Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
13. 1. 2009,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 13. 1. 2009, 14.19

8 let

N. Kovačevič: Jutri bo vse jasno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko je Marko Šuler v ponedeljek uradno prestopil k izraelskemu prvoligašu Ashdodu, je tik pred prestopom v Izrael tudi vezist HiT Gorice Nebojša Kovačevič. Pogovarjali smo se z obema.

V ponedeljek je svoj status dokončno rešil Marko Šuler in iz belgijskega Genta prestopil k Ashdodu, pri katerem bo imel v drugem delu sezone status posojenega nogometaša. Tik pred prestopom v vrste tega izraelskega prvoligaša pa je še en slovenski nogometaš, Nebojša Kovačevič.

''Z Ashdodom sem že vse dogovorjen. Zdaj se morata uskladiti zgolj še kluba. Jutri naj bi, če ne bo kakšnih zapletov, dokončno podpisal eno in polletno pogodbo. Ne bo šlo za posojo, pač pa za klasičen prestop,'' je za Sportal dejal izkušeni goriški vezist, ki je v Izrael prišel v nedeljo. ''Če bo prestop uspel, bo to prvič, da se bom preizkusil v tujini. To je že nekaj časa moja velika želja in kot kaže, se mi bo uresničila. Izziva se ne bojim, v Ashdodu pa je, kljub temu, da je na televiziji zaradi nastale politične situacije med Izraelom in Palestinci videti drugače, povsem mirno. Opravil sem tudi trening s soigralci in spoznal ljudi v klubu in moram reči, da je vse v najlepšem redu,'' je povedal 31-letni vezist, ki je v Izrael prispel v nedeljo.

Ashdod najbolj konkreten

Poklicali smo tudi reprezentanta Šulerja, ki je strnil misli ob prestopu v Ashdod, s katerim je sklenil petmesečno sodelovanje. ''Za Ashdod sem se odločil, ker so bili pri tem klubu najbolj korektni in konkretni. Imel sem tudi ponudbe Maccabija iz Tel Aviva in nizozemskega Vitteseja, prav tako pa je bila na mizi še vedno ponudba grškega Panionisa, toda po tehtnem premisleku sem se odločil za odhod v Ashdod. S pogodbo sem zelo zadovoljen, finančno je dvakrat ugodnejša od tiste, ki sem jo imel pri Gentu. Odločilo je tudi to, da je bil Ashdod edini klub, ki me je bil pripravljen vzeti za pet mesecev. Preostali so si želeli enoletne pogodbe, kar bi mi manj ustrezalo, saj bi bil prost spet v zimskem prestopnem roku, ko si je težje najti klub kot poleti. Dogovorili smo se v praktično desetih minutah, nihče ni nič zapletal. Kaj takšnega še nisem doživel,'' je z navdušenjem razlagal koroški branilec, ki je z Gentom pogodbeno vezan do leta 2010.

''Junija bom skorajda zagotovo odšel nazaj v Gent, nato pa bomo videli, kaj in kako. Sam imam visoke cilje in želim kmalu narediti korak naprej v svoji karieri. Želim se preizkusiti v kakšni izmed največjih evropskih lig. Toda tudi če se spet vrnem v Gent in zaigram zanj, ne bom razočaran. Tam sem se namreč imel lepo, toda v zadnjem času se je zgodilo marsikaj, zato sem si želel oditi. K sreči mi je to zdaj uspelo,'' je še povedal 25-letni branilec, ki je v Belgiji 'pustil' Zlatana Ljubijankiča. ''Po tem, kar sem videl na nedavnih pripravah v Španiji, bo Zlatan v drugem delu sezone blestel. Je odlično pripravljen in verjamem, da bo marsikdo presenečen, ko ga bo videl, kako igra. Je res odličen napadalec, ki pa doslej ni imel sreče s poškodbami. Verjamem, da bo spomladi 'eksplodiral','' je o donedavnem soigralcu, s katerim sicer delita reprezentančno garderobo, povedal Šuler.

Bosta debitirala v soboto?

O novem klubu, ki je trenutno na petem mestu prvenstvene razpredelnice, ima visoko mnenje.

''Ekipa je zelo kakovostna. Šepa predvsem v obrambi, kar naj bi se zdaj, ko sva v klub prišla jaz in Kovačevič, izboljšalo. V ofenzivi smo zelo močni. Cilji kluba so jasni. Želimo si v Evropo. Najmanj, kar si želimo doseči, je uvrstite v pokal UEFA. Že danes imamo pokalno tekmo, na kateri pa še ne bom nastopil. Debitiral naj bi v soboto, ko bomo doma v prvenstvu gostili Bnei Yehudo Tel Aviv. Všeč mi je tudi, da v tem klubu ni tako velikega pritiska, kot vlada pri Maccabiju Tel Avivu in še nekaterih največjih izraelskih klubih,'' je pogovor zaključil nogometaš, ki se je v letu 2008 zacementiral v začetni enajsterici Matjaža Keka in, podobno kot Kovačevič zatrdil, da v Ashdodu ni niti najmanjših sledi vojne vihre, ki divja v Izraelu.

Ne spreglejte