Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 7. 2014,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Chelsea Jose Mourinho Stožice

Četrtek, 17. 7. 2014, 13.36

8 let

Mourinho proti Olimpiji le brez Brazilcev, Belgijcev in svetovnega prvaka Schürrleja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sloviti trener Jose Mourinho bo v Stožice pripeljal skoraj vse najboljše londonske modre. Pri Chelseaju bodo na gostovanju pri Olimpiji manjkali le tisti, ki so na SP igrali vsaj v četrtfinalu.

Na druženju z novinarji, ki ga je zaradi službenih obveznosti izpustil predsednik Izet Rastoder, je tabor Olimpije postregel z najnovejšimi podatki o prodaji vstopnic za prijateljsko tekmo med Ljubljančani in angleškim velikanom. Če gre soditi dan po jutru, bodo tribune največjega slovenskega nogometnega štadiona med dvobojem zmajev in Mourinhove čete zelo polne. Morda bodo Stožice celo razprodane, saj je veliko zanimanja za ogled tekme tudi v bližnjih tujih državah. Do 9. ure v četrtek je pošlo že več kot 5.000 vstopnic, ker je do tekme s Chelseajem še dober teden dni, pa lahko pričakujemo, da se bo številka hitro vzpenjala.

Šeliga poudarja: Najprej Krka, šele nato Chelsea

"Tekmo s Chelseajem doživljamo kot nagrado, a ne preskakujemo zadev. Vse misli so usmerjene h Krki, ki nas je v prejšnji sezoni trikrat premagala in bo zelo zahteven tekmec. Šele v ponedeljek bomo razmišljali o Chelseaju," poudarja kapetan Aleksander Šeliga, njegovo razmišljanje o tem, kako pomemben bo prvenstveni uvod z Novomeščani, pa je potrdil tudi trener Darko Karapetrović. "Na treningih nisem slišal niti ene besede o Chelseaju. Vse je podrejeno začetku prvenstva," je dejal strateg, ki bo skušal z zeleno-belimi po dolgem času dobiti uvodno tekmo.

V zadnjih sezonah, odkar so se zmaji v novi klubski preobleki vrnili v 1. SNL, jim je spodletelo in so pred domačim občinstvom ostali brez točk. Če bi v soboto ugnali Krko, bi bila to prava napoved za atraktivno prijateljsko tekmo s Chelseajem, ki jo bodo očitno pozdravile polne tribune.

Prihajata tudi Diego Costa in Cesc Fabregas

Kdo bo nastopil pri gostih iz Londona? "V Ljubljano ne prihaja nobena peta ali šesta postava Chelseaja, kot se je v zadnjem času lahko zasledilo v medijih," je dejal Aljoša Vekić, novopečeni predstavnik Olimpije za stike z javnostjo. Dodal je, da so prejeli zagotovilo avstrijske agencije, ki ureja organizacijo srečanja, da bo Jose Mourinho računal na vse najboljše razen tistih, ki so na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji igrali v četrtfinalu ali pa še dlje.

Tako ne pridejo v poštev Brazilci (Oscar, Willian in Ramires), Belgijci (Thibaut Courtois, Romelu Lukaku in Eden Hazard) ter svetovni prvak, Nemec Andre Schürrle, vsi preostali, ki so že v prejšnji sezoni pisali pomembne zgodbe v angleškem prvenstvu in ligi prvakov, pa so pripravljeni. Tako bo v Stožicah nastopilo ogromno zvezdnikov. Tudi kapetan John Terry, njegov rojak Gary Cahill, Španci Diego Costa (Brazilec s španskim potnim listom), Cesc Fabregas, Fernando Torres in Cesar Azpilicueta, češki vratar Petr Čech, Srba Branislav Ivanović in Nemanja Matić, nova brazilska okrepitev Filipe Luis, Nigerijca Victor Moses in John Obi Mikel … Široka paleta mojstrov, ki se jih izplača pogledati.

Ne spreglejte