Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chelsea Arsenal

Nedelja, 20. 1. 2013, 8.37

8 let

Navijači (še) ne zaupajo Benitezu in Wengerju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V času, ko na vrhu angleške razpredelnice kraljujeta Manchester United in Manchester City, se usodi londonskih obračunov ne piše nič dobrega. Pri Chelseaju na vrata prve enajsterice trka John Terry.

Navijači (še) ne zaupajo Benitezu in Wengerju. Medsebojno se spoštujeta, kar izkazujeta tudi z izjavami pred današnjim obračunom, pogrešata pa večjo naklonjenost občinstva. Prvi pri Chelseaju nikoli ni naletel na toplino privržencev, s katero bi lažje naskakoval tekmovalne cilje, privošči pa si preveč spodrsljajev na domačih tekmah. Pri Arsenalu pa je iz sezone v sezono čutiti večje razočaranje navijačev, ki so že pozabili na občutek, kako je proslavljati ob naslovih in pokalnih lovorikah. Vse, kar diši po trofejah, že dalj časa ne stanuje na štadionu Arsenal, kar ni prijetno spoznanje za ljubitelje priljubljenega kluba iz severnega dela Londona. Veča se tudi odstotek navijačev, ki francoskega strokovnjaka ne doživljajo s takšnim spoštovanjem, kot ga je bil deležen pred leti.

Chelsea pred domačimi navijači ne zna zmagovati

Pri gostiteljih bosta zaradi afriškega pokala narodov manjkala nigerijska "orla" John Obi Mikel in Victor Moses, lahko pa bi zaigral kapetan John Terry. V prvi enajsterici se ni pojavil že od novembra, poškodba kolena pa je že odpravljena, kar je dokazal prejšnji teden, ko je vstopil v igro na srečanju pri Stoke Cityju. "Ne sme nas zadovoljiti le remi. Vemo, kje nastajajo težave, če se pomerimo s tekmeci, ki negujejo dobro organizirano igro," pravi Rafael Benitez. Chelsea doma ne igra dobro. Od zadnjih sedmih tekem je zmagal le na eni. Je pa vsaj na tej ponudil navijačem nekaj več, saj je Aston Villo ponižal s sramotnih 8:0. Tokrat računa na pomoč novinca. Demba Ba ima lepe spomine na Arsenal. V zadnji tekmi za "srake" je dvakrat zatresel mrežo Arsenala. Že kar nekaj časa je izven pogona Španec Oriel Romeu, ki ima težave s kolenom. Londonski dvoboj bo imel vseenpo močan španski naboj. Pa ne zaradi Beniteza, ki še vedno brani neučinkovitega ljubljenca, po novem tudi rezervista Fernanda Torresa, pač pa zaradi obračuna španskih dirigentov na sredini igrišča. Pomerila se bosta Juan Mata in Santi Cazorla. Za oba velja, da sta si dres španske reprezentance priborila brez tega, da bi zaigrala za Real oziroma Barcelono, nogometna pot pa ju je iz la lige preselila na Otok.

Wenger prihaja na najljubši štadion

Topničarji še čakajo na prvo zmago v tem letu. Arsenal bo pogrešal kaznovanega branilca Laurenta Koscielnyja, brez katerega je pred tednom dni podpisal predajo Manchester Cityju, v zvezni vrsti bosta manjkala poškodovana Španec Mikel Arteta in Čeh Tomaš Rosicky, za mesto v konici napada pa ne bo kandidiral "slon" Gervinho, ki se v teh dneh v JAR ukvarja z drugačnimi izzivi. "Ne smemo se zanašati na slabosti Chelseaja, ampak osredotočiti na naše kakovosti. Obe ekipi igrata napadalno, zato lahko pričakujemo tekmo, polno priložnosti," sporoča Arsene Wenger, ki je po 21 krogih zbral (le) 34 točk. Najmanj, odkar vodi londonski klub. Arsenal sicer obožuje gostovanja na štadionu Stamford Bridge, kjer je v moderni zgodovini premierlige zmagal že sedemkrat. Največkrat izmed vseh prizorišč. Navijači še vedno pomnijo mogočno zmago v gosteh s 5:3, katero je Wengerjeva četa uprizorila v prejšnji sezoni in s tem postavila rekord, saj poprej Stamford Bridge še ni doživel pet zadetkov v domači mreži. V sredo čaka Arsenal nov londonski izziv, saj se bo v prestavljeni tekmi doma pomeril z West Hamom.

Ne spreglejte