Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
30. 10. 2015,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč Milko Djurovski Miran Vuk

Petek, 30. 10. 2015, 9.07

8 let

Najbolj nogometni zaselek na svetu, ki preseneča iz dneva v dan (fotozgodba)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometni klub Zavrč je življenjsko delo bratov Mirana in Romana Vuk. Čeprav je doma v majhnem zaselku, meša štrene najboljšim slovenskim klubom in v svoje vrste privablja takšne in drugačne legende.

Ko se je nad Halozami v četrtek zgodaj zjutraj vila megla, ki so jo občasno dopolnjevale še sramežljive dežne kaplje, je v Športnem parku potekal trening nogometnega kluba Zavrč. Obiskali smo ga in pozdravili novopečenega trenerja Milka Djurovskega.

Igra številk potrjuje misel, da Zavrčani spadajo med športne fenomene. Klubski palček, ustanovljen leta 1969, prihaja iz najmanjše slovenske občine. Zaselek Zavrč ima le nekaj več kot 80 prebivalcev s prijavljenim stalnim prebivališčem. "Lahko bi nas uvrstili v Guinnessovo knjigo rekordov," večkrat potoži Miran Vuk, ki je iskal podoben prvoligaški primer v svetu, a mu ni našel para.

Završki župan in oče lokalnega nogometnega projekta, ki ga skupaj z bratom Romanom drži pokonci s pomočjo finančnih injekcij, je neformalni predsednik kluba. Vleče odločilne poteze, ki v zadnjih mesecih odmevajo tudi v tujini. Med njimi so nenadne menjave trenerjev in direktorjev ter tudi nakupi nekaterih znanih imen, ki so v tihi zaselek pripeljali ogromno kamer.

V tako majhnem kraju, ki leži ob slovensko-hrvaški meji, poleg njega pa ponosno teče Drava, je nogomet na lestvici priljubljenosti v zadnjih letih priromal do prvega mesta. Vodstvo kluba se ne boji izzivov. Še več. Z Zavrčem cilja na nov podvig: preboj na seznam evropskih potnikov, ki bi nogometaše v rumeno-zelenih dresih popeljal na novo raven. V Zavrču igra nekdanji španski reprezentant Albert Riera, pred njim je Vukovo povabilo sprejel nekdanji zvezdnik reprezentančnega nogometa v Bosni in Hercegovini Zlatan Muslimović, nato pa je tu tudi kopica mladih in še neuveljavljenih igralcev, ki večinoma prihajajo iz bližnjih hrvaških mest. Takšen je recept, s katerim želijo Zavrčani uresničiti svoj cilj in zvestemu občinstvu, ki pogosto napolni sveže zgrajen objekt, podariti nove užitke.

Ne spreglejte