Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
10.15

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Ronaldinho

Sreda, 17. 1. 2018, 10.15

6 let, 3 mesece

Ronaldinho se je upokojil

Nasmejani nogometni čarovnik ima dovolj, sledi poslovilna turneja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nekdanji najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho, ki se je množicam prikupil tudi zato, ker je nogomet vedno igral z nasmehom na ustih, ne bo več igral, je potrdil njegov brat in tudi menedžer Roberto Assis.

Zdaj je tudi uradno, nekoč najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho odhaja v pokoj. | Foto: Reuters Zdaj je tudi uradno, nekoč najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho odhaja v pokoj. Foto: Reuters

Nekdanji as Barcelone, Milana, PSG in še nekaterih klubov se še ni oglasil, a vse kaže, da nogometa ne bo več igral, kar ni presenečenje, brez kluba je namreč že več kot dve leti.

"Ne bo več igral, konec je," je razkril Roberto Assis, ki je Ronaldinhov menedžer. "Po svetovnem prvenstvu v Rusiji bo imel poslovilno turnejo. Poslovilne tekme v Braziliji, Evropi in Aziji," je še povedal o 37-letnem dvakratnem najboljšem nogometašu leta na svetu po izboru Fife, ki je prejel tudi zlato žogo.

Najlepša leta v Barceloni, svetovni prvak 2002

Zlato žogo je prejel leta 2005. | Foto: Reuters Zlato žogo je prejel leta 2005. Foto: Reuters Novica, ki to pravzaprav sploh ni, je očitno resnična. Danes 37-letni brazilski zvezdnik od septembra 2015, ko je zapustil Fluminense, pri katerem je igral vsega dva meseca, sicer nima kluba, od njega pa so se poslovili tudi številni klubi, za katere je igral.

Največji pečat je seveda pustil pri Barceloni, v majici katere je blestel med letoma 2003 in 2008. Od simpatičnega Brazilca so se poslovili tudi pri Milanu, zadnjem od treh evropskih klubov, katerih član je bil. Igral je še za PSG, v Braziliji pa za Gremio, pri katerem je začel bleščečo nogometno pot, Flamengo in Atletico Mineiro. Eno leto je igral tudi v Mehiki za Queretaro.

Pohvali se lahko z naslovom evropskega prvaka, dvakrat je bil španski prvak in enkrat italijanski. Z Brazilijo, za katero je odigral 98 tekem in zabil 33 gole, je bil svetovni (2002) in južnoameriški prvak.

Ne spreglejte