Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 6. 2014,
12.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dare Vršič Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 6. 6. 2014, 12.05

8 let

Najprej se bo osvežil, nato sledi napad na ligo prvakov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dare Vršič je dopolnil zbirko državnih naslovov. Najboljši je bil že s slovaško Žilino, Koprom in Austrio, zdaj se je na slovenski vrh povzpel še z Mariborom. V prihodnji sezoni želi pokazati še več.

Lani je dvoboje dunajske Austrie v ligi prvakov spremljal s tribun in zaman čakal, da bi dobil priložnost. Želel si je klubske spremembe in se po klicu Zlatka Zahovića ni preveč obotavljal. Ponudba je prišla v najbolj posrečenem trenutku. Kluba, ki prisegata na vijolično barvo, sta našla skupen jezik.

Odpravil se je v Maribor, s tem razjezil privržence Olimpije, in začel pisati novo poglavje v pestri karieri. Zdaj ko je pomagal vijolicam do nove državne zvezdice, je prepričan, da mariborskemu občinstvu še ni pokazal vsega, kar je zmožen. Ko je bila v uvodnih mesecih še prisotna začetna svežina, je dvakrat zatresel mrežo Seville, poznejšega zmagovalca lige Europe, nato pa iz tedna v teden vedno dražje plačeval davek slabši pripravljenosti.

''Ko smo igrali proti Sevilli, sem bil bolj svež kot pa v zadnjih tednih sezone. Zadetka proti Sevilli si štejem v veliko čast in ponos, da sem lahko v vijoličnem dresu dvakrat zatresel mrežo poznejšega zmagovalca lige Europa,'' je po koncu sezone, ki jo je začinil naslov slovenskega prvaka, dejal Dare Vršič. Ima 29 let, veliko izkušenj je pridobil tudi v državnem dresu, za prihodnjo sezono pa napoveduje še boljše predstave.

Počuti se, kot da bi bil v Ljudskem vrtu že leta in leta

Osvojil je že četrti državni naslov v karieri. Vse je osvojil z različnimi klubi. Zdaj se mu nasmiha priložnost, da prvič v istem dresu pozdravi več državnih zvezdic.

''Vesel sem, da sem prišel v ekipo, ki v Slovenijo osvaja naslove na tak način, da je to že kar nekaj vsakdanjega. Dobro sem se vklopil v ekipo. Kot da ne bi bil tu le pol leta, ampak veliko dlje. Dobil sem zaupanje trenerja, tudi navijači so me lepo sprejeli, kar mi daje dodatno motivacijo. Ko sem podpisal za Maribor, nisem vedel, kako bo, na koncu pa se je vse lepo izteklo. Verjamem pa, da bom v prihodnji sezoni prikazal še boljše igre in me bodo navijači še bolj vzljubili,'' obljublja privržencem Maribora, ki so ga na slovesni podelitvi državne lovorike nagradili z velikim aplavzom.

Na vprašanje, zakaj so vijolice tako posebne v primerjavi s preostalimi slovenskimi klubi, da osvajajo lovorike s takšno lahkoto, je odgovoril: ''Razlika? Vidna je že od zunaj. Vidi se že po organizaciji kluba. Tega res ni treba dodatno komentirati,'' je pohvalil organizacijski ustroj dvanajstkratnih slovenskih prvakov.

Z nekaj sreče se lahko Maribor zavihti tudi med najboljše v Evropi

Po tritedenskem počitku, ko si bo odpočil od napornega nogometnega ritma, pričakuje, da se bo v Ljudski vrt vrnil kot prerojen. ''Osvežitev je nujna, potem bo kakovost mojih predstav na višji ravni. Prihodnja sezona bo še boljša, kot je bila ta, sploh v evropskem merilu,'' je optimističen. Meri na sanjski podvig, s katerim je mariborski klub že enkrat šokiral evropsko javnost.

Pisalo se je leto 1999, ko se je Prašnikarjeva četa prek Lyona uvrstila v skupinski del lige prvakov. Lahko vijolice 15 let pozneje po treh zaporednih nastopih v skupinskem delu lige Europa in zgodovinskem preboju v izločilni del (izpad v šestnajstino finala s Sevillo) ponovno postanejo del evropske klubske elite? ''Najbolj pomembno je osvajati domače naslove, seveda pa ima Maribor svoj cilj tudi v ligi prvakov. Če nas bo pobožala sreča in bomo imeli naklonjen žreb, verjamem, da se lahko uvrstimo v ligo prvakov,'' vztraja pri visokem evropskem cilju zvezni igralec iz Apač, ki je v dresu slovenske reprezentance dosegel tri zadetke.

Če bo še dvignil raven predstav v mariborskem dresu, bi si lahko prislužil tudi vpoklic v člansko reprezentanco. To je še eden izmed njegovih ciljev, ki pa bi se lahko uresničil le v primeru, če bo najprej z dobrimi predstavami pripomogel k novim uspehom mariborskega kluba. Ker bo poleti po dolgem času opravil resne klubske priprave, verjame, da bo sezona 2014/15 prinesla veliko dobrega. Tako Mariboru kot njemu samemu. In seveda navijačem.

Ne spreglejte