Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 12. 2015,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea John Terry Cesc Fabregas

Petek, 18. 12. 2015, 11.40

6 let, 6 mesecev

Mourinho ni dobil 55 milijonov evrov, kapetan žalosten

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dolgoletni kapetan Chelseaja John Terry se je od nekdanjega trenerja Joseja Mourinha poslovil z izbranimi besedami. Portugalec je s klubom sklenil dogovor, da mu ne izplača celotne odpravnine.

Ko se je ruski lastnik Chelseaja Roman Abramovič v četrtek s cmokom v grlu odločil, da bo s trenerskega položaja odstranil Joseja Mourinha, najuspešnejšega stratega v zgodovini kluba, se je zavedal, da ga bo omenjeno dejanje stalo ogromno denarja. Pred začetkom sezone je Portugalec z vodstvom kluba sklenil dogovor in podaljšal pogodbo za štiri leta. Poteče mu leta 2019, a je modre zapustil le sedem mesecev po tem, ko je Chelsea popeljal do naslova angleškega prvaka, tako da je upravičen do velike odpravnine, saj je na leto zaslužil 16,5 milijona evrov (12 milijonov funtov).

Nogometna javnost je hitro izračunala, da bi moral Abramović razočaranemu trenerju, ki je po zadnjem porazu z vodilnim Leicester Cityjem igralce obtožil izdaje, izplačati kar 55 milijonov evrov (40 milijonov funtov). Po poročanju angleških medijev pa je bil v četrtek popoldan vendarle sklenjen drugačen dogovor.

Mourinho se je pogodil z vodstvom, da prejema redno mesečno plačo vse do takrat, ko ne bo našel novega delodajalca. Njegova mesečna plača znaša okrog 345 tisoč evrov na mesec (250 tisoč funtov). Če bo ostal brez dela do leta 2019, bo na njegov račun res romalo 55 milijonov evrov, a v tak razplet verjame le malokdo. Portugalca po največjem neuspehu v trenerski karieri razganja od dokazovanja, da še nekaj velja v nogometnem svetu in da je bila ponesrečena sezona pri Chelseaju le splet okoliščin.

Terry: To je žalosten dan, pogrešal vas bom

Da trener kljub silovitim stresom, ki so po devetih prvenstvenih porazih v tej sezoni sejali nemir in nezadovoljstvo v taboru modrih, uživa podporo (nekaterih) igralcev, dokazujejo njihova sporočila. Prek socialnih omrežij se je dan po odhodu Mourinha oglasil tudi kapetan John Terry.

Nekdanji angleški reprezentant bo zelo pogrešal Mourinha. "Beseda hvala ni dovolj za vse, kar ste storili. To je žalosten dan. Pogrešal vas bom, šef (Boss). Ste najboljši trener, s katerim sem sodeloval. Imam prekrasne spomine na trenutke, ki sva jih preživela skupaj," je na Instagram zapisal obrambni steber, ki se je znašel celo na seznamu morebitnih naslednikov na trenerskem stolčku.

Mourinhu sta se zahvalila tudi španska legionarja. "Hvala za vse, kar ste naredili zame. Dolžan sem vam veliko, vsi vas bomo pogrešali. Veliko sreče v prihodnosti," je zapisal Cesc Fabregas, ki so ga novembra povezovali z domnevnim bojkotom modrih. Španec je takrat zanikal, da bi med igralci prišlo do upora in nesoglasij, povezanih z vodenjem Portugalca.

"Danes je žalosten dan. Javno bi se rad zahvalil Joseju Mourinhu za vse, kar je prispeval klubu," je dejal španski krilni branilec Cesar Azpilicueta.

Chelsea se bo v soboto predstavil na štadionu Stamford Bridge. Gostil bo Sunderland, prvič v tej sezoni pa na klopi ne bo glavnega trenerja Mourinha.

Ne spreglejte