Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Neymar Barcelona Real Madrid

Nedelja, 26. 5. 2013, 8.32

8 let

Neymar: To je najsrečnejši dan v mojem življenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Barcelona je dobila pomembno zmago v dvoboju z večnim rivalom iz Madrida.Čudežni deček brazilskega nogometa Neymar je po tehtnem premisleku izbral dres blaugrane.

Enaindvajsetletnik, ki ima sicer pogodbo s Santosom še do poletja 2014, je vendarle izbral, kje bo nadaljeval kariero. Po socialnem omrežju je sporočil, da se bo pridružil Barceloni. "V ponedeljek bom podpisal pogodbo z Barcelono. Rad bi se zahvalil vsem navijačem Santosa za krasnih devet let," je sporočil novopečeni igralec katalonskega nogometnega velikana.

Veliki prestop so potrdili tudi na Nou Campu: "Barcelona in Santos sta se dogovorila o vseh podrobnostih transferja Neymarja da Silve Juniorja. Brazilski napadalec bo dres blaugrane nosil najmanj naslednjih pet sezon," je prestop potrdila Barcelona. Neymar je v zadnjih štirih letih, kljub mladosti, igral v prvi postavi Santosa in v tem obdobju prispeval 156 golov in 77 asistenc na 256 tekmah. Podrobnosti prestopa še niso znane.

Barcelona ni postregla s finančni podrobnostmi prestopa, vendar pa so brazilski in španski mediji izbrskali, da bo mladi Brazilec, s plačo sedem milijonov evrov na sezono, drugi najbolje plačani igralec v postavi Barcelone, takoj za superzvezdnikom Lionelom Messijem. Ne gre spregledati, da je predsednik Reala Madrida Florentino Perez domnevno Neymarju ponujal plačo 11 milijonov evrov, kljub vrtoglavemu znesku pa se je Brazilec odločil za nadaljevanje nogometne poti v zvezdniški postavi Barcelone.

Neymar se bo prvič predstavil javnosti v majici Barcelone v začetku junija, zatem pa bo zaigral za brazilsko izbrano vrsto v pokalu konfederacij.

"To je najsrečnejši dan v mojem življenju," je bil prvi odziv Neymarja, ki ga marsikateri poznavalci nogometa že predstavljajo kot naslednika slovitega Peleja. "Je sijajen igralec, z njim v naših vrstah pa bomo še močnejši," je bil zadovoljen pomožni trener v Barceloni Jordi Roura. Čeprav se že pojavljajo dvomljivci in nejeverni Tomaži. Nekdanji nogometaš in trener Barce Johan Cruyyf opozarja, da se bo po prihodu Neymarja kemija v ekipi porušila, potem ko bo Messi dobil konkurenta. "Imeti dva kapitana na eni ladji ne bo nikoli delovalo. Enkrat so že poskusili, vendar ni delovalo in dvomim, da bo zdaj," je bil skeptičen Nizozemec.

Ne spreglejte