Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2019,
16.44

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Bayern München Robert Lewandowski

Četrtek, 29. 8. 2019, 16.44

4 leta, 7 mesecev

Robert Lewandowski ostaja na Bavarskem do 2023

Navijači Bayerna so danes nasmejani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Robert Lewandowski | Robert Lewandowski bo še nekaj časa z zadetki razveseljeval navijače Bayerna. | Foto Reuters

Robert Lewandowski bo še nekaj časa z zadetki razveseljeval navijače Bayerna.

Foto: Reuters

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski, ki bo v reprezentančnem dresu 6. septembra gostoval v Ljubljani, je podaljšal sodelovanje s svojim klubom iz Münchna. Bayern je danes sporočil, da je s svojim napadalcem podaljšal pogodbo do leta 2023.

Sedanja pogodba bi se 31-letnemu Poljaku iztekla 30. junija 2021, po novem bo na Allianz Areni ostal do 30. junija 2023.

"Robert se je razvil v eno vodilnih osebnosti v moštvu. Postaja tako pomemben člen ekipe, kot sta bila Arjen Robben in Franck Ribery. Upam, da bo tudi v naslednjih letih ostal v tako sijajni formi," je ob podaljšanju sodelovanja dejal športni direktor ekipe Hasan Salihamidžić.

Poljski zvezdnik pa je za klubsko spletno stran pojasnil: "Bayern je postal moj športni dom in moja družina. Uživam v Münchnu, prepričan sem, da lahko v naslednjih letih dosežem še ogromno. Bayern je eden od treh največjih klubov na svetu, ponosen sem, da sem del moštva."

Izkušeni Poljak je v petih letih, ki jih je prebil na Bavarskem, zabil že skoraj 200 golov. | Foto: Reuters Izkušeni Poljak je v petih letih, ki jih je prebil na Bavarskem, zabil že skoraj 200 golov. Foto: Reuters

Vse bližje je 200. zadetku za Bavarce

Lewandowski je k Bayernu prišel iz velikega nemškega tekmeca Borussie Dortmund pred sezono 2014/15. Bliža se jubilejnemu 200. zadetku v dresu rdečih, saj jih je doslej zbral že 197 na 246 tekmah. To ga na večni lestvici bavarskega kluba že uvršča na tretje mesto, pred njim sta le Gerd Müller s 508 goli in Karl-Heinz Rummenigge z 217. V novi sezoni je v izjemni formi, na dveh tekmah bundeslige je namreč prav on dosegel vseh pet zadetkov za svojo ekipo (dva proti Herthi in tri proti Schalkeju).

V zbirki lovorik z Bayernom pa ima Lewandowski pet naslovov prvaka Nemčije, dve pokalni lovoriki, tri superpokalne, trikrat pa je bi tudi najboljši strelec nemške bundeslige.

Niko Kovač Franck Ribery
Sportal Fiorentina ujela legendo svetovnega kova
Philippe Coutinho
Sportal Coutinho nasmejan v dresu Bayerna, ki bi moral odšteti 120 milijonov evrov
Ne spreglejte