Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 8. 2013,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Josep Guardiola Bayern Chelsea

Petek, 30. 8. 2013, 10.55

8 let

Mourinho noče spopada z Guardiolo: To je obračun klubov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Namesto v Monaku bo tekma evropskega superpokala med zmagovalcema lige prvakov in lige Europa na Češkem. Znova bosta obračunala Jose Mourinho in Josep Guardiola, vendar z drugimi akterji.

Evropski superpokal prvič po letu 1998, odkar poteka ena tekma, ne bo na monaškem štadionu Louis II, ampak ga bo gostila Eden Arena v češkem glavnem mestu. Chelsea je osvojil superpokal leta 1998, Bayern pa je še brez te lovorike. Bavarci bodo skušal nadaljevati zbiranje srebrnine. V pretekli sezoni so postali tako nemški državni kot tudi pokalni prvaki, za nameček pa se petič zavihteli na evropski prestol.

Na klop je sedel Pep Guardiola, ki je vodil fantastično generacijo Barcelone, s katero je dvakrat osvojil ligo prvakov, prav tolikokrat pa tudi evropski superpokal. Ero na klopi Bayerna je začel s porazom v nemškem superpokalu, zato bo imel proti Chelseaju priložnost prvič z Bavarci osvojiti lovoriko. Na nasprotni strani mu bo stal Jose Mourinho, s katerim sta vodila Barcelono oziroma Real Madrid na nekaterih izjemnih el clasicih. "Do Mourinha imam veliko spoštovanje. Skušam se učiti od vseh trenerjem, vključno z njim. Vendar bom skušal osvojiti superpokal, kar je tudi njegov namen. Je mojster organizacije igre iz protinapada," je dejal Guardiola in med drugim izrazil željo po treniranju kluba v Angliji.

Jose Mourinho je na dozdajšnjih 15 tekmah trikrat premagal Guardiolo. "Vaša statistika je napačna, zelo napačna, vendar o tem ne bom govoril, saj je nepomembno. Poglejte si, kaj sem storil z Interjem, rekordne dosežke v Španiji, španski kraljevi pokal in superpokal v Španiji. Vendar ne gre za najin spopad s Pepom, temveč Bayerna in Chelseaja. Pep ni osvojil lige prvakov z Bayernom, jaz pa ne lige Europe s Chelseajem. Midva sva šele prišla v kluba, zato bo to obračun klubov," je povedal portugalski strateg, ki se je v London vrnil iz Real Madrida. O največji moči branilcev evropskega naslova pa je dejal: "Največja moč Bayerna je ekipa. Gre za igralce, ki so na vrhuncu karier. Za sabo imajo popolno sezono, saj so osvojili vse tri mogoče lovorike," je povedal Mourinho, ki mu je to uspelo z Interjem.

Pri Bayernu bo manjkal Thiago, pri Chelseaju Eto'o in Willian

Pri Bayernu bo zagotovo manjkal Thiago Alcantara, ki je prišel iz Barcelone, vprašljiv pa je Bastian Schweinsteiger. Se bo pa predstavil tudi uradno najboljši nogometaš v Evropi po izboru Uefe v pretekli sezoni Franck Ribery.

Chelsea bo igral v polni postavi, pred kratkim pa sta klub okrepila Samuel Eto'o in Willian, ki bosta še počakala na debi v novih majicah.

Ne spreglejte