Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 10. 2015,
17.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gareth Bale Aaron Ramsey Chris Coleman

Nedelja, 11. 10. 2015, 17.30

8 let

Najslajši poraz v njegovem življenju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so izgubili v Bosni in Hercegovini, je bila za Valižane nedelja srečen dan. Prvič po letu 1958 in drugič v zgodovini so se uvrstili na veliko tekmovanje.

Ker je Izrael doma klonil proti Cipru, si je Wales kljub porazu v Bosni in Hercegovini z 0:2 zagotovil nastop na evropskem prvenstvu 2016. Zvezdniki, kot so Gareth Bale, Aaron Ramsey in še približno tri milijone rojakov proslavljajo prvo uvrstitev na veliko tekmovanje po letu 1958, ko so nastopili na svetovnem prvenstvu, ko so nastopili na svetovnem prvenstvu v Belgiji.

"Vedno sem sanjal o tem, da nam bo uspelo in zdaj nam je. Nekaj časa bomo uživali v velikem uspehu, ki smo ga dosegli," je po tekmi v Zenici, kjer je Wales v deveti tekmi doživel šele prvi poraz v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, veselo govoril njegov selektor Chris Coleman. Po Jimmyju Murphyju drugi človek, ki je Wales popeljal na veliko nogometno tekmovanje.

Ko je stopil z igrišča, ni vedel

"Ko smo odhajali z igrišča, smo bili razočarani zaradi poraza, saj nismo vedeli, kako se je končala tekma Izraela. Potem, ko smo izvedeli za veselo novico, smo bili seveda zelo veseli," je še povedal 45-letni trener.

Med najbolj zaslužnimi za velik uspeh Walesa je bil prav gotovo zvezdnik madridskega Reala Bale, ki je bil po uvrstitvi na zaključni turnir v Francijo ves iz sebe. "To je najslajši poraz v mojem življenju," je priznal strelec šestih golov na devetih kvalifikacijskih tekmah za Wales.

"Odkar sem bil majhen otrok, sem sanjal o trenutku, kot je ta. Zdaj mi je uspelo, a tukaj se ne nameravamo ustaviti. Nekaj bomo skušali narediti tudi v Franciji. Lahko pustimo globok pečat v zgodovini in poskušamo narediti nekaj, kar nas bo zaznamovalo. Verjamem, da nam lahko uspe. Na igrišču dihamo kot eno in smo kot bratje," je povedal 26-letni zvezdnik Walesa.

Tako zelo je ponosen

Zelo vesel je bil tudi drugi mednarodno najbolj priznan nogometaš v vrstah Walesa. "Tako zelo sem ponosen na to ekipo in na uspeh, ki smo ga dosegli. Verjamem, da smo poskrbeli za ponos v srcih vseh Valižanov. Izpolnili smo sanje, ki smo jih sanjali dolgo časa," je povedal Ramsey.

"Trdo smo delali za ta uspeh. Uspeh z Walesom je prav gotovo eden izmed največjih v moji dozdajšnji karieri. Verjetno bo tako ostalo za vedno. Wales je majhna, a zelo ponosna država z veliko dobrimi nogometaši, ki smo lačni uspeha," je dejal 24-letni zvezdnik londonskega Arsenala.

Wales bo do konca kvalifikacij v skupini B odigral še eno tekmo. V torek se bo v Cardiffu pomeril z zadnjeuvrščeno reprezentanco skupine, Andoro, in skušal s prepričljivo zmago skupaj z navijači proslaviti velik uspeh, na katerega so nogometaši skupaj z rojaki čakali več kot pol stoletja.

Ne spreglejte