Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

LeBron James Lionel Messi Lionel Messi Barack Obama

Sreda, 2. 7. 2014, 17.51

8 let

Nečloveški napori: Jan Verthongen bruhal še pred podaljškom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Navijači svetovno nogometno prvenstvo spremljajo s številnimi objavami na socialnih omrežjih. Oglejte si Sportalov izbor najbolj zanimivih z zadnjih tekem.

Nemški reprezentant "zarepal" uspešnico Vanilla Ice

Po težki zmagi Nemcev nad Alžirijo je bil na tapeti ravno branilec Per Mertesacker, ki ni imel svojega dne. Po tekmi je bil vidno razočaran, a tudi jezen na sedmo silo: "Pa kaj bi radi od mene. Uvrstili smo se v četrtfinale, ali ne?" V intervjuju za nemške medije je dodal: "Vroče mi je za znoret. Za tri dni se bom ulegel v ledeno kopel, potem pa bomo razmišljali o Francozih."

Njegove besede o ledu in vročini so se hitro razširile na socialnih omrežjih, nekdo se je celo spomnil in njegove besede v intervjuju skomponiral v besedilo uspešnice Vallila Ice – Ice, Ice Baby.

Tehnika, ki se je ne bi sramoval niti napadalec

Francoski reprezentant in član Liverpoola Mamadou Sakho je na enem izmed treningov pokazal svoje nogometno znanje. Čeprav je branilec, fant obvlada.

Odlični Messi navdušil tudi LeBrona Jamesa

Z odlično podajo za zmagoviti zadetek nad Švico je Argentinec Leo Messi navdušil tudi NBA-zvezdnika LeBrona Jamesa. "Slišal sem, da je Messi podal za zmago Argentine. To je tip nogometaša, ki ga najbolj cenim. Zmaga, poraz, remi, vedno naredi tisto, kar v največji meri pomaga ekipi," je na twitter profilu zapisal James.

Izjemnega Howarda pohvalil tudi klubski soigralec

"Kakšen rezultat. Kakšna tekma. Izredno sem vesel za celotno ekipo, res je biti lepo del tega. Izločili smo ZDA, ki se je izkazala za izredno težko nasprotnico. V prihodnjih letih bo to ekipa, na katero moramo biti pozorni. Tim Howard, bil si eden boljših klubskih kolegov, ki sem jih imel do zdaj. Pokazal si, kot vedno, da si eden najboljših vratarjev na svetu. Hvala za majico," je Howardu na twitterju laskal Romelu Lukaku, strelec odločilnega zadetka, ki je Belgijo popeljal med osem najboljših na SP. Lukaku in Howard sta si v pretekli sezoni delila slačilnico pri Evertonu, zdaj pa se Lukaku po vsej verjetnosti vrača v Chelsea.

Argentinski komentator po zadetku di Marie zajokal od sreče

Pablo Giralt, televizijski komentator na DIRECTV, je ob zadetku Angela di Marie v 118. minuti zajokal od sreče.

Tudi Landon Donovan ni mogel verjeti svojim očem

Tako blizu, a tako daleč. Čeprav so Belgijci na zadnjem obračunu osmine finala ves čas prevladovali in imeli lepše priložnosti za zadetek, bi lahko ameriški rezervist Chris Wondolowski odločil zmagovalca že pred podaljškom. Zgrešil je nemogoče, dolgoletni ameriški reprezentant Landon Donovan se je pred TV-zasloni le prijel za glavo in čudil.

Jan Vertonghen bruhal

Branilec Tottenhama Jan Verthongen je bil na tekmi med Belgijo in ZDA izjemen. Pretekel je ogromno, morda celo preveč. Po izteku rednega dela in v pavzi pred podaljškom so ga kamere ujele, kako je bruhal kar na igrišču.

Obama verjel, da lahko ZDA izločil Belgijo, a …

Ameriški predsednik Barack Obama je bil pred tekmo z Belgijo, tako kot vsi Američani, zelo samozavesten in verjel v uspeh svojih rojakov. Vpil je: "Verjamem, da lahko zmagamo." Na koncu niti niso bili tako daleč od uspeha, a Belgija je vseeno bila boljša.

"Invalid" v Supermanovi majici paradiral po igrišču

V 16. minuti obračuna med reprezentancama Belgije in ZDA je na igrišče pritekel navijač, oblečen v majico z znanim logotipom Supermana in napisom Rešite favele in otroke.

Zanimivo in hkrati sporno je, da se je mladenič na štadion pripeljal na invalidskem vozičku. To mu je prineslo dve ugodnosti, sedel je na mestu, rezerviranem za invalide, in sedel je razmeroma blizu igrišča, kar pomeni, da ga je od zelenice, kjer je pozneje požel pozornost javnosti, ločila razmeroma kratka pot.

Zgodba je precej očrnila organizatorje svetovnega prvenstva in redarje, za nameček pa na dan prihaja vedno več posnetkov, ki prikazujejo, kako invalidi, ki to očitno niso, vstajajo z invalidskih vozičkov, se sprehodijo do točilnega pulta in naročijo pivo.

Ne spreglejte