Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 2. 2016,
19.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Sobota, 13. 2. 2016, 19.59

8 let

Najprej na mino stopil Maribor, kmalu za njim še Olimpija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Spomladanski del 1. SNL se bo začel že čez 14 dni. Jesenski prvak Olimpija je na predzadnji pripravljalni tekmi izgubil proti slovaški Žilini, Maribor pa je v Turčiji prvič naletel na previsoko oviro.

Zmaji so brez Ezekiela Hentyja, ki se je odpravil v Rusijo, ker ga bodo v kratkem prodali moskovski Lokomotivi, izgubili na prijateljskem srečanju z Žilino. Šestkratni slovaški prvak, pri katerem je nekaj časa igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Dare Vršič, je v soboto v Čatežu zmagal z 2:0.

Mrežo slovenskih jesenskih prvakov, ki jo je branil zimski novinec Nejc Vidmar, je že v uvodni minuti zatresel 18-letni napadalec Žiline iz BiH Nermin Haskić. Ko se je v 47. minuti med strelce vpisal še njegov soigralec Lukaš Janošik, si je Žilina priigrala prednost, ki je ni več izpustila iz rok.

Ni Hentyja, ni zadetkov

Najlepšo priložnost za častni zadetek Olimpije je zapravil Miha Zajc. Mladi slovenski reprezentant je v 73. minuti zatresel okvir vrat. Priložnost je splavala po vodi, vodilni slovenski prvoligaš pa je dvoboj končal brez danega zadetka (0:2). V začetni enajsterici sta bili obe afriški zimski okrepitvi, Nigerijec Blessing Eleke in reprezentant iz Burkina Fasa Julius Wobay, v drugem polčasu pa je dres Olimpije prvič oblekel srbski novinec Miroslav Radović.

"To je bila prava tekma z resnim evropskim moštvom, ki nam je dala odgovore o naših dobrih in slabih straneh," je poudaril srbski trener Marko Nikolić. Žilina velja za tradicionalno neugodnega tekmeca Olimpije. Lani je na prijateljskem srečanju v Sloveniji Ljubljančane premagala z 2:1, pred tremi leti pa jih je izločila v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Olimpija bo do začetka spomladanskega dela odigrala le še eno tekmo. Prihodnjo soboto se bo pomerila z ruskim prvoligaškim klubom Terek Grozni. V pripravljalnem obdobju se je večinoma srečevala le z nižjeligaškimi tekmeci. Ko je na drugi strani stal prvoligaš, je premagala Istro 1961 (Hrvaška) in izgubila proti slovaški Žilini.

Maribor izgubil prvič letos

Najbližji zasledovalec Olimpije je na pripravah v Turčiji. Mariborčani so v petek odigrali tretjo letošnjo pripravljalno tekmo na turških tleh in prvič občutili grenkobo poraza. Z 1:0 jih je premagal danski prvoligaški klub Esbjerg. Dvoboj je odločil zadetek Jesperja Jorgensena v sedmi minuti. Takrat je med vratnicama vijolic stal Jasmin Handanović, v drugem polčasu je branil Matko Obradović. Trinajstkratni slovenski prvaki so bili najbližje izenačenju v 43. minuti, ko je Marwan Kabha zadel vratnico.

Jurčić ne mara izgubljati, zdaj ga čaka spopad z evropskim krvnikom

Mariborčani so na dan srečanja v Beleku opravili dopoldanski trening, trener Krunoslav Jurčić pa zaradi zdravstvenih težav ni računal na kar nekaj kandidatov. Denis Šme je počival zaradi zlomljenega nosa, Amar Rahmanović, Sintayehu Sallalich in Mitja Viler pa imajo lažje poškodbe.

Hrvaškega stratega je v prvem polčasu zmotila nepotrpežljivost njegovih izbrancev. "Ne maram izgubljati, niti na pripravljalnih tekmah, a je treba pohvaliti fante za prikazano. Predvsem v drugem polčasu," je povedal nekdanji hrvaški reprezentant po prvem letošnjem porazu Maribora. Pred tem so vijolice premagale Trenčin, Sarajevo, Kapfenberg in Zagreb, remizirale pa z madžarskima predstavnikoma Videotonom in ZTE.

Jesenski podprvak Prve lige Telekom Slovenije bo ritem prijateljskih srečanj nadaljeval v ponedeljek, ko se bo v Turčiji pomeril z Astano. Kazahstanski prvak je pred šestimi meseci šokiral Mariborčane v uvodnem dejanju kvalifikacij za ligo prvakov, nato pa se senzacionalno prebil v skupinski del.

Ne spreglejte