Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
19.36

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

Harry Kane Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Bundesliga Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Köln Bayern München nemško prvenstvo

Nedelja, 26. 11. 2023, 19.36

5 mesecev

NEMŠKO PRVENSTVO, 12. KROG

Kane zabil že 18. gol, Šeško z bolečinami ni igral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
Bayern München Harry Kane | Harry Kane je dosegel že 18. gol v bundesligi. | Foto Reuters

Harry Kane je dosegel že 18. gol v bundesligi.

Foto: Reuters

Najboljši nemški klubi so po reprezentančnem premoru, v katerem se je preboja na Euro 2024 veselil tudi napadalec Leipziga Benjamin Šeško, nadaljevali z državnim prvenstvom. V uvodnem dejanju 12. kroga sta igrala Köln in Bayern (0:1). Harry Kane je dosegel svoj 18. gol sezone. Vodilni Bayer Leverkusen je v soboto s 3:0 premagal Werder. Borussia Dortmund je težje, s 3:2, premagala Mönchengladbach in na četrtem mestu prehitela Leipzig, ki je z 1:2 izgubil z Wolfsburgom. Kevin Kampl in Benjamin Šeško nista igrala. 

RB Leipzig, Benjamin Šeško
Sportal Šeško in Kampl do zmage z Leipzigom, Bayer ostaja na vrhu

Bayern München je gostoval pri predzadnjem, a vedno neugodnem Kölnu. Celo tekmo so imeli Bavarci izrazito premoč, zadeli pa so le enkrat. Za gol je že v 20. minuti poskrbel prvi zvezdnik bavarske zasedbe Harry Kane, ki je bil na pravem mestu pred vrati in je odbito žogo le potisnil v mrežo za svoj že 18. gol v sezoni bundeslige. Kljub pritisku gostov pa je bil to nazadnje tudi edini gol na tekmi, ob koncu so sicer zadeli še okvir vrat.

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so že v prvem polčasu postavili temelje za 11. zmago v sezoni. V deveti minuti jim je do te pomagal Olivier Deman, ki je zatresel lastno mrežo, dve minuti pred polčasom pa je zadel Jeremie Frimpong. Končni izid je v 76. minuti postavil Alex Grimaldo. Bayer ima na vrhu razpredelnice 34 točk oziroma dve več od münchenskega Bayerna. 

Tretjeuvrščeni Stuttgart (27 točk) je z 2:1 premagal Eintracht iz Frankfurta. Oba gola je dosegel Deniz Undav. Na četrto mesto je s 24 osvojenimi točkami napredovala Borussia Dortmund. Ta je proti Borussii Mönchengladbach že v prvem polčasu nadoknadila dva gola zaostanka in na koncu slavila s 4:2. Na peto mesto je zdrsnil Leipzig, ki je moral v gosteh priznati premoč Wolfsburgu (1:2). 

Trener Leipziga Marco Rose upa, da bo Benjamin Šeško zdrav do sobotnega gostovanja. | Foto: Guliverimage Trener Leipziga Marco Rose upa, da bo Benjamin Šeško zdrav do sobotnega gostovanja. Foto: Guliverimage V ponedeljek je Benjamin Šeško zadel proti Kazahstanu in pomagal Sloveniji do zmage (2:1), po kateri se je ekipa Matjaža Keka uvrstila na evropsko prvenstvo. Proslavljanje je trajalo do srede, nato pa se je 20-letni napadalec že vrnil v Nemčijo. Trener Marco Rose je pojasnil, da se Šeško v klub ni vrnil povsem zdrav, saj čuti bolečine v hrbtu. Dvajsetletni Radečan je bil na sobotni tekmi z Wolfsburgom na klopi, v igro pa ni vstopil niti v zaključku tekme. Zaradi poškodbe mišice je v napadu Leipziga manjkal že Timo Werner. Zdravstvene težave pestijo tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla (gleženj), tako da tudi on ni igral. In tako je Wolfsburg, ki je na lestvici šele 11., prišel do svoje četrte zmage (2:1). Gol za zmago je v 67. minuti dosegel Rogerio.

Sprejem, nogomet, Kongresni trg
Sportal Kaj je Benjamin Šeško sporočil navijačem v centru Ljubljane? #video

Nemško prvenstvo, 12. krog:

Petek, 24. november:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

18 – Kane (Bayern)
15 – Guirassy (Stuttgart)
9 – Openda (Leipzig), Wind (Wolfsburg)
8 – Sane (Bayern)
7 – Boniface (Bayer), Demirović (Augsburg), Grimaldo (Bayer Leverkusen), Undav (Stuttgart)
6 – Beier (Hoffenheim), Marmoush (Eintracht)
...
3 – Šeško (Leipzig) 

 
Harry Kane
Sportal Neverjeten znesek bivanja Harryja Kana in njegove družine v Münchnu
Ne spreglejte