Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
8.50

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Horst Hrubesch Borut Jarc

Torek, 10. 4. 2018, 8.50

6 let

Kvalifikacijska tekma med Slovenijo in Nemčijo (ženske)

Nemška legenda danes v Domžalah, Slovenkam vse jasno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Slovenija ženski nogomet Islandija | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovensko žensko nogometno reprezentanco danes čaka kvalifikacijski obračun za SP 2019 proti svetovni velesili Nemčiji. Novi selektor slovenske izbrane vrste Borut Jarc poudarja, da se bo na širokem igrišču v Domžalah težko braniti proti osemkratnim evropskim in dvakratnim svetovnim prvakinjam, ki jih vodi nekdanji nemški nogometni zvezdnik Horst Hrubesch.

Na zelenici domžalskega Športnega parka, na kateri je NK Domžale v nedeljo premagal Triglav (3:0) in niz zaporednih uspehov v Prvi ligi Telekom Slovenije pred velikim derbijem v Stožicah povečal na 11 zmag, bo danes gostovala ena izmed najboljših ženskih reprezentanc na svetu.

Jarc: Osnova bo obramba

Borut Jarc je na prvem nastopu kot selektor izgubil proti Islandiji (0:2). | Foto: Mario Horvat/Sportida Borut Jarc je na prvem nastopu kot selektor izgubil proti Islandiji (0:2). Foto: Mario Horvat/Sportida Nemke v ženskem nogometu uživajo velik ugled. Proti Slovenkam, ki so v kvalifikacijah za SP 2018 na štirih tekmah osvojile tri točke (premagale so tekmice s Ferskih otokov, proti Nemkam, Čehinjam in Islandkam pa ostale praznih rok), so absolutne favoritinje. Ko so Nemke lani gostile Slovenke, so zmagale s 6:0.

"Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmice," pred atraktivnim dvobojem sporoča Borut Jarc, ki je na selektorskem stolčku nasledil Damirja Roba. Z varovankami se je v ponedeljek odpravil na krajši izlet na Bled, s katerim je želel v vrste naseliti sproščenost, ki bo na dvoboju z eno izmed najmočnejših evropskih predstavnic še kako potrebna.

Lestvica, kvalifikacijska skupina 5:

  1. Nemčija 5 tekem – 12 točk
  2. Islandija 4 – 10
  3. Češka 5 – 7
  4. Slovenija 4 – 3
  5. Ferski otoki 4 – 0

Odločil finale EP 1980, v Riu popeljal Nemce do srebra

Horst Hrubesch se bo danes v Domžalah predstavil kot selektor ženske reprezentance. | Foto: Reuters Horst Hrubesch se bo danes v Domžalah predstavil kot selektor ženske reprezentance. Foto: Reuters Nemke vodi legendarni nemški napadalec Horst Hrubesch, ki je na odgovornem položaju nasledil rojakinjo Steffi Jones. Hrubesch je pred 38 leti odločil finale evropskega prvenstva v Italiji, v katerem je tedanja ZRN premagala Belgijo z 2:1. Dosegel je dva gola.

Najlepša leta je podaril HSV, s katerim je leta 1983 postal evropski prvak. Bil je tudi najboljši strelec nemškega prvenstva (1981/82). Na svetovnem prvenstvu v Španiji (1982) je z Nemci osvojil drugo mesto. Z izbrano vrsto je sodeloval tudi kot trener. Leta 2016 je bil selektor olimpijske zasedbe, ki je v Riu v dramatičnem finalu izgubila proti Braziliji po loteriji kazenskih strelov. Pred tem je bil kar 16 let selektor mlade izbrane vrste, pri katerih je vodil številne poznejše zvezdnike svetovnega nogometa.

Dvoboj med Slovenkami in Nemkami se bo začel ob 16. uri.

Kdo brani slovenske barve:

Melanija Pasar (ŽNK Ankaran), Lana Golob (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Rozmarič (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kristina Erman (PSV Eindhoven, Niz), Katarina Gadnik (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Anja Prša (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija Ljubljana), Kaja Eržen (WFC Tavagnacco, Ita), Maruša Sevšek (ŽNK Olimpija Ljubljana), Karmen Ulbin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Dominika Čonč (RCD Espanyol, Špa), Kaja Korošec (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam, Nem), Nika Babnik (ŽNK Krim Rolljet), Zala Kuštrin (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Kaja Jerina (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Moje-lece.si Radomlje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Meršnik (ŽNK Teleing GMT Beltinci), Ines Krajnc (ŽNK Maribor).

Kitajke kot prve na SP 2019

Ženska nogometna reprezentanca Kitajske si je danes kot prva reprezentanca zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu med 7. junijem in 7. julijem 2019 v Franciji. Kitajke so se prebile v polfinale azijskega turnirja v Amanu v Jordaniji, kar je bilo dovolj za uvrstitev na SP. Kitajke so na omenjenem turnirju v ponedeljek premagale Tajsko s 4:0, danes pa še Filipine s 3:0. Kitajke bodo na SP nastopile šestič, gostiteljice Francozinje so na mundial uvrščene neposredno. 

Ne spreglejte