Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2013,
14.36

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Finska slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 6. 8. 2013, 14.36

8 let, 2 meseca

Nad Slovenijo tudi z dvema Kosovcema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izbranci Srečka Katanca se bodo 14. avgusta v Turkuju pomerili s Finsko. Za srečanje s Slovenijo kandidiralo 23 kandidatov, med njimi sta najbolj spoštovana Roman Emerenko in Niklas Moisander.

Finska reprezentanca ima smolo, da se je v boju za svetovno prvenstvo leta 2014 znašla v izjemno zahtevni kvalifikacijski skupini, v kateri sta tudi veliki favoritinji Španija in Francija. Po dobri polovici tekmovanja je na tretjem mestu, pred Gruzijo in Belorusijo, še vedno pa odmeva remi Skandinavcev na španskih tleh, ki predstavlja eno največjih senzacij v dozdajšnjem poteku kvalifikacij za SP 2014 v Braziliji. Finska je v kvalifikacijah neporažena že štiri tekme zapored. Poleg remija v Gijonu se je s točko vrnila tudi iz Belorusije, ki jo je doma odpravila z 1 : 0, remizirala pa z nepredvidljivo Gruzijo. Zadnja izbrana vrsta, ki je ugnala Finsko, je bila Francija. Lani je v Helsinkih zmagala z 1 : 0.

Selektor Mixu Paatelainen (46 let) je na seznam kandidatov za tekmo s Slovenijo pričakovano uvrstil večino najboljših igralcev. Manjkata le dolgoletni prvi strelec Mikael Forssell (slabša forma) ter izkušeni zvezni igralec Mika Väyrynen, ki se vrača po odpravljeni poškodbi. Na seznamu izstopa Roman Emerenko, zvezdnik ruskega prvenstva, ki je na nogometni borzi vreden 14 milijonov evrov, Finci pa so zelo ponosni tudi na kapetana Niklasa Moisanderja (6,5 milijona), ki se dokazuje v obrambni vrsti Ajaxa. Perparim Hetemaj in Teemu Pukki sta vredna 2,5 milijona evrov, preostali kandidati pa bistveno manj.

Zanimivo je, da bo slovenska nogometna reprezentanca tudi tokrat imela izkušnjo z nogometaši, rojenimi na območju Kosova. V kvalifikacijah se je že pomerila s Švico in Albanijo, tokrat jih čaka Finska, kjer sta za srečanje s Slovenijo vpoklicana tudi Hetemaj (soigralec Boštjana Cesarja in Dejana Lazarevića pri Chievu) ter napadalec HJK-ja Erfan Zeneli.

Ne spreglejte