Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 4. 2014,
11.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Atletico Madrid Chelsea Diego Simeone

Sreda, 23. 4. 2014, 11.16

7 let, 12 mesecev

Mourinho o "bunkerju": Atletico smo spravljali ob živce

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Portugalski trener Jose Mourinho velja za neizpodbitnega mojstra taktike. Ko se odloči za zaprto različico, je njegov obrambni zid skrajno težko prebiti. O tem so se prepričali nogometaši Atletica.

Izjemno pomembnega gostovanja v Madridu se je s Chelseajem lotil na podoben način kot je pred leti na evropski prestol popeljal Inter. Zaprl je vse poti, ki vodijo do modrih vrat in Atleticu preprečil, da bi si pred domačimi navijači priigral prednost. Ostalo je pri začetnem rezultatu 0:0, ki so se ga razveselili vsi v modrem taboru. No, skoraj vsi. Vtis nezadovoljneža je po srečanju, ki se je končal brez zadetkov, puščal le trener Jose Mourinho, kar pa ni nikogar presenetilo.

Mourinho je želel zmagati s 5:0

Mojster taktike, pa tudi posrečene retorike, s katero skuša breme favorita in pritisk naprtiti na pleča tekmeca, se je moral zagovarjati o "bunkerju", ki ga je v torek spremljala nogometna Evropa. ''To ni rezultat, ki sem si ga želel pred začetkom tekme. Nisem pa tudi želel na povratni tekmi loviti zaostanka,'' je trener Chelseaja poudaril, da v španski prestolnici ni želel igrati na varno ničlo. ''Atletico je bil frustriran. Ponavadi je on tisti, ki spravlja druge ob živce, tokrat je bilo obratno. Odigrali smo solidno. Odigrali smo tako, da smo jih spravljali ob živce,'' je pojasnil strateg, ki se je na evropski prestol povzpel že s Portom in Interjem.

S strnjeno obrambo je v Madridu razorožil vse nevarnosti, ki pretijo v zvezni vrsti in še posebej konici napada Atletica, mreža Chelseaja je ostala nedotaknjena. Vseeno ga remi brez zadetkov zadovoljil v popolnosti: ''Takšen rezultat ponavadi na povratni tekmi ni pozitiven za gostitelja, a smo z njim zadovoljni. Želel sem zmagati s 5:0 in si zagotoviti nastop v finalu, a to seveda ni tako preprosto. Tako kot tudi ni enostavno zapustiti ta štadion neporažen.''

Simeone: Zdaj so v prednosti Londončani

Atletico je bil bolj nevaren, imel žogo v posesti 62 odstotkov časa, statistika strelov na gol pa priča o ogromni premoči gostiteljev (26:5). Čeprav so gostitelji pogrešali kakšno priložnost, pri kateri bi zelo zadišalo po zadetku, so bili bližje vodstvu kot pa gostje. Tudi v okvir vrat so streljali desetkrat, Chelsea pa le trikrat.

''Trudili smo se, želeli prodirati po bokih, po sredini, a nas obramba Chelseaja ni spustila skozi. Zdaj so Londončani, ki so se dobro branili, v prednosti. Vse še ostaja odprto, še vedno smo v igri za nekaj izjemnega,'' pravi Diego Simeone, ki ni našel načina, kako na prvi polfinalni tekmi prelisičiti nekdanjega učitelja (pred leti je pri delu v Interju opazoval Mourinha).

Ne spreglejte