledalci ponavadi uporabljajo v rasistične namene, a na tekmi lige Europa med Manchester Unitedom in Rostovom je banana, če malce pretiramo, reševala življenje.

Trener rdečih vragov Jose Mourinho je olupljeni sadež podal Ashleyju Youngu, ta pa ga je odnesel Marcosu Roju, ki ga je pojedel kar med tekmo. Argentinec je namreč zaradi utrujenosti, United je v dobrih šestih dneh odigral tri tekme, potreboval odmerek sladkorja in dobil banano.

Čeprav je dogodek na prvi pogled komičen, se Mourinhu po tekmi ni smejalo. ''Za vas ne vem, ali ste bili v svojem življenju že kdaj utrujeni, sam sem bil že večkrat. Vem, kako je, če se telo žene do meja, takrat bi človek pojedel vse, kar vidi. Rojo je prosil za banano in to nikakor ni smešno. Niti malo, treba mu je le zaploskati za požrtvovalnost in nepopustljivost tudi v takih trenutkih,'' je po tekmi razložil Mourinho.

 

Je to napaka leta?

V derbiju angleškega prvenstva sta se v nedeljo na Etihadu spopadla Man City in Liverpool in se na koncu razšla z remijem (1:1). Ravno pri tem izidu so imeli gostje izjemno lepo priložnost za vodstvo, a jo je Adam Lallana, nihče ne ve kako, zapravil.

Ronaldo se spet ni mogel zadržati

Čeprav so trenerji Reala vedno v en glas poudarjali, da nimajo težav, ko iz igre potegnejo prvega zvezdnika Cristiana Ronaldo, je to velika laž. Tudi zdajšnjemu trenerju galaktikov Zinedinu Zidanu se je že večkrat primerilo, nazadnje v soboto na tekmi v Bilbau.

Zidane je pri vodstvu Reala z 2:1 v 79. minuti zamenjal Porugalca, ta taktične poteze Francoza ni sprejel z nasmehom na obrazu. ''Zakaj mene," se je spraševal Ronaldo, temu pa sta sledili še dve besedi, ki jih ne bi prevajali. Prva beseda se začne na J, druga pa S.

Smejala se mu je vsa ekipa

Podobno kot Ronaldo je svoj vpoklic na rezervno klop jezno sprejel tudi zvezdnik Bayerna Arjen Robben. Trener Bavarcev Carlo Ancelotti je Nizozemca potegnil na klop v 85. minuti in ga povsem razbesnel, obenem pa je s tem nasmejal vse na klopi. Franck Ribery, ki so ga prav tako zamenjali v drugem polčasu, je skoraj umrl od smeha. Dodajmo še, da je Bayern na koncu v Mönchengladbachu zmagal z 1:0, zadetek je v 63. minuti dosegel Thomas Müller.

Navijači z letalom ogovorili Wengerja

Arsenal z redkimi izjemami (dva pokala FA) v zadnjih desetih letih ni nikoli resno napadal lovorike, a to, kar se dogaja v tej sezoni, je razjezilo tudi poprej precej potrpežljive navijače Londončanov.

Topničarji so na zadnjih devetih tekmah v vseh tekmovanjih zmagali trikrat in kar šestkrat izgubili, navijači pa imajo zdaj vsega dovolj in želijo glavo trenerja Arseneja Wengerja.

Med vse večjimi protesti je pred tekmo z WBA štadion preletelo tudi letalo z napisom ''No Contract #WengerOut, temu pa je sledilo še eno z drugačno vsebino: ''In Arsene We Trust #RespectAW. Francozu namreč po tej sezoni poteče pogodba, o podaljšanju pa so pri Arsenalu očitno deljenih mnenj.

 

Bi si morala Wenger in Arsenal seči v roke in iti vsak svojo pot?

  • Da.
    84,11 %
    254 glasov
  • Ne.
    15,89 %
    48 glasov
Oddanih 302 glasov

Messi na poroko ne bo povabil Piqueja. Zakaj?

Španski časnik El Pais je pretekli teden postregel z zanimivo novico. Lionel Messi, ki se bo poleti poročil, na seznam povabljencev ni uvrstil svojega soigralca Gerarda Piqueja. Težava pa naj ne bi bila med njima, temveč med njunima boljšima polovicama. Kaj pa drugega, bi lahko dejali.

Messijeva izbranka Antonella Roccuzzo Piqueju še danes ni odpustila, da se je leta 2010 razšel z njeno dobro prijateljico Nurio Tomas. Dodajajo še, da Roccuzzova Shakire, Piquejeve zdajšnje izbranke, ne bo povabila na svojo poroko, Messi pa bo moral ubogati.

 

Wonder where he gets it from... / Nos preguntamos a quién salió… ShakHQ

A post shared by Shakira (@shakira) on

Mike, to si storil namerno, kajne?

Branilec Manchester Uniteda Chris Smalling je v nedeljo na tekmi premier league na dvoboju z Middlesbroughom poskrbel za potezo, ki je nasmejala širni svet.

Pri povsem rutinski podaji z glavo nazaj do vratarja Davida de Gee jo je Mike, tako Angleža kličejo navijači Uniteda še iz časov Louisa van Gaala, tako grdo zgrešil, da je ni niti približno zadel z glavo, temveč je padel nanjo in z veliko sreče ni igral z roko. Neverjetno, tega ne zna vsak. Saj si to storil namerno, kajne, Mike?

Internet je Smallingovo ''unikatno'' potezo nemudoma tudi malce priredil:

Ne spreglejte