Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 12. 2023,
12.59

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

sneg Nemčija vreme

Sobota, 2. 12. 2023, 12.59

2 meseca, 4 tedne

Hude težave v Nemčiji: sneženje ohromilo jug države in prekinilo letalski promet #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Južni del Nemčije je v petek zvečer prizadelo močno sneženje, ki se nadaljuje tudi danes, zaradi česar so na münchenskem letališču do nedelje zjutraj prekinili lete, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obilne snežne padavine so povzročile težave tudi na Češkem, v Avstriji in Švici.

Z münchenskega letališča, ki je drugo najprometnejše letališče v državi, so danes sporočili, da bodo do nedelje do 6. ure zaradi močnega sneženja prekinili lete. Sprva so letalski promet prekinili do poldneva. Potnike ob tem pozivajo, naj sploh ne potujejo, pred nedeljskim odhodom pa naj pri svoji letalski družbi preverijo status svojega leta.

Nemška vremenska služba (DWD) je za večji del Bavarske napovedala sneženje do popoldneva, ponekod pa naj bi zapadlo do 40 centimetrov snega, danes poroča nemški Deutsche Welle. | Foto: Reuters Nemška vremenska služba (DWD) je za večji del Bavarske napovedala sneženje do popoldneva, ponekod pa naj bi zapadlo do 40 centimetrov snega, danes poroča nemški Deutsche Welle. Foto: Reuters

Tiskovni predstavnik nemške letalske družbe Lufthansa je medtem poudaril, da bo prekinitev letalskega prometa v Münchnu vplivala tudi na druga letališča. Precejšnje omejitve na primer veljajo tudi na najprometnejšem nemškem letališču v Frankfurtu.

Nemška vremenska služba (DWD) je za večji del Bavarske napovedala sneženje do popoldneva, ponekod pa naj bi zapadlo do 40 centimetrov snega, danes poroča nemški Deutsche Welle.

V Münchnu so od petka zvečer do danes zaradi poslabšanja razmer na cestah odpovedali tudi večino lokalnih avtobusnih in tramvajskih prevozov. | Foto: Guliverimage V Münchnu so od petka zvečer do danes zaradi poslabšanja razmer na cestah odpovedali tudi večino lokalnih avtobusnih in tramvajskih prevozov. Foto: Guliverimage

Slabo vreme na Bavarskem ovira tudi železniški promet, pri čemer je glavna železniška postaja v Münchnu praktično obstala. Začasno so bile prekinjene regionalne in medkrajevne povezave, potniki nekaterih vlakov v Münchnu in Ulmu pa so morali noč preživeti na vlakih.

V Münchnu so od petka zvečer do danes zaradi poslabšanja razmer na cestah odpovedali tudi večino lokalnih avtobusnih in tramvajskih prevozov.

Oblasti so v petek poročale o več deset nočnih prometnih nesrečah na spolzkih cestah na jugu Nemčije. Med njimi je bilo tudi množično trčenje na avtocesti, v katerem je bilo poškodovanih osem ljudi, od tega štirje huje.

Zaradi močnega sneženja so po poročanju dpa nastale težave tudi v cestnem in železniškem prometu ter oskrbi z električno energijo na jugu Češke. Podobne razmere so v Avstriji. | Foto: Reuters Zaradi močnega sneženja so po poročanju dpa nastale težave tudi v cestnem in železniškem prometu ter oskrbi z električno energijo na jugu Češke. Podobne razmere so v Avstriji. Foto: Reuters

Na območju Češke, ki meji na Bavarsko, čez noč zapadlo 75 centimetrov svežega snega

Zaradi močnega sneženja so po poročanju dpa nastale težave tudi v cestnem in železniškem prometu ter oskrbi z električno energijo na jugu Češke. Podobne razmere so v Avstriji.

Na območju Češke, ki meji na Bavarsko, so razglasili izredne razmere, potem ko je čez noč zapadlo 75 centimetrov svežega snega.

sneg, Nemčija, sneženje | Foto: Reuters Foto: Reuters

Brez elektrike je na Češkem ostalo več kot 15 tisoč gospodinjstev, saj je zapadli sneg poškodoval električne vode. Elektrike je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zmanjkalo tudi ponekod v Avstriji.

Velika količina snega je medtem zapadla tudi v Švici, kjer v goratih predelih opozarjajo pred snežnimi plazovi.

sneg, Ljubljana
Novice V večjem delu države sneži, na Kredarici v dveh dneh meter in pol snega #foto
Ne spreglejte