Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 7. 2012,
7.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Mura

Petek, 20. 7. 2012, 7.14

8 let, 1 mesec

Mura z Arsenalom, Olimpija z Metalurgom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Mariboru sta morebitnega prihodnjega evropskega tekmeca dočakali tudi Olimpija in Mura 05. Če bosta seveda preskočili norveško oziroma bolgarsko oviro. Obe bi imeli opravka z Ukrajinci.

Seveda bosta morala slovenska predstavnika v ligi Europa, oba sta na prvi tekmi doma remizirala z 0:0, najprej poskrbeti za napredovanje, če bosta želela podaljšati evropsko izkušnjo. Šele potem lahko jemljeta seznam kandidatov s polno mero resnosti. Zmagovalec dvoboja med Olimpijo in Tromsom bo v tretjem krogu kvalifikacij zaradi skromnega klubskega koeficienta obeh še vedno nenosilec, povsem drugače pa se bo godilo z boljšim iz obračuna Mura 05 – CSKA Sofija. Zaradi visokega rankinga Bolgarov bi lahko ''črno-beli'' v primeru napredovanja in ponovne senzacije zadržali njihovo vlogo nosilca, s tem pa bi računali na bistveno bolj ugodne tekmece (v smislu premagljivosti, ne pa morebitnega marketinškega zaslužka) v tretjem predkrogu.

Ljubljančani se bodo v primeru napredovanja pomerili z Metalurgom iz oddaljenega Donjecka. Ukrajinski prvoligaš je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacija napolnil mrežo Čeliku iz Nikšića. Bilo je kar 7:0. Uvodna tekma bi bila v Stožicah, Metalurg pa je že gostoval v Sloveniji in zlahka izločil Interblock, dvoboj pa je ostal v spominu tudi po tem, da so se po tekmi v Domžalah razširile govorice, češ da je bil rezultat prirejen, kar je kasneje raziskovala tudi evropska nogometna zveza. Hrabre ''Muraše'' bi čakala v tretjem krogu ukrajinska zasedba. Arsenal, a ne tisti iz Londona, pač pa kijevski, prvi dvoboj pa bi bil v ukrajinski prestolnici.

Samir Handanović z Interjem proti Hajduku?

Olimpija in Mura 05 bi se tako v primeru napredovanja obrisali pod nosom za kakšnega izmed najbolj zvenečih tekmecev, ki nastopajo v najmočnejših petih evropskih ligah, priljubljeni petici. V tretjem krogu se bo namreč pridružilo nekaj evropskih velikanov. Tudi milanski Inter, Liverpool, Marseille, Hannover in Athletic Bilbao. Samir Handanović bo s ''črno-modrimi'' doživel evropski krst s Hajdukom iz Splita (če bodo Dalmatinci v Latviji zadržali prednost dveh zadetkov). Prva tekma bi bila tako 2. avgusta v Milanu, povratna pa teden dni kasneje na Poljudu. Liverpool se bo pomeril z zmagovalcem obračuna Renova - Gomel, tako da se bo pomeril z makedonskim oziroma beloruskim tekmecem.

Ne spreglejte