Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2023,
21.30

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

RB Leipzig Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Bayern München Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 3. 12. 2023, 21.30

4 mesece, 3 tedne

Nemško prvenstvo, 13. krog

Bayer Leverkusen prekinil zmagoviti niz, a znova ni izgubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
München Allianz Arena Bayern | Zaradi novega snega tekma v Münchnu odpade. Zaprto je tudi bližnje letališče. | Foto Reuters

Zaradi novega snega tekma v Münchnu odpade. Zaprto je tudi bližnje letališče.

Foto: Reuters

Nemško prvenstvo se vse bolj spreminja v dvoboj za prvaka med Bayerjem in Bayernom. Klub iz Leverkusna ostaja neporažen tudi po domačem derbiju z Borussio Dortmund. Gostje so vodili z 1:0 do 79. minute, nato pa je Victor Boniface poskrbel za končni remi (1:1). Izbranci Xavija Alonsa so se tako po 14 zaporednih zmagah v vseh tekmovanjih morali zadovoljiti s točko. Branilec naslova Bayern bi moral v soboto popoldne proti Unionu iz Berlina, a je bila tekma prestavljena zaradi močnega sneženja.

Bayern München Harry Kane
Sportal Kane zabil že 18. gol, Šeško z bolečinami ni igral

V Nemčiji je sneženje poseglo v spored s prestavitvijo obračuna med Bayernom in Unionom iz Berlina, ostale sobotne popoldanske dvoboje pa so vendarle odigrali.

RB Leipzig je za svojo osmo zmago v sezoni z 2:1 z nekaj težav premagal novinca v prvi bundesligi Heidenheim. Benjamin Šeško je odigral zadnjih 15 minut, Kevin Kampl je ostal na klopi. Na koncu sta bila zadetka v prvem polčasu dovolj. Pod prvega se je po uspešno izvedeni enajstmetrovki podpisal Lois Openda (29. minuta), četrt ure kasneje pa je vodstvo povišal Yussuf Poulsen. Še pred polčasom je Heidenheim znižal in vnesel nekaj nemira v vrste saške ekipe, potem ko je zadel Benedikt Gimber.

Dortmund v Leverkusnu vodil do 79. minute

Serhou Guirassy se je vrnil po poškodbi in znova zabil. | Foto: Reuters Serhou Guirassy se je vrnil po poškodbi in znova zabil. Foto: Reuters Stuttgart je obdržal stik z vrhom, potem ko je z 2:0 premagal Werder iz Bremna. Na domači zelenici, kjer bo svojo uvodno tekmo na evropskem prvenstvu prihodnje leto odigrala Slovenija, sta zadela Deniz Undav (17.) in Serhou Guirassy, ki je bil v 75. minuti natančen z bele pike. Za Guirassyja je bil to na 11. tekmi 16. prvenstveni gol.

Derbi 13. kroga nemške nogometne lige je bil v Leverkusnu, kjer je vodilni Bayer gostil Borussio Dortmund. Na žalost polnega stadiona je ni uspel premagati, tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Gosti so z golom Juliana Ryersona povedli, v 79. minuti je izenačil Victor Boniface. Bayer, ki je nastopil oslabljen, saj je zaradi gripe manjkalo nekaj igralcev prvega moštva, še naprej ostaja neporažen, to je bil njegov drugi neodločen izid. Pred münchenskim Bayernom ima tri točke več, a tudi tekmo več, saj so morali v soboto tekmo Bavarcev z Union Berlinom zaradi močnega sneženja odpovedati. V drugih dveh nedeljskih tekmah je Augsburg doma z 2:1 ugnal Eintracht iz Frankfurta, Freiburg pa v gosteh z 1:0 Mainz.

Julian Ryerson je povedel Borussio Dortmund v vodstvo v Leverkusnu. | Foto: Reuters Julian Ryerson je povedel Borussio Dortmund v vodstvo v Leverkusnu. Foto: Reuters

Zadnjeuvrščeni Köln je v 13. krogu prišel šele do druge zmage v sezoni. Z 1:0 je v petek zvečer zmagal v Darmstadtu, s katerim imata zdaj oba po devet točk.

München, sneg
Novice Hude težave v Nemčiji: sneženje ohromilo jug države in prekinilo letalski promet #foto #video

Nemško prvenstvo, 13. krog:

Petek, 1. december:

Sobota, 2. december:

Nedelja, 3. december:

Lestvica:

Najboljši strelci:

18 – Kane (Bayern)
16 – Guirassy (Stuttgart)
10 – Openda (Leipzig), 
9 – Wind (Wolfsburg)
8 – Boniface (Bayer), Sane (Bayern), Undav (Stuttgart)
7 – Demirović (Augsburg), Grimaldo (Bayer Leverkusen)
...
3 – Šeško (Leipzig) 

Manuel Neuer
Sportal Bayern podaljšal sodelovanje z vratarskim dvojcem
Ne spreglejte