Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 11. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

naj gol Green Dragons Viole večni derbi disciplinski sodnik NZS Prva liga Telekom Slovenije Žan Humar Elvis Džafić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sreda, 22. 11. 2017, 12.00

6 let, 5 mesecev

Disciplinski sodnik NZS

Navijači osiromašili blagajni Maribora in Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Maribor Olimpija Viole | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Večni derbi je v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije pripadel Mariboru. V Ljudskem vrtu je v petek premagal Olimpijo (1:0) in ji pobegnil na lestvici na tri točke razlike. V glavni vlogi je bil tudi slab teden pozneje, ko je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj odločil, da morajo vijolice zaradi neprimernega vedenja navijačev plačati 5.500 evrov. Kazen Olimpije znaša nekoliko manj, 3.950 evrov.

Tradicija visokih zneskov, ki jih zaradi neprimernega vedenja navijačev na največjih tekmah slovenskega klubskega nogometa plačujeta Maribor in Olimpija, se nadaljuje. Po zadnjem derbiju, ki je osrečil vijolice, bosta blagajni večnih tekmecev olajšani za skoraj 10 tisoč evrov.

Globlje bodo v žep segli Mariborčani. Plačati bodo morali 5.500 evrov, kar znaša malce več kot odstotek finančne nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa) za odmevno točko, ki so si jo priigrali v ligi prvakov na torkovem gostovanju v Moskvi (1:1).

Nešportno in neprimerno vedenje navijačev

Zakaj bo moral Maribor seči v žep? Disciplinski sodnik krovne zveze Roman Rogelj je v poročilu navedel razloge. ''Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – prižiganje bakle na tribuni, predmeti, odvrženi na igralno površino, množično prižiganje bakel na tribuni, bakli, odvrženi na igralno površino, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, žaljivo vzklikanje sodnikom,'' je zapisal.

Vrhunci dvoboja v Mariboru:

Podobno velja za ljubljanski klub: ''Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – množično prižiganje bakel na tribuni, odvrženi bakli ob rob igrišča, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, žaljivo vzklikanje športnemu direktorju nasprotne ekipe in sodniku,'' je zapisal poleg kazni Olimpije, ki znaša 3.950 evrov. Pri obeh kaznih je bila upoštevana predkaznovanost.

Nogometaša, ki sta v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije prejela rdeči karton (Žan Humar - Ankaran, in Elvis Džafić - Triglav), bosta prisilno počivala na eni tekmi.

Pet najlepših zadetkov 16. kroga:

Ne spreglejte