Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
8. 10. 2015,
22.15

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kevin Kampl

Četrtek, 8. 10. 2015, 22.15

8 let, 1 mesec

Ne zaradi Milivoja Novakovića, predvsem zaradi Kevina Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Vem, da ni Milivoja Novakovića, a še bolj sem vesel, ker ne bo niti Kevina Kampla," pred tekmo s Slovenijo pravi selektor Litve Igor Pankratjevas.

Litva ima v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 bolj malo možnosti za uvrstitev v Francijo, a dokler je v igri teorija, se Litovci seveda ne bodo predali. Pravijo, da so v Slovenijo prišli po zmago, a vedo, da ne bo lahko. "V Slovenijo smo prišli v ponedeljek. Priprave potekajo dobro. Vse je v najlepšem redu razen dežja. Imeli smo tudi nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bodo moji nogometaši stoodstotno pripravljeni za tekmo proti Sloveniji," pravi selektor Litve Igor Pankratjevas, ki se je razveselil dejstva, da ob kaznovanem Kevinu Kamplu pri Sloveniji tokrat ne bo niti poškodovanega Milivoja Novakovića.

"Novaković je odličen napadalec, a še bolj me veseli, ker ne bo Kampla. Dobro ga poznam, gre za vrhunskega nogometaša, ki je v sijajni formi in igra za Bayer Leverkusen. Vseeno pa sem prepričan, da bo selektor Slovenije našel zamenjavi zanj. Na voljo ima kopico vrhunskih nogometašev. Ne nazadnje Novakovića ni bilo niti na tekmi proti Estoniji, pa je Slovenija zmagala," je še povedal selektor Litve, ki ima po osmih tekmah devet točk v kvalifikacijski skupini I. "Slovenija je vrhunska ekipa, ki igra zelo dober nogomet. Ima kar nekaj tehnično izjemnih nogometašev," je še povedal.

V Stožicah je že izgubil proti Olimpiji

Ob njem je na novinarski konferenci sedel mladi Vykintas Slivka. Vezist, ki Slovenijo dobro pozna. V prejšnji sezoni je namreč krajši čas kot posojen nogometaš torinskega Juventusa igral za Gorico. "Na Slovenijo imam lepe spomine. Igral sem tudi že v Stožicah, a sem z Gorico proti Olimpiji izgubil. To ni najlepši spomin. Upam, da bo tokrat bolje," je dejal 20-letnik, ki v tej sezoni igra na Nizozemskem za FC Den Bosch. O slovenski reprezentanci ima dobro mnenje. "Zelo dobra ekipa z nekaj res izjemnimi posamezniki, a če bomo igrali tako, kot znamo, lahko tudi zmagamo," je optimističen mladi litovski reprezentant.

Fotoutrinki s treninga Litve:

Ne spreglejte