Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 12. 2013,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chelsea Liverpool Luis Suarez Jose Mourinho Brendan Rodgers

Ponedeljek, 30. 12. 2013, 7.28

8 let

Mourinho: Suarez je padel, kot da bi ga ustrelili (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnji krog v Premier League v tem koledarskem letu je postregel z derbijem v Londonu, ki so ga z 2:1 dobili izbranci Joseja Mourinha, Liverpool pa je v treh dneh še drugič izgubil.

Liverpool, ki je še božič preživel kot vodilna ekipa, po dveh porazih pa je zdaj šele peti, je tekmo na Stamford Bridgeu začel brez strahu in prek branilca Martina Škrtela povedel že v četrti minuti. A na koncu se je izkazalo, da zadetek Slovaka ni bil dovolj niti za točko. Ponovil se je scenarij izpred nekaj dni, ko jih je po vodstvu dohitel in na koncu prehitel tudi Man City. Za Chelsea sta zadela Eden Hazard in Samuel Eto'o ter Londončanom prinesla že 12. zmago v sezoni. Ravno Kamerunec, junak srečanja, bi bil lahko na koncu tudi bedak, če bi glavni sodnik Howard Webb njegovo nespametno potezo nad Suarezom označil kot prekršek in pokazal na belo točko. Angleškemu sodniku ne bi mogli ničesar očitati, če bi piskal enajstmetrovko, a odločil se je drugače in le zamahnil z roko. Mourinho ga je kajpak pohvalil in jezo zvalil na kontroverznega Urugvajca, ki je v tej sezoni Premier League dosegel že 19 zadetkov. "Suarez je ob Eto'oju skočil, kot se skoči v bazen. Howard je bil oddaljen le deset metrov in je vse dobro videl, edina napaka, ki jo je naredil, je ta, da Luisu ni pokazal še rumenega kartona za simuliranje. Videti je bilo, kot da ga je nekdo ustrelil v hrbet, in to je čisti rumeni karton."

"Brendana moram pohvaliti. Obnašanje Suareza se je močno popravilo, a v takšnih situacijah se spet pokaže tisti pravi Suarez, ki smo ga navajeni. Nikoli se ne bo spremenil. Padanje po tleh ima v krvi," je dodal Portugalec.

Kaj je o tej situaciji dejal trener Liverpoola Brendan Rodgers? "Prav nič ne bi bilo narobe, če bi dobili enajstmetrovko. Eto'o žoge ni niti pogledal in namerno blokiral in spotaknil Suareza. Zame je to prekršek," je bil jasen Rodgers, a za razliko od tekme na "boxing day" proti Cityju tokrat ni izgubil živcev.

Ne spreglejte